Smart Life

ΣΕΔΠΕΚΑΤ Α.Ε.: Η διαχείριση των μπαζών και η κυκλική οικονομία

Ένας απο τους βασικούς πυλώνες ανακύκλωσης σε δύσκολη εποχή για το περιβάλλον

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΣΕΔΠΕΚΑΤ Α.Ε.

ΣΕΔΠΕΚΑΤ Α.Ε: Ο φορέας διαχείρησης μπαζών ενημερώνει τον κόσμο με στόχο την επίτευξη μίας κυκλικής οικονομίας.

Ο φορέας «ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΕΚΣΚΑΦΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΩΝ «ΣΕΔΠΕΚΑΤ Α.Ε.» αποτελεί έναν από τους κορυφαίους στο είδος του, εγκεκριμένο Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχειρίσεως Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων στη χώρα και είναι ο πλέον κατάλληλος αδειοδοτημένος φορέας για να ανακυκλωθούν τα μπάζα της κατασκευής σας.

ΣΕΔΠΕΚΑΤ Α.Ε.

Η διαχείριση των μπάζων ή αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων ή ΑΕΚΚ, όπως περιγράφονται στη νομοθεσία, είναι βασικός πυλώνας της ΣΕΔΠΕΚΑΤ Α.Ε. Υποστηρίζει την πρόληψη παραγωγής, την ορθή διαχείριση και την καταπολέμηση της ανεξέλεγκτης διάθεσης των μπαζών και ενημερώνει για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται για την εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων των έργων αφού πολλοί ακόμα και σήμερα δεν γνωρίζουν τι προαπαιτείται.

«Οργανώνουμε το ταξίδι των αποβλήτων με προορισμό την κυκλική οικονομία», επισημαίνουν τα εξειδικευμένα στελέχη της ΣΕΔΠΕΚΑΤ Α.Ε. και είναι πάντα στην πρώτη γραμμή να ενημερώσουν και να κατευθύνουν τους επαγγαλματίες της οικοδομής.

Οι κύριες υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρία είναι η οργάνωση και εποπτεία των εργασιών εναλλακτικής διαχείρισης (Συλλογή – Μεταφορά - Επεξεργασία - Αξιοποίηση)  των αποβλήτων από εκσκαφές, κατασκευές και κατεδαφίσεις, η ενημέρωση ιδιωτών, Δημόσιων και Ιδιωτικών φορέων για τις υποχρεώσεις τους σχετικά με την ανακύκλωση των συμβατικών αποβλήτων, η σύναψη συμβάσεων με τους υπόχρεους διαχειριστές για την ανακύκλωση των αποβλήτων τους και ο έλεγχος των συμβεβλημένων μονάδων ως προς τις διαδικασίες ανακύκλωσης που εφαρμόζουν.

Παράλληλα στην ΣΕΔΠΕΚΑΤ Α.Ε. ως μια σύγχρονη και συνεχώς αναπτυσσόμενη εταιρεία, αναπτύσσονται δράσεις που προωθούν τόσο την Εσωτερική Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη όσο και την Εξωτερική Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

ΣΕΔΠΕΚΑΤ Α.Ε.

Η εταιρική υπευθυνότητα δεν μεταφράζεται ως μια «μόδα» ή ως ένας ακόμη όρος στην ορολογία του σύγχρονου επιχειρείν αλλά ως κύριος στόχος του έργου του Συστήματος. Με ουσιαστικές παρεμβάσεις, καθαρισμούς σε δήμους, σε δάση και χωματερές καθώς με καθημερινή συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο, η ΣΕΔΠΕΚΑΤ Α.Ε. δημιουργεί μια σύγχρονη προοπτική για το μέλλον της ανακύκλωσης των ΑΕΚΚ στη χώρα ενώ συμμετέχει δυναμικά σε ενημερωτικές δράσεις σε συνεργασία με τους οργανισμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ενδεικτικά κάποιες από τις δράσεις της είναι ο καθαρισμός του Πεντελικού όρους το 2021 καθώς και η συμβολή της στον καθαρισμό των καμένων στο Μάτι, απ’ όπου απέσπασε και εύφημη μνεία από τους ιθύνοντες της περιοχής.

ΣΕΔΠΕΚΑΤ Α.Ε.

Τελευταίες δράσεις της είναι ο καθαρισμός του Πράσινου σημείου στον δήμο Μοσχάτου Ταύρου καθώς και η παρουσία της σε summer camps δήμων στο λεκανοπέδιο της Αττικής για ενημέρωση μέσα από παιχνίδι σε παιδιά, γιατί ο ακρογωνιαίος λίθος του αυτοσκοπού της ΣΕΔΠΕΚΑΤ είναι η εκπαίδευση για τη σωστή εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας.

Μπορείτε να αντλήσετε περισσότερες πληροφορίες από την επίσημη ιστοσελίδα ή τον επίσημο λογαριασμό της ΣΕΔΠΕΚΑΤ στο Facebook.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ