Smart Life

Τα ιδανικά δώρα για κάθε αγαπημένο σου πρόσωπο φέτος τις γιορτές

Οι εορταστικές μέρες καταφθάνουν και οι ιδέες για δώρα σε όσους αγαπάς είναι πάντα καλοδεχούμενες

Μπεθ Τσαλίκη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το πρόγραμμα επιβράβευσης €πιστροφή στα καταστήματα attica, IKEA, Public, Intersport και Marks & Spencer

Μία από τις πιο ευχάριστες ασχολίες που έχει ο καθένας πριν τα Χριστούγεννα είναι - πέρα από το στόλισμα του σπιτιού και τις εορταστικές συνταγές - η αναζήτηση δώρων για τα αγαπημένα του πρόσωπα. Εκτός από χαρά βέβαια, κάποιες φορές αυτό το challenge προκαλεί και… πονοκέφαλο, καθώς σπαταλάμε ώρες ώστε να βρούμε έξυπνες ιδέες δώρων για τον καθένα. Ας δούμε μερικές προτάσεις για τη φετινή χρονιά, ώστε να είναι πιο εύκολη η επιλογή.

Το καλύτερο δώρο για τον/τη σύντροφό σου
Ο άνθρωπος της ζωής σου αξίζει, πέρα από την αγάπη σου, και το καλύτερο δώρο αυτές τις γιορτές, έτσι μπορεί να μην είναι τόσο εύκολο να έχεις κάθε φορά την καλύτερη ιδέα, όμως έχουμε κάποιες λύσεις που θα σε βοηθήσουν να κάνεις μία επιλογή που θα δώσει χαρά. Τι θα έλεγες, λοιπόν, για ένα αξεσουάρ τεχνολογίας που δύσκολα δε θα αρέσει σε κάποιον, όπως ένα ζευγάρι Bluetooth ακουστικά ή ένα smartwatch, ακόμη και μία φωτογραφική μηχανή; Χρήσιμη στις καθημερινές μετακινήσεις μπορεί να είναι και μία τσάντα laptop ή, εναλλακτικά, ένα backpack. Μία άλλη καλή ιδέα, ειδικότερα αν ταξιδεύετε συχνά, θα μπορούσε να είναι μία καινούρια βαλίτσα (γιατί όχι και σε διαστάσεις ώστε να μπορεί να περάσει ως χειραποσκευή) ή και κάποιο χειμερινό τζάκετ για τις αποδράσεις εντός και εκτός Ελλάδος.

©unsplash/Jeshoots

Ιδανικές προτάσεις για τα παιδιά
Τα μικρότερα μέλη της οικογένειας και του στενού περιβάλλοντός σου θέλουν και αυτές τις γιορτές να γίνεις ο προσωπικός τους Άι Βασίλης. Τι θα μπορούσες, λοιπόν, να τους πάρεις; Μία καλή (και διαχρονική) ιδέα είναι, φυσικά, ένα επιτραπέζιο παιχνίδι ή ένα παζλ, ενώ, για παιδιά που αγαπούν την τεχνολογία, ένα ασύρματο ηχείο ή ακουστικά με χρώμα και σχεδίαση της προτίμησής τους θα μπορούσε να τους ενθουσιάσει. Επιπλέον, σκέψου την περίπτωση να αγοράσεις εισιτήρια για ένα Χριστουγεννιάτικο χωριό ή μία εορταστική εκδήλωση που μπορεί να τους φέρει χαρά και, ταυτόχρονα να βάλει και εσένα σε κλίμα ψυχαγωγίας. Μπορείς ακόμη να φτιάξεις μαζί τους κάτι ξεχωριστό, ένα χειροποίητο δώρο που θα τους εντυπωσιάσει. Με λίγες συμβουλές από το YouTube, αξεσουάρ για κατασκευές και διάθεση για
δημιουργία μπορείτε να φτιάξετε στολίδια, διακοσμητικά και άλλα δωράκια που θα δώσουν χαρά στα μικρά παιδιά. Για παράδειγμα, με μαγειρική σόδα, νερό και άμυλο καλαμποκιού μπορείς να φτιάξεις ένα εύπλαστο μίγμα που θα στεγνώσει και θα σκληρύνει όπως ο πηλός.

Τι να πάρεις στους φίλους σου
Αναζητάς ιδέες για τα δώρα προς τους φίλους σου; Μία ιδέα για την ανταλλαγή είναι να δημιουργήσετε ένα secret santa event, με μουσική, φαγητό και καλή διάθεση. Όσο για το τι να πάρεις, τι θα έλεγες για ένα ημερολόγιο με τις καλύτερες φωτογραφίες σας από κάθε εποχή ή μία ατζέντα για το 2023, ένα πρωτότυπο γούρι για τη νέα χρονιά, ένα όμορφο διακοσμητικό για το σπίτι όπως π.χ. ένα στρατιωτάκι- καρυοθραύστη ή και ένα ξεχωριστό στολίδι για το δέντρο τους. Μπορείς ακόμη να τους αγοράσεις ένα ζευγάρι χριστουγεννιάτικες κάλτσες ή να φτιάξεις το αγαπημένο τους χριστουγεννιάτικο γλυκό (όπως μελομακάρονα, κουραμπιέδες ή δίπλες) και να τους το δώσεις σε μία εορταστική συσκευασία.

Προτάσεις για την οικογένεια
Τι θα μπορούσες να πάρεις στα αδέρφια ή τους γονείς σου; Σκέψου κάτι χρήσιμο, όπως ένα νέο πουλόβερ, ένα σετ ρόμπας-πυτζάμας που θα τους ζεστάνει τις χειμωνιάτικες νύχτες που έρχονται, αλλά και κάτι για όλες τις εποχές, όπως ένα μπουκάλι τύπου θερμός ή και ένα φαγητοδοχείο. Άλλες ιδέες μπορούν να είναι ένα βιβλίο ή και κάποιο καλλυντικό, αλλά και κάτι για την προσωπική τους φροντίδα, όπως μία ηλεκτρική οδοντόβουρτσα, ξυριστική μηχανή ή πιστολάκι.

©unsplash/JonathanBorba

Όταν χαρίζεις χαμόγελα, το χαμόγελο επιστρέφει σ’ εσένα
Ένα δώρο σε ένα αγαπημένο πρόσωπο σίγουρα φέρνει σε εκείνο χαρά και χαμόγελα, πρέπει να φέρνει όμως τα ίδια, ενδεχομένως και περισσότερα, και σ’ εσένα. Τα καλά νέα είναι ότι, φέτος, το χαμόγελο επιστρέφει και με έναν επιπλέον τρόπο, μέσω μίας ξεχωριστής προσφοράς. Έτσι, στις γιορτινές σου αγορές με κάρτες Eurobank που συμμετέχουν στο πρόγραμμα επιβράβευσης €πιστροφή από 16/12 έως και 31/12 έχεις 10% €πιστροφή με πιστωτικές ή 5% €πιστροφή με χρεωστικές κάρτες στα πολυκαταστήματα attica, στην IKEA, στα Public για αγορές παιδικών παιχνιδιών, στα INTERSPORT και στα Marks & Spencer. Επιπλέον, με κάθε αγορά, μπαίνεις και στη μεγάλη κλήρωση του προγράμματος €πιστροφή όπου 23 τυχεροί θα κερδίσουν €1.000 €πιστροφή ο καθένας για το 2023!

Τι θα έλεγες για ένα δώρο και για εσένα;
Τις φετινές γιορτές γιατί να μην κάνεις ένα δώρο και στον ίδιο σου τον εαυτό; Είναι σίγουρα ένα υπέροχο συναίσθημα αυτό που αισθάνεσαι όταν φροντίζεις εσένα και τις επιθυμίες σου, έτσι μπορείς να πάρεις στον εαυτό σου μία νέα φόρμα ή κολάν για το γυμναστήριο, ένα καινούριο ζευγάρι παπούτσια ή το αγαπημένο σου άρωμα. Το αξίζεις! Μπορείς ακόμη να αγοράσεις ένα αρωματικό κερί για να βάλεις το σπίτι σου σε χριστουγεννιάτικο κλίμα ή και ένα νέο εορταστικό ριχτάρι για τον καναπέ σου. Οι ιδέες είναι άπειρες, ενώ, με τις ευκαιρίες που σου επιτρέπουν προγράμματα όπως το €πιστροφή, μπορείς να έχεις επιπλέον επιβράβευση για τις αγορές σου, μπαίνοντας για τα καλά σε κλίμα χαράς και θετικής διάθεσης.