Smart Life

Hendrick's Gin: Η αθηναϊκή νύχτα σε 5 πάρτι που δεν πρέπει να χάσεις

Από το Bartesera και το Upupa Epops στο Barreldier και το Noel παρέα με το πιο premium gin

341667-710504.jpg
Ζένια Πιττακή
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορίτσια που τσουγκρίζουν κοκτέιλ
© Unsplash/ Helena Yankovska

Urban Alchemies: Στις 7, 8 και 9 Νοεμβρίου, κορυφαία bar της πόλης ανοίγουν τις πόρτες τους σε top bartenders του εξωτερικού, με μοναδικά events γεμάτα ευφάνταστα cocktails και απολαυστικές μουσικές.

Στις 7,8 και 9 Νοεμβρίου, από το Λονδίνο μέχρι τη Βηρυτό και από τη Βαρκελώνη μέχρι την Ιαπωνία, οι πιο επιδραστικοί bartenders του κόσμου καταλαμβάνουν την αθηναϊκή bartending σκηνή και μας ετοιμάζουν μοναδικά cocktails. Εμείς, παρέα με το Hendrick’s Gin, σημειώνουμε τα bar-spots που δεν πρέπει να χάσεις αν είσαι λάτρης του τζιν. Πρώτη στάση το Bartesera στην Κολοκοτρώνη με guest bartenders από το διάσημο Immertreu Bar του Βερολίνου. Αν δεν το γνωρίζεις, αρκεί να ξέρεις ότι είναι ένα κρυμμένο μπαρ –από την εποχή της ποτοαποαγόρευσης- στο οποίο μπαίνεις από μια πόρτα με μυστικό κουδούνι και αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή coctktail spots του Βερολίνου. Εκεί απολαμβάνεις κλασικά ποτά παρασκευασμένα με κορυφαία υλικά, καθώς και πειραγμένες εκδοχές παλιών αγαπημένων, με προσοχή στη λεπτομέρεια. Και τώρα μπορείς να κάνεις το ίδιο εδώ, στο κέντρο της Αθήνας.

Κοκτέιλ σε τσίγκινο ποτήρι
© Unsplash/ Ralph Ravi

Σειρά έχει η ιδιαίτερη αυλή του Upupa Epops στα Πετράλωνα, όπου καταφθάνουν οι bartenders του Nauticus Bar από το Εδιμβούργο, ένα μπαρ που περιλαμβάνεται σε όλους τους ταξιδιωτικούς οδηγούς του κόσμου. Διάσημο για την πλούσια λίστα ιδιαίτερων κοκτέιλ που προσφέρει αλλά και για την σκωτσέζικη καταγωγή του την οποία τιμά με 90% σκωτσέζικα προϊόντα στο μπαρ, προσελκύει ενθουσιώδεις επισκέπτες από παντού που ανυπομονούν να επιβεβαιώσουν όσα λένε οι κορυφαίες κριτικές. Την τιμητική του θα έχει το Hendrick’s Gin και στο Barreldier όπου οι bartenders του Dead End Paradise από τη Βυρητό θα φέρουν μεσοανατολίτικο αέρα. Το Dead End Paradise, άλλωστε, άνοιξε στη θέση του Electric Bing Sutt που διαλύθηκε μετά το βομβαρδισμό της 4ης Αυγούστου 2020 και ενσαρκώνει την ιδέα του να ζεις κάθε ημέρα στο έπακρο γιατί η ζωή είναι μικρή απολαμβάνοντας τις χαρές της ζωής, όπως ένα ιδιαίτερο cocktail. Ποιος ξέρει, ίσως έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και το διάσημό τους Burnt Ashes Lebanese Sling! Και για συνέχεια, επιστροφή στο Bartesera με guest bar έκπληξη.

Το τριήμερο του Urban Alchemies κλείνει για το Hendrick’s Gin με το Noel και τους bartenders του Nightjar Bar, του απόλυτου speakeasy μπαρ του Λονδίνου. Φυσικά και βρίσκεται στην λίστα με τα 50 κορυφαία cocktail bars του κόσμου και φυσικά αποτελεί λόγο για να επισκεφθείς το West End, αν δηλαδή χάσεις το πάρτι στο Noel! Αρχαίες συνταγές, καθώς και κλασικά cocktails που περιλαμβάνουν εκλεκτά μείγματα φρουτωδών γεύσεων, κρεμώδεις υφές και premium, δυνατά ποτά. Ονόματα, συνταγές και εμφανίσεις των cocktails τους είναι εμπνευσμένες από την ταραχώδη εποχή της ποτοαπαγόρευσης αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα θες να μείνεις στο ένα μόνο!

Join the HENDRICK'S Urban Alchemies Parties!

Το πλήρες πρόγραμμα του Urban Alchemies για να μη χάσεις στιγμή:

Δευτέρα 07/11
Barro Negro – Jose Cuervo cocktails by Shingo Gokan
Bartesera – Hendrick’s gin cocktails by Bar Immertreu, Berlin
Noel – Belvedere cocktails by Aggelos Bafas (Soma Soho)
Upupa Epops– Hendrick’s gin cocktails by Nauticus Bar, Edinburgh

Τρίτη 08/11
Amber – Jose Cuervo cocktails by La Punta Expendio De Agave, Rome
Barreldier – Hendrick’s gin cocktails by Dead End Paradise, Beirut
Bartesera – Hendrick’s gin cocktails by surprise guest bar
Kukos – Belvedere party / DJ set with Chris IDH
Noel – Belvedere cocktails by Maxim Schulte
Tekila – Jose Cuervo party / DJ set with DjManolaco
The Bar in Front of the Bar & The Rumble in the Jungle – Belvedere cocktails by Tayer + Elementary (Alex Kratena), London & Little Mercies, London

Τετάρτη 09/11
Barro Negro – Jose Cuervo Paloma Party with Three Cents
Noel – Hendrick’s gin cocktails by Nightjar Bar, London
Tailor’s House – Belvedere cocktails by Termini Bar, London
Tekila – Jose Cuervo cocktails by Pinata Cantina cocktail bar, Barcelona

Urban Alchemies

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ