Smart Life

Γιόρτασε την Ημέρα των Νεκρών με premium τεκίλα…

Πώς θα φτιάξεις δύο τέλεια cocktails με την τεκίλα Don Julio

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Don Julio

Η premium τεκίλα Don Julio γιορτάζει την Ημέρα των Νεκρών με δύο φανταστικά cocktails

Σύμφωνα με την παράδοση που συνδέεται με την Dia de los Muertos, για μία και μοναδική μέρα τον χρόνο, οι νεκροί παίρνουν το μονοπάτι που τους οδηγεί πίσω στη Γη, και στους αγαπημένους τους. Θα πιουν και θα φάνε μαζί τους, ύστερα θα γυρίσουν πάλι πίσω –όπου κι αν βρίσκεται αυτό το «πίσω». Για αυτή τη μία μέρα, όμως, όλο το Μεξικό θα γιορτάσει μαζί τους. Η Dia de los Muertos (ή αλλιώς η Μέρα των Νεκρών) είναι τεράστια γιορτή για ολόκληρη τη Κεντρική Αμερική, αλλά ιδιαίτερα για τη χώρα της τεκίλας. Οι ρίζες της βρίσκονται βαθειά στον χρόνο, πριν ακόμα οι Ισπανοί κατακτητές φτάσουν στην ήπειρο. Πρόκειται, λοιπόν, για μία εξαιρετικά σημαντική παράδοση που άντεξε στους αιώνες περνώντας από γενιά σε γενιά. Για αυτό και το 2008 η UNESCO την ενέταξε στον Αντιπροσωπευτικό κατάλογο της άυλης πολιτισμικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας.

Dia de los Muertos

Πλέον, η Dia de los Muertos γιορτάζεται σε πολλές χώρες του κόσμου, ίσως γιατί η σημασία της είναι πανανθρώπινη: αντιμετωπίζει τον θάνατο όχι ως κάτι τρομακτικό και απόμακρο, αλλά ως μία από τις πολλές πτυχές της ζωής. Στην πραγματικότητα, είναι μια ευκαιρία να βρεθούμε με τους αγαπημένους μας ανθρώπους και να τους απολαύσουμε σε μια μεγάλη, χαρούμενη γιορτήΣτο Μεξικό οι ετοιμασίες αυτής της γιορτής ξεκινούν από νωρίς. Οι νοικοκυρές φτιάχνουν ζαχαρωτά σε σχήμα κρανίου ή σκελετού, αλλά και το «ψωμί των νεκρών» που πασπαλίζεται με κόκκινη ζάχαρη για να συμβολίζει το αίμα. Σε κάθε σπίτι κι αυλή στήνεται ένας βωμός, που έχει πάνω τις φωτογραφίες των νεκρών της οικογένειας, αλλά και όλα τα αγαπημένα τους φαγητά και ποτά.

Don Julio

Φυσικά και η τεκίλα έχει την τιμητική της, όπως και σε κάθε σημαντική μεξικάνικη γιορτή. Το ίδιο, όμως, συμβαίνει κι εδώ, στην Ελλάδα, όπου αγαπάμε την τεκίλα και δεν χάνουμε ευκαιρία να της το δείξουμε! Τι καλύτερη ιδέα, λοιπόν, από το να γιορτάσεις την Ημέρα των Νεκρών με μία premium τεκίλα; Αν μόλις, φώναξες ένα ηχηρό «ναι» από μέσα σου, σου έχουμε την τέλεια τεκίλα και τις καλύτερες συνταγές για να την απολαύσεις όπως πρέπει. Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, λοιπόν, την ημέρα που γιορτάζεται φέτος η Dia de los Muertos, φώναξε όλη την παρέα στο σπίτι και φτιάξτε μαζί τα παρακάτω (πανεύκολα!) cocktails με την υπέροχη τεκίλα Don Julio:

Don Margarita

Don Julio

50ml τεκίλα Don Julio Blanco*
25ml lime
15ml Agave Syrup

  1. Ανακινήστε σε shaker μαζί με πάγο.
  2. Σερβίρετε σε χαμηλό ποτήρι –το στόμιο του οποίου έχετε περάσει από χοντρό αλάτι- με πάγο.
  3. Γαρνίρετε με ξύσμα lime.

Don Repo

50ml τεκίλα Don Julio Reposado**
15ml lime

  1. Σερβίρετε σε ψηλό ποτήρι – το στόμιο του οποίου έχετε περάσει από χοντρό αλάτι – με πάγο.
  2. Απογεμίστε το ποτήρι με Grapefruit Soda
  3. Γαρνίρετε με αλατισμένο γκρέιπφρουτ.
Don Julio

*Don Julio Blanco: Μία μοναδική τεκίλα, με εξαιρετικά ισορροπημένη και απαλή αίσθηση στον ουρανίσκο. Διακρίνεται για το λεπτό άρωμα εσπεριδοειδών και βοτάνων που αφήνει μια δροσερή, υφάλμυρη επίγευση.

**Don Julio Reposado: Παράγεται από 100% μπλε αγαύη (!), υφίσταται διπλή απόσταξη και στη συνέχεια παλαιώνει για 8 μήνες μέσα σε δρύινα βαρέλια για να αποκτήσει έναν ελαφρύ, γλυκό χαρακτήρα. Ξεχωρίζει για τα αρώματα αμυγδάλου-καρύδας και λευκής σοκολάτας. Η επίγευσή της είναι διαρκής με γεύσεις από λευκά πιπέρια και μπισκοτένιο τελείωμα.

Η κορύφωση της Dia de los Muertos την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου μας φέρνει στο Loco Athens (Καλαμιώτου 15) όπου ο φετινός World Class Winner, Ιωσήφ Ζααλούκ, επιμελείται το signature cocktail της Ημέρας των Νεκρών, την Don Julio Paloma Roja.

#DonJulioTequila #DiaDeLosMuertos

eneap

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ