Smart Life

5 tips για να δημιουργήσεις τον ιδανικό υπαίθριο χώρο

Τώρα που μπαίνει η άνοιξη ανανέωσε τον χώρο και την διάθεσή σου

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έπιπλα Εξωτερικού χώρου

Επίλεξε JYSK Green Days με προσφορές 20-60% σε περισσότερα από 1.500 προϊόντα κήπου

«Χρώματα άνοιξη… σιέστες στον ήλιο» σιγοτραγουδάω την δική μου παραλλαγή. Επιτέλους άνοιξη. Η θερμοκρασία αναβαίνει και είναι ανάλογη με τη διάθεση μας. Αποχαιρετάμε τους εσωτερικούς χώρους και βγαίνουμε σιγά σιγά στον κήπο, στη βεράντα με τα μοσχομυριστά άνθη ή στο μπαλκόνι μας- γιατί παραδέξου το μια γλυκιά βραδιά στον υπαίθριο χώρο του σπιτιού σου με καλή παρέα δε συγκρίνεται με καμιά αθηναϊκή έξοδο. Αρκεί φυσικά να έχεις δημιουργήσει ένα καλαίσθητο και cozy spot που θα σου επιτρέπει να χαλαρώνεις, αλλά και να διασκεδάζεις με φίλους. Γι’ αυτό και εμείς συλλέξαμε κάποια tips, που θα σε βοηθήσουν να φτιάξεις το κατάλληλο σκηνικό εξωτερικού χώρου, που να μη του λείπει τίποτα. 

1. Επένδυσε σε ένα άνετο και ανθεκτικό σαλόνι εξωτερικού χώρου
Νο 1 και κυριότερο; Σετ σαλονιού! Ναι ναι, είναι η εποχή που οι μεσημεριανές μας σιέστες –σπάνιες μα τόσο απολαυστικές- και οι βραδινές μας σκέψεις «μεταφέρονται» στο μπαλκόνι/ βεράντα. Επίλεξε εξαιρετικά άνετους καναπέδες και φυσικά ένα τραπεζάκι για να ακουμπάς τα απαραίτητα συνοδευτικά –λίγο κρασί, κάποιο αναψυκτικό, μπολ με ξηροκάρπια και ποπ κορν. Το σαλόνι κήπου MORA από την JYSK σε μαύρο χρώμα αποτελεί μάλιστα ιδανική επιλογή και ταιριάζει σε όποιον χώρο επιλέξεις να μεταμορφώσεις. Ο 3-θέσιος καναπές-κρεβάτι με σεζλόνγκ(κοιμάσαι άνετα εκεί πάνω) που μπορεί να αναστραφεί κιόλας είναι μοντέρνου σχεδιασμού, μίνιμαλ αισθητικής και άριστης κατασκευής, το τραπέζι από ατσάλι, θερμικό γυαλί και συνθετικό ρατάν δεν παθαίνει τίποτα ενώ η καρέκλα περιλαμβάνει πολυτελή μαξιλάρια με ανθεκτικό κάλυμμα δομής υφαντού που προσφέρουν όχι μόνο άνεση αλλά και κομψότητα. Συνολικά σου προσφέρουν μια κομψή, vintage αίσθηση και μια κλασική γοητεία που δίνει ένα update στο χώρο σου. Αν πάλι μαζεύεστε μεγάλο παρεάκι κάθε φορά, προτίμησε τότε το σαλόνι κήπου ULLEHUSE που είναι κατάλληλο για 9 άτομα και έχει αποθηκευτικό χώρο κάτω από το κάθισμα για να βάζεις ανά πάσα στιγμή ότι χρειάζεσαι κοντά σου. Στη JYSK θα βρεις προσφορές Green Days 20-60% σε περισσότερα από 1.500 προϊόντα κήπου οπότε μπορείς να βρεις ανά πάσα στιγμή αυτό που χρειάζεσαι και θα ταιριάζει στο στυλ σου.

Σαλόνι εξωτερικού χώρου JYSK
Σαλόνι εξωτερικού χώρου JYSK


2. Επίλεξε τραπέζι, ιδανικό για φιλικά «τραπεζώματα» και παιχνίδι!
Εάν είσαι ο σεφ της παρέας, ένα ανοιξιάτικο-καλοκαιρινό lunch ή dinner σπίτι σου, είναι ό,τι πρέπει για να αναδείξεις τα μαγειρικά σου skills. Χρειάζεσαι όμως ένα κατάλληλο τραπέζι που θα χωράει όλες αυτές τις νοστιμιές που θα ετοιμάσεις. Αν στο πρόγραμμα μετά το επιδόρπιο είναι κάποιο παιχνίδι, είτε αυτό είναι η κλασσική και αγαπημένη μπιρίμπα, είτε η monopoly-αν έχεις στόχο να δείτε την αυγή, ένα τραπέζι εξωτερικού χώρου είναι αυτό που χρειάζεσαι. Στρογγυλό, τετράγωνο ή μακρόστενο; Και τα τρία σχήματα έχουν τα θετικά τους, αλλά πρώτα πρέπει να κοιτάξεις τον διαθέσιμο χώρο σου και έπειτα να αποφασίσεις ποιο θα ταιριάζει καλύτερα. Αν έχεις μια μικρή βεράντα τότε το στρογγυλό τραπέζι κήπου όπως το τραπέζι HOLTE σε φυσικό χρώμα με σκληρό ξύλο μπορεί να είναι η τέλεια επιλογή μιας και μετακινείται πιο εύκολα τριγύρω. Βέβαια μπορείς να το στριμώξεις και σε οποιαδήποτε άλλη διαρρύθμιση ενώ δίνει και ένα πιο boho style και ταυτόχρονα μοντέρνο συνολικά στο χώρο να τα λέμε κι αυτά.  Το ότι δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι και τα πόδια του συγκεκριμένου τραπεζιού όταν βάζεις τριγύρω τις καρέκλες το έχεις σκεφτεί ως σωτήριο; Εάν πάλι περιμένεις πολλούς καλεσμένους, η ασφαλής επιλογή είναι ένα μακρόστενο τραπέζι κήπου KOPERVIK Π100xΜ215 σε γκρι απόχρωση που χωράει όλους τους καλούς, δε χρειάζεται συντήρηση και καθαρίζει με νερό και ήπιο σαπούνι. Ξέρω ξέρω βαριέσαι και εσύ τα ατελείωτα βουρτσίσματα το καλοκαίρι για να είναι όλα πάντα καθαρά …οπότε σου έχουμε την λύση. Ένα τετράγωνο τραπέζι κήπου τύπου MADERUP Π90xΜ90 σε μαύρο χρώμα μπορεί να σε βοηθήσει να δημιουργήσεις μια πιο ζεστή ατμόσφαιρα στον χώρο σου. Για μια πιο urban αισθητική στο μπαλκόνι ή στον εξωτερικό χώρο σου επέλεξε το τραπέζι μπαρ HOVMARKEN Π55xΜ70 της JYSK σε σκληρό ξύλο με τα κατάλληλα σκαμπό επίσης HOVMARKEN. Σε κάθε περίπτωση εξίσου σημαντικό είναι να επιλέξεις τις σωστές καρέκλες κήπου για να δημιουργήσεις το απόλυτο σετ. Εάν η άνεση παίζει σημαντικό ρόλο για σένα, επίλεξε αυτές που διαθέτουν μπράτσα ή άνετο κάθισμα όπως η καρέκλα FJELLERUP ή η ILDERHUSE. Ωστόσο, όταν χρειάζεσαι χώρο για τους καλεσμένους οι λιγότερο φαρδιές καρέκλες κήπου είναι ιδανικές. H JYSK OUTDOOR 2023 αποτελεί συνολικά έμπνευση σχετικά με την επίπλωση και τη διακόσμηση των εξωτερικών χώρων σου και μπορείς να βρεις ότι έχεις ανάγκη.

Τραπέζι με καρέκλες εξωτερικού χώρου JYSK
Τραπέζι με καρέκλες εξωτερικού χώρου JYSK

3. Χτίσε την κατάλληλη ατμόσφαιρα με διακοσμητικά είδη
Σε ένα χώρο όποιος και αν είναι αυτός, σημαντικό είναι να έχει καλή αύρα, κάτι που αποκτάται και με την προσεγμένη αισθητική. Επίλεξε κάποια διακοσμητικά είδη που θα δώσουν τις απαραίτητες όμορφες πινελιές. Φύτευσε λουλούδια σε έντονα χρώματα και διάλεξε ανθεκτικά κασπό που θα συντηρούν σωστό το φυτό και θα επεκτείνουν τη ζωή του. Κανείς δε θέλει μαραμένα και ξερά φυτά- είναι και κακό feng shui! Ήρθε η ώρα λοιπόν να μεταφυτεύσεις τα φυτά σου σε πιο ευρύχωρα και συνάμα στιλάτα κασπό, που θα ανταποκρίνεται στην Αυτού Μεγαλειότητα του φυτού σου ή να προτιμήσεις απευθείας την ζαρντινιέρα STOKKAND που έχει καλή ποιότητα κατασκευής, ολοκληρώνει τη διακόσμηση, η οποία αποκτά με τη σειρά της ταυτότητα και χρώμα. Ακόμη, πέρα από το φύτεμα λουλουδιών, καλό είναι κάθε τόσο να αγοράζει μπουκέτα από διαφορετικά λουλούδια, για να δίνεις την αίσθηση ανανεώσεις του χώρου- γιατί you can buy yourself flowers! Για να αναδειχθούν, είτε αυτά είναι ήλιοι- το κίτρινο χρώμα συνδέεται με την ενέργεια και τη φρεσκάδα, είτε είναι πεόνιες είτε τριαντάφυλλα, χρειάζονται ένα ευρύχωρο βάζο, που να μην σπάει εύκολα- γιατί θα χρειαστεί να το μετακινήσεις πολλές φορές. Ακόμη, για επιπλέον coziness και «χουχούλιασμα», πρόσθεσε στον καναπέ ή στους καναπέδες ριχτάρια. Το ριχτάρι ERANTHIS σε μπεζ απόχρωση αλλά και το ριχτάρι LOTUS σε λευκό/καφέ χρώμα της JYSK έχει διακοσμητικό και πρακτικό ρόλο ταυτόχρονα αφού σου προσφέρει αυτήν την έξτρα δόση ζεστασιάς όσο διατηρείς ταυτόχρονα και τα καλύμματά του καναπέ ή της καρέκλας καθαρά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Πιθανότατα να χρειαστούν όταν έχει ψύχρα, αντί για το καταχωνιασμένο πανωφόρι στην ντουλάπα. Το χαλί SANDELTRE 180 σε φυσικό/μπεζ χρώμα, τα μαξιλάρια KUGLEASK, τα εντυπωσιακά σουπλά ANDEMAT ταιριάζουν σε κάθε μπαλκόνι και αίθριο και είναι μόνο μερικά από τα «αξεσουάρ» της αυλής/μπαλκονιού ή κήπου σου που δίνουν το απαραίτητο στιλ.

Ζαρντινιέρα JYSK
Μαξιλάρι JYSK

4. Δημιούργησε το σωστό φωτισμό
Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που διαμορφώνει το mood, είναι ο φωτισμός, ο οποίος πρέπει να είναι διαφορετικός σε κάθε περίπτωση. Χαμηλός όταν χαλαρώνουμε, αισθησιακός όταν καθόμαστε με το ταίρι μας, δυνατός όταν αποφασίζουμε να μελετήσουμε στο μπαλκόνι κλπ. Πέρα από τις ήδη υπάρχουσες λάμπες, επένδυσε σε γιρλάντες με φωτάκια και αρωματικά κεριά- θα χτίσουν την απαραίτητη διάθεση. Τα διάφανα φωτάκια αλυσίδα FINK 7.35m μ/50 LED σου φτιάχνουν αμέσως τη διάθεση, το stylish βάζο KRIS σε τριανταφυλλί χρώμα ή το VILBERT σε πράσινο εντυπωσιακά βάζα σε πείθουν πως τα μοσχομυριστά και ολάνθιστα λουλούδια της πιο χρωματιστής εποχής, αξίζουν μια θέση στο σπίτι σου και η βάση ρεσό VAGN Ø7xΥ7cm σε γυαλί διάφανο ανήκουν στα must-have items που δεν θα χάσουν ποτέ τη διαχρονική, διακοσμητική τους αξία και σίγουρα έχουν μία θέση στη διακόσμηση του σπιτιού σου.

Λαμπάκια JYSK
Βάζο με κερί JYSK

5. Προμηθεύσου εξοπλισμό για ηλιοθεραπεία και βουτιές
Είναι ένα tip που αφορά τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά δεν αφορά μόνο αυτούς που διαθέτουν πραγματική πισίνα, γιατί μπορείς να προμηθευτείς και φουσκωτή- για να είσαι πάντα δροσερός/ή. Ωστόσο, δε θα χρειαστείς και ξαπλώστρες για ηλιοθεραπεία –τα tanning sessions είναι ιερά- ή πετσέτες για να σκουπιστείς; Φυσικά και θα χρειαστείς! Η ξαπλώστρα TAMBOHUSE της JYSK σε γκρι χρώμα με πολυτελές μαξιλάρι με ανθεκτικό και δομής υφαντού κάλυμμα, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από μια ξαπλώστρα ξενοδοχείου μιας και είναι τόσο αναπαυτική που μπορείς να καθίσεις ατελείωτες ώρες στον ήλιο παρέα με την κατάλληλη αντηλιακή προστασία φυσικά-μην ξεχνιέσαι-. Οι πολυτελείς, έξτρα απορροφητικές, με απαλή υφή και μαλακή αίσθηση όπως η πετσέτα επισκεπτών NORA σε γκριζο-τριανταφυλλί χρώμα και η πετσέτα μπάνιου 65x130 σε γκριζο-τριανταφυλλί – οι αγαπημένες μου- είναι ιδανικές για να σκουπίζεσαι μετά από κάθε βουτιά. Σου έχω ακόμη μία ιδέα. Μία boho αιώρα!

Αιώρα JYSK

Extra Tip: Επειδή η θερμοκρασία ανεβαίνει, είναι καλό για την υγιεινή μας να αλλάζουμε συχνότερα τα σεντόνια του κρεβατιού μας. Το λευκό σεντόνι ζέρσεϊ με λάστιχο JETTE είναι μια ιδανική επιλογή. Τώρα που έχει και κάποιες πιο ψυχρές μέρες, συνδύασε το με το περκάλι σετ παπλωματοθήκης SUS σε γκρι απόχρωση, το σατέν σετ παπλωματοθήκης BELMA ή ακόμη και το σετ παπλωματοθήκης AMALIE σε μωβ χρώμα που χαρίζουν μια ευχάριστη αίσθηση που μεταφράζεται σε έναν απολαυστικό ύπνο!

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ