Smart Life

5 gadget που κάνουν τη φοιτητική ζωή πιο εύκολη

Τα Χiaomi Εcosystem προϊόντα που θα καλύψουν κάθε σου φοιτητική ανάγκη

341667-710504.jpg
Ζένια Πιττακή
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φοιτητική επίπλωση
© Unsplash

Mi Smart Air Fryer, Mi Handheld Vacuum Cleaner Light, Mi Electric Scooter 3, Mi 2K 27" Gaming Monitor, Mi TV P1 32”  και 43": Τα νέα gadget της Xiaomi που θα σώσουν το φοιτητικό σου σπίτι και την καθημερινότητά σου.

Έρχεται το πολυπόθητο μήνυμα τέλος Ιουλίου και ένα νέο κεφάλαιο της ζωής σου μόλις ξεκινάει, τυχερή/έ. Πέρασες στην σχολή και την πόλη που ήθελες οπότε ο «αγώνας δρόμου» για την αναζήτηση σπιτιού έχει ήδη αρχίσει. Το άγχος των γονιών για την πρώτη φοιτητική σου εγκατάσταση, μακριά από το πατρικό, είναι μεγαλύτερο από εκείνο που νιώθεις εσύ για την ημέρα γνωριμίας στο Πανεπιστήμιο. Με την αναζήτηση σπιτιού ίσως να μην μπορούμε να βοηθήσουμε και πολύ, αλλά με την αναζήτηση όσων χρειάζεσαι για το νέο σου φοιτητικό σπίτι, σου έχουμε 5 gadget που θα κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη στο μαγείρεμα, στο καθάρισμα, στις μετακινήσεις και κυρίως στη χαλάρωση που σου αξίζει. 

Πού πας χωρίς φριτέζα αέρος, στη νύχτα, στη βροχή;

Air Fryer
Air Fryer © Xiaomi

Όλοι ξέρουν ότι τα πρώτα τίμια μαγειρικά πειράματα γίνονται στη φοιτητική ζωή σου -εκτός αν ήσουν τύπου junior masterchef που το έχεις δουλέψει το άθλημα από μικρός/ή. Παρέα με το Youtube που θα γίνει ο σύντροφος της κουζίνας σου και τον Mi Smart Air Fryer 3.5L που κάνει το μαγείρεμα γρήγορο και υγιεινό χωρίς την χρήση λαδιού (ενώ καθαρίζεται και εύκολα), οι μαγειρικές δημιουργίες θα γίνουν καθημερινό παιχνίδι. Η εφαρμογή προσφέρει περισσότερες από 100 διαφορετικές Mi Smart Air Fryer 3.5L ιδέες για συνταγές για γρήγορα γεύματα κάθε μέρα οπότε ούτε θα βαρεθείς, ούτε θα τρως τα ίδια και τα ίδια. Δεκάδες συνταγές θα βρεις φυσικά και στο Tik Tok που κυριολεκτικά λατρεύει τον Mi Smart Air Fryer 3.5L. Και άμα είσαι στην σχολή και σκέφτεσαι το φαγητό στο σπίτι και πεινάς φουλ μην ξεχνάς ότι η συσκευή τηγανίσματος είναι συμβατή με την εφαρμογή Mi Home οπότε μπορείς εύκολα να την χρησιμοποιήσεις από απόσταση και να την ρυθμίζεις σε οποιαδήποτε θερμοκρασία από 40°C έως 200°C για ένα άψογα μαγειρεμένο γεύμα. Για να μην βλέπεις και τη φριτέζα στον ύπνο σου…μπορείς να προγραμματίσεις το ψήσιμο του γεύματος σου έως και 24 ώρες νωρίτερα. Για σένα που δεν τα πας καλά με τα γραπτά, οι φωνητικές εντολές μέσα από το Google Assistant και το Amazon Alexa μπορούν να ξεκινήσουν, να σταματήσουν ή να ελέγξουν τον χρόνο μαγειρέματος που απομένει ενώ η OLED οθόνη σου δίνει τη δυνατότητα να ρίχνεις μια ματιά στον χρόνο αλλά και την θερμοκρασία. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Mάζεψε την παρέα για άραγμα και μέσα σε ένα εξάμηνο θα δεις μεγάλη διαφορά στις μαγειρικές σου ικανότητες -και εννοείται στα οικονομικά σου.

Air Fryer
Air Fryer © Xiaomi

επανάσταση ξεκινάει από την επαναφορτιζόμενη σκούπα

Handheld Light
Handheld Light 149,00€ © Xiaomi

Ναι, ξέρουμε η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά αλλά συχνά μπορεί να γίνει αγγαρεία και κυρίως το σκούπισμα που είναι too boring. Το σίγουρο είναι ότι με μία φορητή επαναφορτιζόμενη σκούπα δεν χρειάζεται να είναι. H Mi Handheld Vacuum Cleaner Light είναι ελαφριά και εύχρηστη, διευκολύνει τον καθαρισμό μέσω ενός συνδυασμού ελαφρού, ασύρματου σχεδιασμού και ισχυρής αναρρόφησης. Το ελαφρύ της σώμα αποτελείται από ελαφριά, ισχυρά υλικά και συμπαγή κατασκευή κινητήρα και μπαταρίας. Καθαρίζεις τα δυσπρόσιτα μέρη με ένα μόνο χέρι, και αν είσαι και γρήγορος τελειώνεις σε χρόνο ρεκόρ, ενώ δεν μπλέκεσαι με καλώδια ούτε επιστρέφεις για να αλλάξεις πρίζα κάθε 2 μέτρα. Έχει και δύο power modes για διαφορετικές απαιτήσεις καθαρισμού. Για καθημερινό καθαρισμό και κυρίως όταν βιάζεσαι γιατί περιμένεις κόσμο επιλέγεις το Standard mode για να συλλέξεις σωματίδια όλων των μεγεθών, ενώ για βαθύ και special καθαρισμό επιλέγεις τη MAX mode. Το ακροφύσιο για τις γωνίες που διαθέτει καθαρίζει κάθε γωνιά και χαραμάδα και διατηρεί ολόκληρο το σπίτι καθαρό, κατάλληλο για τον καθαρισμό πορτών, παραθύρων, τοίχων και σκαλοπατιών και άλλων γωνιών.

Handheld Light
Handheld Light 149,00€ © Xiaomi

Και αυτό που εμένα πάντα με απασχολεί…να μην μυρίζει ούτε λίγο η σκούπα κατά τη διάρκεια αλλά ειδικά στο τέλος και να μην κάνει τον χαρακτηριστικό θόρυβο. Το κυκλωνικό σύστημα της συγκεκριμένης διαχωρίζει τη σκόνη από τον αέρα. Η σκόνη συλλαμβάνεται αφού περάσει από ένα κυκλωνικό φίλτρο, ένα αποτελεσματικό φίλτρο HEPA και ένα φίλτρο από βαμβάκι, ενώ ο καθαρός αέρας βγαίνει προς τα έξω και εσύ έχεις ήρεμο και ήσυχο το κεφάλι σου. Για εμάς που μας αρέσει να βάζουμε σκούπα τα βράδια, η Mi Handheld Vacuum Cleaner Light διαθέτει ηλεκτρικό μοτέρ χωρίς ψήκτρες, το οποίο λειτουργεί ήσυχα και αποτελεσματικά κατά τη λειτουργία της σκούπας, δημιουργώντας πιο ευχάριστη εμπειρία καθαρισμού. Εντάξει, δε θα την βάζεις και κάθε μέρα, όλοι το ξέρουν αυτό, όμως είναι απαραίτητη για να διατηρείς σε τάξη το σπίτι -και να την χρησιμοποιείς πριν έρθουν οι γονείς σου πάντα-.

Έχω και scooter, πάμε μια βόλτα; 

Mi Electric Scooter 3
Mi Electric Scooter 3 449,00€ © Xiaomi

Γρήγορα θα«ξεψαρώσεις» και θα αρχίσεις να εξερευνάς κάθε στενάκι της φοιτητούπολης σου, καφετέριες, μπαρ, πάρκα, σινεμά, πλατείες, πολυκαταστήματα και φαγάδικα που θα γίνουν τα επόμενά σου στέκια. Δίνεις ραντεβού με την παρέα ή το αμόρε στο γνωστό σημείο αλλά εσένα δεν σου αρέσει να περιμένεις με τις ώρες να περάσει το λεωφορείο -μιας και η εφαρμογή σου δείχνει πάλι το λάθος δρομολόγιο- ούτε και η πολυκοσμία οπότε η λύση είναι μια. Το Xiaomi Electric Scooter 3 Lite με ισχυρή απόδοση κινητήρα και μέγιστη ισχύ 600W που φτάνει τα 25 χλμ./ ώρα, για να απολαμβάνεις τα σαββατιάτικα ξενύχτια και τις μίνι εκδρομές στην πόλη, κερδίζοντας έτσι χρήματα από τα εισιτήριαΤο σκούτερ που κυκλοφόρησε πρόσφατα φυσικά κινείται ομαλά σε ανηφόρες και εμπόδια στο δρόμο και θα βελτιώσει την καθημερινότητά σου προσφέροντας κορυφαία άνεση ενώ διαθέτει νέα συστήματα ασφαλείας, όπως το regenerative αναγεννητικό anti-lock σύστημα φρεναρίσματος E-ABS, και ένα νέο δισκόφρενο διπλής επένδυσης στη πίσω ρόδα, για να μην σε φοβίζει τίποτα στις μετακινήσεις μέσα στην πόλη.

Και για να μην ξεχνιόμαστε, και στιλάτο είναι -κυκλοφορεί σε δύο χρώματα Black & White-, και πρακτικό και διαθέτει ένα εξαιρετικά ελαφρύ σώμα και βελτιωμένο τρόπο αναδίπλωσης τριών βημάτων, που το κάνει ιδανικό για να το κουβαλάς ή απλά να το διπλώνεις και να το αποθηκεύεις στο αυτοκίνητο, το λεωφορείο, το μετρό ή το τρένο. Οι μετακινήσεις σου από και προς τη σχολή, οι βόλτες και οι βραδινές έξοδοι θα γίνουν πολύ πιο ενδιαφέρουσες, γρήγορες και οικονομικές, βουαλά!

Gaming monitor, παντοτινή μου αγάπη

Gaming Monitor
Gaming Monitor 549,00€ © Xiaomi

Tώρα ξεκινά το παιχνίδι! Για σένα που είσαι gamer και θες να δείχνεις την υπεροχή σου στο πεδίο της μάχης έχοντας πεντακάθαρη εικόνα και υψηλό αριθμό ανανέωσης σου έχουμε μια καλή πρόταση. Το Mi 2K 27" Gaming Monitor με εκπληκτική ανάλυση 2560 x 1440 που σε συνδυασμό με τη μεγάλη οθόνη 27”, κάνει κάθε κίνηση του αντιπάλου σου να φαίνεται πιο ξεκάθαρα από ποτέ. Η τεχνολογία βελτίωσης οθόνης HDR βελτιώνει σημαντικά τη λεπτομέρεια της οθόνης, προσαρμόζοντας τη φωτεινότητά της για μεγαλύτερη ορατότητα σε σκοτεινότερες περιοχές. Το αποτέλεσμα της μάχης άλλωστε συχνά αποφασίζεται σε ριπή οφθαλμού. Το Mi 2K Gaming Monitor 27" έχει ταχύτατο χρόνο απόκρισης 1ms IMBC, επιτρέποντάς σου να μένεις πάντα ένα βήμα μπροστά. Ποιος να τα βάλει μαζί σου τώρα;
Tip 1: Η λειτουργία χαμηλού μπλε φωτισμού μπορεί να φιλτράρει το μπλε φως μικρού κύματος που είναι επιβλαβές για τα μάτια, μειώνοντας την καταπόνηση των ματιών επιτρέποντας σου να «εργάζεσαι» άνετα. Μην το παρακάνουμε όμως εεε…
Tip 2: Να θυμάσαι ότι όλες οι συσκευές μπορούν να συνδεθούν εύκολα στην οθόνη, για εξοικονόμηση χρόνου.

Netflix, Disney+ and chill χαλαρά στην φοιτητική τηλεόραση

Mi TV P1 32”
Mi TV P1 32” 279,00€ © Xiaomi

Οι μαραθώνιοι σειρών και ταινιών είναι ένα από τα πράγματα που θα θυμάσαι σίγουρα στη φοιτητική ζωή. Φτιάχνεις ατμόσφαιρα, καλείς τα παιδιά, εφοδιάζεστε με τα απαραίτητα -ότι κι αν σημαίνει αυτό- μιας και οι νύχτες αναμένονται μεγάλες και το Netflix- Cobra Kai ψηφίζω δαγκωτό αυτό το διάστημα- ή το Disney+ παίρνει φωτιά που λέμε. Η νέα τηλεόραση της Xiaomi Mi TV P1 32”, ήρθε για να σε συναρπάσει με εξαιρετικής ποιότητας εικόνα, ανάλυση HD, απίθανα χρώματα και ήχο Dolby Audio® και DTS-HD® κάνοντας οποιοδήποτε περιεχόμενο να δείχνει πιο ρεαλιστικό από ποτέ! Η έξυπνη τηλεόραση της Xiaomi βασίζεται στο Android TV™ 9 και επομένως πέρα από ευκολία χρήσης σου δίνεται η δυνατότητα να απολαύσεις περισσότερες από 400.000 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές και να διαλέξεις από περισσότερες από 7.000 εφαρμογές (apps). Επιπλέον, υποστηρίζεται φωνητικός έλεγχος (OK Google), Chromecast και Miracast ενώ στη διάθεση σου βρίσκεται ένα καταπληκτικό τηλεχειριστήριο Bluetooth! Κουβέρτα, ποπκόρν, κρασάκι και άραγμα στον… καναπέ του σαλονιού σου μπροστά από την τηλεόραση σου.

Mi TV P1 43”
Mi TV P1 43” 449,00€ © Xiaomi

Για σένα που σου αρέσει να μετατρέπεις την τηλεόραση σου σε home cinema εντελώς και το budget σου το επιτρέπει, τότε πάρε μεγαλύτερη τηλεόραση γιατί θα την ευχαριστηθείς περισσότερο. Ναι ναι 43 ιντσών για μια ακόμη πιο ρεαλιστική εμπειρία σε προνομιακή τιμή. Run!

Για όλα αυτά και για ό,τι άλλο χρειαστείς πάρε παρέα την φαμίλια και «επισκέψου» τόσο το ηλεκτρονικό κατάστημα όσο και τα φυσικά καταστήματα Χiaomi store για την άμεση εξυπηρέτηση σου χωρίς αναμονή. Φυσικά μπορείς να αγοράσεις ό,τι θελήσεις με άτοκες δόσεις από τις Back to school offers. Μην ξεχνάς ότι τα προϊόντα Χiaomi είναι διαθέσιμα και στο επίσημο δίκτυο συνεργατών οπότε, σε όποια γειτονιά και αν βρίσκεσαι, τα Χiaomi είναι εκεί. Καλή φοιτητική αρχή και ζωή!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ