Smart Life

Ζήσε τη γρηγορότερη εμπειρία Internet με ταχύτητες έως 1Gbps

Το Nova Fiber προσφέρει οπτική ίνα μέχρι το σπίτι μας για ακόμα γρηγορότερη εμπειρία Internet

Ηλιάνα Κωνσταντακάτου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Nova: Αναβαθμισμένη εμπειρία Internet με πραγματικές ταχύτητες Fiber στα 500 Mbps και 1Gbps σε προσιτές τιμές

Δεν μπορώ να διανοηθώ την καθημερινότητά μου χωρίς το διαδίκτυο. Όχι ότι είμαι internet freak, δηλαδή όταν βγαίνω με την παρέα μου σε ένα μπαρ, θα αφήσω το κινητό μου στην άκρη. Όμως, από την ώρα που ξυπνάω το πρωί πρώτο πράγμα είναι να ανοίξω το κινητό μου. Θα στείλω καλημέρα στους αγαπημένους μου, θα κάνω scroll στο Instagram και θα ενημερωθώ γρήγορα για το τι συμβαίνει στον κόσμο. Στη συνέχεια της ημέρας μου, το διαδίκτυο είναι απαραίτητο για την δουλειά μου και οι υψηλές ταχύτητες μου κάνουν την ζωή εύκολη-νομίζω είναι κάτι που είναι κοινώς αποδεκτό. Και όχι μόνο τη δική μου, αλλά πλέον το καλό Internet – ιδιαίτερα με το υβριδικό μοντέλο εργασίας και την τηλεργασία- είναι αναγκαίο σε κάθε σπίτι και σε κάθε επιχείρηση. Τι συμβαίνει όμως με το κόστος των πραγματικά γρήγορων ταχυτήτων; Μπορούμε να ζήσουμε ακόμα γρηγορότερη εμπειρία Internet;

Σήμερα, ναι. Η Nova το κάνει πραγματικότητα και υπόσχεται ότι μπορούμε. Πλέον, η Nova, που είναι μέλος της United Group, του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, προσφέρει αναβαθμισμένη εμπειρία Internet με πραγματικές ταχύτητες Fiber στα 500 Mbps και 1Gbps σε αρκετά προσιτές τιμές. Το ιδιόκτητο δίκτυο νέας γενιάς Nova Fiber που επεκτείνεται συνεχώς, δίνει τη δυνατότητα στη Nova να φέρνει την οπτική ίνα μέχρι το σπίτι (FTTH) και ταυτόχρονα δίνει σε ιδιώτες και επιχειρήσεις τη δυνατότητα να βιώσουν την μοναδική εμπειρία Nova Fiber.

© Unsplash

Ουσιαστικά, αυτό που κάνει η Nova είναι να «εκδημοκρατίζει» το υπερυψηλό Internet και προσφέρει το πρόγραμμα Fiber, με ταχύτητα 500 Mbps με 26 ευρώ τον μήνα, καθώς και το πρόγραμμα Fiber Ultra, με ταχύτητα 1Gbps, με μόλις 33 ευρώ τον μήνα. Οι χρήστες που χρησιμοποιούν τα παραπάνω προγράμματα, έχουν τη δυνατότητα ταχύτητας upload στα 50Mbps και 100Mbps αντίστοιχα. Έτσι, αποκτούν μια εξαιρετικά smooth εμπειρία και ένα ακόμα plus είναι πως ο πρώτος μήνας παρέχεται δωρεάν.

Πολλοί βέβαια σκέφτονται πως το δικό τους πρόγραμμα είναι μια χαρά και πως η υψηλότερη ταχύτητα δεν θα προσφέρει κάτι παραπάνω. Κάνουν λάθος και θα το καταλάβεις αρκεί να αναλογιστείς όλες εκείνες τις φορές που χάνεις τον ήχο ή που κολλάει η εικόνα στο videocall που κάνεις με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Ή τις φορές που κάνεις stream την binge-watching σειρά που έχεις κολλήσει και αντί για την επόμενη κρίσιμη σκηνή, η σελίδα προσπαθεί να «φορτώσει». Και εσύ έχεις μέινει με την απορία του τι έγινε. Σκέψου απλά, πόσο καλύτερα, πιο σταθερά, πιο γρήγορα και πιο άνετα θα ήταν όλα αν είχες δεκαπλάσια ταχύτητα internet.

Nova: H νέα εποχή φέρνει το μέλλον στο σήμερα και αναπτύσσει το δικό της ιδιόκτητο δικτύο οπτικών ινών

Η Nova, αξιοποιεί τις αρχιτεκτονικές οπτικών ινών (FTTC/B/H) και τις καινοτόμες τεχνολογίες πρόσβασης (Vplus & G.fast) και καταφέρνει να προσφέρει υπερυψηλές ταχύτητες μέσα από μια σύνδεση με 100% οπτική ίνα που φτάνει έως την πρίζα του σπιτιού σου ή της επιχείρησης δίνοντας εγγυημένη ταχύτητα. Αυτό καλύπτει την ανάγκη κάθε οικογένειας να χρησιμοποιεί ταυτόχρονα πολλές συσκευές ακόμα και πιο «βαριές» εφαρμογές και να απολαμβάνει υψηλή ταχύτητα Internet.

© Unsplash

Το νέο πενταετές στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης της Nova αναπτύσσει ένα ευρύ ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών (Fiber to the home) 10 Gigabit και επενδύει σε δίκτυα νέας γενιάς (5G) γεφυρώνοντας το χάσμα των ψηφιακών υποδομών με τους Ευρωπαίους εταίρους της. Το νέο επενδυτικό πλάνο, που έχει ύψος 2 δισ. ευρώ προβλέπει τη δημιουργία 22.000 χλμ. οπτικών ινών και θα καλύψει τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων για υπερυψηλές και εγγυημένες ταχύτητες Internet.

Έτσι, όλοι μας μπορούμε να γίνουμε μέλη της νέας κοινωνίας των Gigabit και να συνδυάσουμε τα νέα της προγράμματα Fiber με το πλούσιο περιεχόμενο EON, ώστε να απολαμβάνουμε μοναδικό περιεχόμενο με υπερυψηλές ταχύτητες internet. Μετά από όλα αυτά, εσύ ακόμα το σκέφτεσαι;