Smart Life

Ημέρες χαράς και παιχνιδιού για τα παιδιά της Ουκρανίας

Στιγμές ξεγνοιασίας, παιχνιδιού και εκπαίδευσης για τα παιδιά από την Ουκρανία που ζουν σε προσφυγικές δομές της Ελλάδας

Ηλιάνα Κωνσταντακάτου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Kaizen Gaming πρόσφερε δύο εβδομάδες κατασκήνωσης σε 100 παιδιά από την Ουκρανία που φιλοξενούνται σε προσφυγικές δομές στην Ελλάδα

Στους επτά μήνες έχουν συμπληρωθεί από το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, περισσότερα από 2 εκατομμύρια παιδιά έχουν εκτοπιστεί από τα σπίτια τους λόγω των συρράξεων.

Ανάμεσα στις χώρες που άνοιξαν αμέσως τα σύνορα τους για να φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες είναι και η Ελλάδα, όπου βρίσκονται περισσότερα από 150 παιδιά. Σε μια προσπάθεια ουσιαστικής υποστήριξης των αναγκών που έχουν τα παιδιά - πρόσφυγες που ζουν στην χώρα μας, λόγω της ανθρωπιστικής κρίσης που έχει προκύψει από τον πόλεμο, η Kaizen Gaming, η κορυφαία Game Tech εταιρία στην Ελλάδα, ήρθε σε επαφή με την οργάνωση Help Ukraine.

Αφού εντόπισε τις ανάγκες που υπήρχαν, προσκάλεσε 100 παιδιά ηλικίας 6 έως 14 ετών που φιλοξενούνται σε προσφυγικές δομές στην Αθήνα και στην Βόρεια Ελλάδα σε κατασκηνώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να απολαύσουν δυο εβδομάδες διακοπών, παιχνιδιού αλλά και εκπαίδευσης. Τα παιδιά μπόρεσαν να απολαύσουν στιγμές ξεγνοιασιάς, να δημιουργήσουν νέους φίλους και να βρεθούν σε πλήθος αθλητικών και δημιουργικών δραστηριοτήτων. Δύο εβδομάδες που κύλησαν όμορφα και γρήγορα, με την αυλαία της κατασκηνωτικής περιόδου να «πέφτει» πριν λίγες μέρες και τα παιδιά να έχουν στις αποσκευές τους νέες και όμορφες εμπειρίες.

Μάλιστα, η εταιρία θέλοντας να διασφαλίσει την ομαλή προσαρμογή των παιδιών και τις καλύτερες δυνατές συνθήκες φιλοξενίας, μερίμνησε για τη μεταφορά τους, ενώ παράλληλα φρόντισε να υπάρχει συνεχής παρουσία μεταφραστών και ψυχολόγων στις κατασκηνώσεις, καθώς και για την προμήθεια του απαραίτητου ρουχισμού και εξοπλισμού.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της Kaizen Gaming, της εταιρίας που βρίσκεται πίσω από τα brands Stoiximan και Betano. Η εταιρία προσφέρει με το έργο της θετικό κοινωνικό αποτύπωμα στην Ελλάδα και σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται. Για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που προέκυψε από τον πόλεμο στην Ουκρανία η εταιρία δώρισε επίσης, το Φεβρουάριο του 2022, 100.000 ευρώ στον Ερυθρό Σταυρό Ρουμανίας. Στόχος ήταν η υποστήριξη των πρώτων κυμάτων προσφύγων που διέφυγαν στη Ρουμανία, μια από τις 10 χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται η Kaizen Gaming.