Smart Life

Πλυντήριο πιάτων στο εξοχικό;

Το εξοχικό είναι βασικός χώρος χαλάρωσης. Ένα πράγμα που δεν ταιριάζει με την χαλάρωση είναι οι δουλειές σπιτιού… Αν δεν ανήκεις στα άτομα που βρίσκουν το πλύσιμo πιάτων χαλαρωτικό, αυτό το άρθρο είναι για σένα!

341667-710504.jpg
Ζένια Πιττακή
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παρέα τσουγκρίζει ποτήρια σε τραπέζι φαγητού

Πλυντήριο πιάτων: Χρήσιμα tips για την επιλογή και χρήση πλυντηρίου πιάτων.

Το εξοχικό είναι μια σωτηρία από τη φασαρία, το άγχος και τη βιασύνη της καθημερινότητας. Ο χρόνος που περνάμε σε αυτό είναι ανεκτίμητος. Είναι λογικό να θες να τον απολαύσεις χωρίς αγγαρείες, όπως για παράδειγμα, το πλύσιμο πιάτων. Η λύση είναι τα πλυντήρια πιάτων αφού μπορείς απλά να τα γεμίσεις με τα σερβίτσια σου και να χαλαρώσεις.

Μην νομίζεις όμως ότι ένα πλυντήριο πιάτων στο εξοχικό είναι πολυτέλεια. Υπάρχουν λόγοι που το κάνουν πλέον μια βασική συσκευή. Πάμε να τους δούμε.

Εσωτερικό πλυντηρίου πιάτων

1.Οικονομία
Η χρήση πλυντηρίου πιάτων έχει σαν βασική συνέπεια την οικονομία νερού και ενέργειας. Σκέψου ότι έρευνες έχουν δείξει ότι για 12 σερβίτσια, χρειάζονται 45 λίτρα νερό και 2,5 κιλοβατώρες για να πλυθούν στο χέρι. Σε αντίθεση με το πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων, που για την ίδια ποσότητα σερβίτσιων χρειάστηκαν 4 λίτρα νερό και 1,5 κιλοβατώρες.

2.Υγιεινή
Την εποχή του κορονοϊού δεν πρέπει να παίζουμε με τα μικρόβια. Με ένα πλυντήριο πιάτων αποστειρώνεις πιο αποτελεσματικά τα σερβίτσια. Η θερμοκρασία που αναπτύσσεται στο πλυντήριο πιάτων είναι η κατάλληλη για να εξουδετερώσει τα περισσότερα μικρόβια. Επιπλέον δεν έχεις το άγχος για τα μικρόβια στο σφουγγαράκι που είναι συχνή παράλειψη. Τέλος, ξέρεις ότι τα σερβίτσια σου θα είναι πάντα τέλεια καθαρά χωρίς κόπο.

Άνδρας πλένει πιάτα σε νεροχύτη

Πώς να διαλέξεις το σωστό πλυντήριο πιάτων για το εξοχικό;
Έχοντας πληθώρα προτάσεων, όσον αφορά ένα καλό πλυντήριο πιάτων θα πρέπει να λάβεις υπόψη δύο βασικούς παράγοντες ώστε να ξεκαθαρίσεις τι είδους πλυντήριο πιάτων χρειάζεσαι: Τον αριθμό των μελών της οικογένειας σου και το χώρο της κουζίνας σου, ώστε να χωράει άνετα και να είναι χρηστικό.

Υπάρχουν τρεις τύποι στα πλυντήρια πιάτων: τα ελεύθερα, τα εντοιχιζόμενα και τα επιτραπέζια. Η κάθε κατηγορία καλύπτει διαφορετικές ανάγκες και διαθέτει ποικίλα χαρακτηριστικά τόσο από την πλευρά του design όσο και της χωρητικότητας αλλά και της τεχνολογίας, τα οποία θα προσδιορίσουν και το budget σου.

Το ελεύθερο πλυντήριο πιάτων μπορεί να έχει πολύ μεγάλη χωρητικότητα, ενώ πλεονεκτεί στο θέμα της μεταφοράς, από τη στιγμή που μπορεί να μεταφερθεί όποτε το θελήσεις και σε περίπτωση που αλλάξεις σπίτι. Επίσης, υπάρχει ένα πρόσθετο οικονομικό πλεονέκτημα, καθώς δεν έχεις το κόστος του εντοιχισμού.

Το εντοιχιζόμενο πλυντήριο πιάτων είναι το πιο δημοφιλές καθώς εφαρμόζει μέσα στα ντουλάπια και στον γενικότερο σχεδιασμό της κουζίνας. Παρά ταύτα δεν το προτείνουμε ως επιλογή για το εξοχικό, καθώς «τρώει» χώρο που μας είναι απαραίτητος.

Το επιτραπέζιο είναι πιο οικονομικό και καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο. Είναι ιδανικό για ολιγομελείς οικογένειες, καθώς και για μικρότερες κουζίνες. Επίσης, είναι μια καλή λύση για μεταφορά σε εξοχική κατοικία και πλεονεκτεί στο θέμα φόρτωσης εκφόρτωσης των σερβίτσιων, καθώς δεν χρειάζεται να σκύβεις. Τα επιτραπέζια μοντέλα είναι εύκολο να λειτουργήσουν. Συνήθως τοποθετούνται σε πάγκο ή σε ράφι.

Πλυντήριο πιάτων

Επέλεξες επιτέλους το κατάλληλο για σένα πλυντήριο πιάτων; Θα πρέπει να έχεις υπόψη σου και μερικά tips για την σωστή αποθήκευσή του τους μήνες, που το εξοχικό σου θα είναι κλειστό.

  • Απενεργοποίησε τη συσκευή και την παροχή νερού.
  • Αφαίρεσε τα καλάθια από το πλυντήριο πιάτων.
  • Αφαίρεσε όλα τα στοιχεία φίλτρου και με ένα σφουγγάρι σύλλεξε το νερό στην περιοχή του φίλτρου και της αντλίας.
  • Η πόρτα μπορεί να μείνει ανοικτή, έτσι οι μάζες του αέρα θα κυκλοφορήσουν και δεν θα σχηματιστεί μούχλα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ