Smart Life

Εσύ ακόμα να ανανεώσεις τις παλιές σου συσκευές;

Το πρόγραμμα «ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ-ΑΛΛΑΖΩ ΣΥΣΚΕΥΗ» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας μας χαρίζει ανανεωμένες συσκευές κατάλληλες για το νοικοκυριό μας και το περιβάλλον

Νατάσσα Καρυστινού
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το Πρόγραμμα Bonus της Alpha Bank σε συνεργασία με τον Κωτσόβολο μας βοηθούν να ανανεώσουμε τις ηλεκτρικές μας συσκευές μέσω του Προγράμματος Ανακυκλώνω-Αλλάζω Συσκευή έως 31/01/2023

Ζούμε σε μια εποχή συνεχών αλλαγών και παγκόσμιων προκλήσεων, με μια από τις κυριότερες να είναι η κλιματική αλλαγή, η οποία πλέον δεν αποτελεί θεωρητικό φαινόμενο αλλά αληθινή κατάσταση που φέρει αρνητικά έμπρακτα αποτελέσματα. Το περιβάλλον πλήττεται καθημερινά από μικρές ή μεγάλες πράξεις που σε κάθε περίπτωση έχουν μεγάλο αντίκτυπο. Μικρές όμως είναι και αυτές οι πράξεις που μπορούν να επιφέρουν αλλαγές: από τη συλλογή σκουπιδιών στους σωστούς κάδους απορριμμάτων, την ανακύκλωση αντικειμένων που πλέον δε χρειαζόμαστε έως την αποφυγή αυτοκινήτου για άσκοπες μετακινήσεις.

Πόσες φορές έχουν βρεθεί στον πράσινο –και λανθασμένο- κάδο, συσκευές που πλέον δεν μας ήταν χρήσιμες, μη γνωρίζοντας ότι μπορούμε να τους δώσουμε εκ νέου ζωή. Προς αυτή την φιλική κατεύθυνση προς τον πλανήτη, μας καλεί όλους να συμμετέχουμε το Πρόγραμμα «ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ-ΑΛΛΑΖΩ ΣΥΣΚΕΥΗ» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Με την πρωτοβουλία αυτή δίνεται η δυνατότητα στα νοικοκυριά μέχρι 31/3/2023 να λάβουν σχετική επιχορήγηση για την αντικατάσταση παλαιών ηλεκτρικών συσκευών (μόνο για κλιματιστικά, ψυγεία, καταψύκτες) με νέες, φιλικές προς το περιβάλλον και ενεργειακά πιο αποδοτικές.

Η επιχορήγηση παρέχεται μέσω επιταγών (vouchers) του Προγράμματος, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά την αγορά νέας συσκευής σε καταστήματα λιανικής πώλησης ηλεκτρικών συσκευών και να καλύψουν ένα μέρος της συνολικής δαπάνης. Για κάθε αγορά νέας συσκευής με επιδότηση, δημιουργείται παράλληλα η υποχρέωση παράδοσης μίας παλιάς προς ανακύκλωση που ανήκει στην ίδια κατηγορία. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πας το παλιό σου ψυγείο που παραδέξου το, έσταζε και λίγο και έβαζες μια πετσέτα για να σταματήσεις την πλημμύρα και να φύγεις με ένα ολοκαίνουργιο. 

Σύμμαχος στο «πράσινο» αυτό έργο είναι η Alpha Bank, που σε συνεργασία με τον Κωτσόβολο στηρίζουν όλους εμάς που επιθυμούμε να ανανεώσουμε το σπίτι μας, αγοράζοντας νέες ηλεκτρικές συσκευές με χαμηλό αποτύπωμα στο περιβάλλον μεριμνώντας ταυτόχρονα για την κατάληξη των παλαιών. Εάν σκέφτεσαι να γίνεις και εσύ μέρος αυτής της «πράσινης εποχής», επισκέψου ένα από τα 91 καταστήματα του Κωτσόβολου σε όλη την Ελλάδα, για να βρεις την κατάλληλη συσκευή που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες του σπιτιού σου και της οικογένειας σου- άλλωστε, η εταιρεία διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο πιστοποιημένων ψυκτικών για την εγκατάσταση κλιματιστικών. Είναι σίγουρο, ότι όποιο προϊόν και αν διαλέξεις θα είναι τελευταίας τεχνολογίας, με μικρότερη κατανάλωση ενέργειας, με αποτέλεσμα να εξοικονομείς περισσότερα χρήματα. Περιβάλλον και εξοικονόμηση, σημειώσατε Χ. Πριν πας, μάθε ακόμη ότι ο Κωτσόβολος, είναι ο Νο 1 retailer στην ανακύκλωση συσκευών, με περισσότερα από 9 εκατομμύρια κιλά συσκευών για το 2021 ενώ συνολικά έχει ανακυκλώσει πάνω από 40 εκατ. κιλά συσκευών. Οπότε, πλέον γνωρίζεις ότι το σημαντικό αυτό έργο ανακύκλωσης παλαιών συσκευών, το έχει αναλάβει μια εταιρία που έχει μεγάλη γνώση πάνω σε αυτό το κομμάτι.

Στον Κωτσόβολο μπορείς να αποκτήσεις τη νέα σου συσκευή, με όλους τους τρόπους πληρωμής. Mε την αγορά κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών, αξίας άνω τον 649€, κερδίζουμε επιπλέον 10 Bonus πόντους για κάθε 1€ (1€=10 Bonus πόντους). Και αν είσαι δικαιούχος του Προγράμματος, τα οφέλη είναι διπλά: επιδότηση και επιπλέον Bonus πόντους. Εξαργυρώνοντας Bonus πόντους στον Κωτσόβολο, μπορούμε να κερδίσουμε έως και το 100% της αξίας των αγορών μας π.χ. με 180.000 πόντους, κερδίζουμε 360€- μια μεγάλη ανάσα για το πορτοφόλι μας και τα πάγια έξοδα του νοικοκυριού- έως και 3600€- μια μεγάλη επένδυση στο σπίτι.

Γίνεται φανερό, ότι υπάρχουν λύσεις για ένα πιο πράσινο και ελπιδοφόρο μέλλον. Αρκεί να έχουμε τα κατάλληλα εφόδια και τους ακόμα πιο κατάλληλους συμμάχους.Τώρα γνωρίζουμε ποιοί είναι αυτοί. 

Περισσότερες πληροφορίες  μπορείτε να βρείτε εδώ: Η μεγάλη προσφορά ανανέωσης συσκευών συνεχίζεται! (alpha.gr)