Smart Life

Global Live Med: μια γιορτή μουσικής και διαλόγου για τη Μεσόγειο

Mε εποικοδομητικές συζητήσεις αλλά και μουσικές η εκδήλωση σκοπό είχε να αναδείξει τα πιεστικά πλέον ζητήματα της κλιματικής αλλαγής και όχι μόνο

62222-137653.jpg
A.V. Team
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Global Live Med: Μια γιορτή Μουσικής και Διαλόγου για τη Μεσόγειο
Άποψη του χώρου της εκδήλωσης Global Live Med © Panoulis

Στο πρώτο Global Live Med, το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ενδιαφέρουσες συζητήσεις αλλά και να απολαύσει τις συναυλίες σημαντικών καλλιτεχνών από τις χώρες της Μεσογείου.

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το πρώτο Global Live Med, μία ολοήμερη εκδήλωση Μουσικής και Διαλόγου που στόχο είχε να αναδείξει τα πιεστικά πλέον ζητήματα της κλιματικής κρίσης, της ειρήνης και της δικαιοσύνης καθώς και την αναγκαιότητα της συνεργασίας των λαών της Μεσογείου.
Το Global Live Med ενθαρρύνοντας την πολιτιστική ανταλλαγή και τον εποικοδομητικό διάλογο κατάφερε, μέσα από τρία πάνελ αλλά και μουσικές, να ενώσει όλες τις γωνιές της Μεσογείου και να θέσει τον θεμέλιο λίθο για μία δια μεσογειακή συμμαχία για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.
Οι προσκεκλημένοι ομιλητές, προερχόμενοι από διαφορετικούς επιστημονικούς και επαγγελματικούς κλάδους, συζήτησαν γύρω από τα θέματα των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDG) 13, 16 και 17, και συγκεκριμένα τη Δράση για το κλίμα, την Ειρήνη, τη Δικαιοσύνη & τους Ισχυρούς Θεσμούς δίνοντας έμφαση στην αναγκαιότητα δημιουργίας οικολογικών διαδρόμων στη Μεσόγειο.

Ahmed Kandil, Αναστασία Ζαμπανιώτου, Αλεξάνδρα Μητσοτάκη
Ahmed Kandil, Αναστασία Ζαμπανιώτου, Αλεξάνδρα Μητσοτάκη © Panoulis
Αλεξία Κεφαλά, Χρήστος Στυλιανίδης Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας , Κατερίνα Γκόλτσιου, Γιάννης Καπλάνης, Rita Iraqi Houssaini, panel 1
Αλεξία Κεφαλά, Χρήστος Στυλιανίδης Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας , Κατερίνα Γκόλτσιου, Γιάννης Καπλάνης, Rita Iraqi Houssaini. © Panoulis
Rita Iraqi Houssaini, Χρήστος Στυλιανίδης Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Luice Odier ιδρύτρια του Global Live Med
Rita Iraqi Houssaini, Χρήστος Στυλιανίδης Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Luice Odier ιδρύτρια του Global Live Med © Panoulis
Andrea Hage – Chahine, ακτιβίστρια
Andrea Hage – Chahine, ακτιβίστρια © Panoulis

Οι ομιλητές που συμμετείχαν στην εναρκτήρια εκδήλωση του Global Live Med ήταν ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Στυλιανίδης, η κα Rita Iraqi Husseini, πρώην εκπρόσωπος του OCP Group για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και Project Managerγια το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η κα Κατερίνα Γκόλτσιου, αρχιτέκτων τοπίου και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αρχιτεκτόνων Τοπίου, ο κ. Ιωάννης Καπλάνης, Γενικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών- Επιδαύρου, ο κ. Αντώνης Καραμπατζός, καθηγητής Αστικού Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών, η κα Σόνια Ζαμπανιώτου, καθηγήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της Ερευνητικής Ομάδας για τη Βιοενέργεια, την Κυκλική Οικονομία και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, η κα Hage Chahine ακτιβίστρια και Leader στο Λίβανο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τα Δικαιώματα των Μεταναστών, ο κ. Ηassan Hmeydan, συνιδρυτής της ΜΚΟZa’atar που υποστηρίζει τον προσφυγικό πληθυσμό της Αθήνας, ο κ. Αλέξης Κατσαρός, Εκτελεστικός Διευθυντής του Μεσογειακού Ινστιτούτου για τη Φύση και τον Άνθρωπο (MedINA) και ο κ. Ahmed Kandil, επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Σπουδών & του Προγράμματος Ενεργειακών Σπουδών στο ACPSS του Ιδρύματος Al-Ahram της Αιγύπτου.

Τις συζητήσεις συντόνισαν η δημοσιογράφος Αλεξία Κεφαλά, η Εκδότρια Sudha Nair– Ηλιάδη, και η πρέσβης ε.τ Αικατερίνη Μπούρα.

«Η μεσόγειος είναι η γέφυρα των λαών μας»

Το πολυπληθές κοινό που συμμετείχε στο πρώτο Global Live Med είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις αλλά και να απολαύσει τις συναυλίες σημαντικών καλλιτεχνών από τις χώρες της Μεσογείου. Το μουσικό μέρος της εκδήλωσης άνοιξε ο Ισπανός κιθαρίστας Pau Fiugeres, τον οποίο ακολούθησε το κουαρτέτο του αγαπημένου Έλληνα βιρτουόζου της λύρας Σωκράτη Σινόπουλου ενώ στη συνέχεια το κοινό υποδέχθηκε και αποθέωσε τον Ισραηλινό αριστοτέχνη του kamancheh Mark Eliyahu. H βραδιά έκλεισε με το καθηλωτικό DJset των Majnoon & Khaikhan από την Τουρκία.

Σωκράτης Σινόπουλος
Σωκράτης Σινόπουλος © Paloulis
Mark Eliyahu
Mark Eliyahu © Panoulis
Can Demircioglu, βιολί, Majnoon & Khaikhan
Can Demircioglu, βιολί, Majnoon & Khaikhan © Panoulis
Majnoon & Khaikhan
Majnoon & Khaikhan © Panoulis

Το Global Live Med συνδιοργανώθηκε με το Flux Laboratory Athens και πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη των Πρεσβειών του Ισραήλ και της Ελβετίας, του Fluxum Foundation της Γενεύης και του World Human Forum.

Θάνος Κομπόγιωργας εκπρόσωπος e-kaiki
Θάνος Κομπόγιωργας εκπρόσωπος e-kaiki © Paloulis
Tote bag Global Live Med
Tote bag Global Live Med © Panoulis
Γεύσεις της Δαμασκού
Γεύσεις της Δαμασκού © Paloulis

ΠΡΟΣΦΑΤΑ