Smart Life

Ποιο smartphone να διαλέξω για δώρο γενεθλίων;

Έχω καταλήξει στο HUAWEI nova Y70 με μπαταρία μεγάλης διάρκειας και κορυφαία κάμερα και το HUAWEI nova Y90 με μεγάλη οθόνη και άφθονη χωρητικότητα
Ζένια Πιττακή
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

HUAWEI nova Y70 και HUAWEI nova Y90: Τα νέα smartphone της HUAWEI είναι ήδη τα πιο hot item του καλοκαιριού. Πώς θα διαλέξεις το ιδανικό για σένα βάσει χαρακτηριστικών.

Θα είμαι ειλικρινής: έχω ένα κόλλημα με τα smartphones. Κάτι οι ανάγκες της δουλειάς, κάτι τα προσωπικά χόμπι, κάτι η συχνά ενασχόληση με τα social media, πάντα αναζητώ μια συσκευή που θα τικάρει τα περισσότερα «κουτάκια» μου και φυσικά δε θα στοιχίζει μια περιουσία. Κυρίως γιατί είμαι ατσούμπαλη και δεν είμαι σίγουρη πόσο χρόνο ζωής θα έχει η συσκευή στα χέρια μου! Έχοντας χρόνια να αλλάξω smartphone, φέτος αποφάσισα να μου κάνω δώρο ένα πραγματικά πολύ καλό που θα συνδυάζει κομψό desing, προηγμένη τεχνολογία και προσιτή τιμή. Λίγες ώρες ψαξίματος αργότερα είχα καταλήξει στα HUAWEI nova Y70 και HUAWEI nova Y90. Πώς διαλέγουν τώρα; Ας τσεκάρουμε τα χαρακτηριστικά…

HUAWEI nova Y70: Η κομψότητα συναντά την τεχνολογία

Το HUAWEI nova Y70 έχει το εντυπωσιακό DNA της σειράς nova Y και προσφέρει οθόνη HUAWEI FullView 6,75 ιντσών, δυνατή μπαταρία 6000 mAh, τεχνολογία γρήγορης φόρτισης HUAWEI SuperCharge 22,5W, μεγάλο αποθηκευτικό χώρο 128 GB και ισχυρό λειτουργικό σύστημα EMUI 12. Όσον αφορά τα χρώματα και το σχεδιασμό, διατίθεται σε τρεις χρωματικές παλέτες: Pearl White, Crystal Blue και Midnight Black, επιτρέποντας εύκολους και άνετους, στιλιστικούς συνδυασμούς.

Τέλος στην καθημερινή φόρτιση
Όταν κάποιος χρησιμοποιεί το smartphone του τόσο συχνά όσο εγώ μέσα στην ημέρα, κανονικά πρέπει να κυκλοφορεί με 10 powerbanks και φορτιστή. Πράγμα καθόλου πρακτικό και άρα αδύνατο. Μου αρέσει η ιδέα να γλιτώσω από το άγχος της ένδειξης «χαμηλ. μπαταρ.» με τη μεγάλη μπαταρία 6000 mAh και την τεχνολογία εξοικονόμησης ενέργειας AI της HUAWEI που μου προσφέρει τη δυνατότητα να το φορτίζω μόλις 2 φορές την εβδομάδα. Παράλληλα, η τεχνολογία γρήγορης φόρτισης 22,5W HUAWEI SuperCharge και το ενσωματωμένο σύστημα προστασίας φόρτισης 13 στρωμάτων βελτιώνουν τον κύκλο ζωής της μπαταρίας.  Η λειτουργία χαμηλής μπαταρίας ενεργοποιείται όταν η μπαταρία είναι στο 5% για να μπορεί να παραμείνει ανοιχτό έως και 12 ώρες πριν από τον τερματισμό λειτουργίας. Έφυγα από το σπίτι χωρίς φορτιστή, έλειπα όλη μέρα ή ανέβασα 50 stories στο Instagram; Κανένα πρόβλημα, η μπαταρία μου θα αντέξει.

Όσα βιβλία θέλω στην παλάμη μου
Οι ώρες που περνάω στο λεωφορείο ή το μετρό καθημερινά δεν είναι λίγες. Συχνά βρίσκω ευκαιρία να διαβάσω ένα βιβλίο όμως όσο κι αν αγαπάω την αφή και τη μυρωδιά του χαρτιού, είναι δύσκολο να το κουβαλάω μαζί μου καθημερινά. Μπορώ όμως να το προμηθευτώ σε μορφή e-book και να το διαβάσω όπου και όποτε θέλω από το κινητό μου. Η οθόνη HUAWEI FullView 6,75 ιντσών του HUAWEI nova Y70 με την υψηλή ανάλυση και τη στενή σχεδίαση εγκοπής εμφανίζει το περιεχόμενο σε ευρύτερη προβολή. Ακόμη, χάρη στις λειτουργίες ανάγνωσης που περιλαμβάνει (όπως έξυπνη μείωση φωτεινότητας, φωτεινή οθόνη και λειτουργία e-book) τα μάτια μου δεν κουράζονται. Είτε υπό το φως του ηλίου είτε υπό χαμηλό φωτισμό, μπορώ να απολαύσω μια άνετη εμπειρία προβολής και να μη στερηθώ τίποτα από τη χαρά της ανάγνωσης.

Say selfieeeee
Οι στιγμές είναι για να τις ζεις, αλλά δεν είναι κακό να τις απαθανατίζεις κιόλας. Αυτές τις φωτογραφίες κοιτάζεις άλλωστε μετά από χρόνια και λες «θυμάσαι τότε που…;» ή «κοίτα πώς έδειχνα όταν ήμουν μελαχρινή/ με καρέ/ με λιγότερα κιλά/ με τζιν/ χωρίς μακιγιάζ κτλ κτλ». Και πρέπει να παραδεχθούμε ότι οι selfies είναι ένας τρόπος επικοινωνίας για τη νεότερη γενιά. Αξίζει να αναφέρω λοιπόν ότι το HUAWEI nova Y70 έχει μπροστινή κάμερα 8MP με εφέ bokeh και αναπτυγμένο αλγόριθμο AI Beauty της Huawei που μπορεί να δημιουργήσει ένα προσαρμοσμένο εφέ ομορφιάς με βάση τα χαρακτηριστικά του χρήστη, όπως η ηλικία και το φύλο. Όταν βγάζω τους φίλους μου, οι φωτογραφίες θα είναι τέλειες χάρη στην τριπλή οπίσθια κάμερα AI (κύρια κάμερα υψηλής ανάλυσης 48MP, κάμερα υπερευρείας γωνίας 120° 5MP και κάμερα βάθους 2MP), που μειώνει τον θόρυβο και αυξάνει το δυναμικό εύρος, διασφαλίζοντας ότι κάθε λήψη είναι βέλτιστης ποιότητας.

HUAWEI nova Y90: Μεγάλη οθόνη, πανίσχυρη μπαταρία και άφθονη χωρητικότητα 

Το HUAWEI nova Y90 διαθέτει προηγμένη κατασκευή,  όμορφο design, καθώς και μια ολοκληρωμένη διαδραστική εμπειρία, φέρνοντας ένα ακόμα στιλάτο και high-tech smartphone στην αγορά. Επιδεικνύει αναβαθμισμένες δυνατότητες απεικόνισης, είναι εξοπλισμένο με πίσω τριπλή κάμερα AI 50MP που υποστηρίζει καινοτόμες λειτουργίες όπως Super Night Mode, βίντεο διπλής προβολής και AI Snapshot, ενώ χάρη στο ισχυρό λειτουργικό σύστημα EMUI 12, η συσκευή προσφέρει μια πραγματικά βολική, ομαλή και αξιόπιστη διαδραστική εμπειρία.

Για τα social μου μόνο
Οι φίλοι μου με κοροϊδεύουν γιατί κάνω μια δουλειά που με κρατάει διαρκώς σε εγρήγορση. Ακόμα και όταν βρισκόμαστε έξω το βράδυ για βόλτα, σε διακοπές, στο σινεμά, στην πλατεία πίνοντας καφέ, εγώ είμαι μονίμως alert και με το κινητό στο χέρι έτοιμη να τραβήξω φωτογραφία ή βίντεο ενός συμβάντος που μπορεί να ενδιαφέρει ως είδηση. Προφανώς λοιπόν και χρειαζόμουν ένα smartphone με καλή κάμερα που να ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες συνθήκες κάθε στιγμής. Το HUAWEI nova Y90 διαθέτει κύρια κάμερα 50MP ισχυρής απόδοσης και λειτουργία Super Night Mode για πιο φωτεινές και καθαρές λήψεις με μείωση του θορύβου, βελτίωση της σταθερότητας και αύξηση της ευκρίνειας της εικόνας. Παράλληλα, η λειτουργία Στιγμιότυπου AI αναγνωρίζει έξυπνα μια ποικιλία από σκηνές, αντιλαμβάνεται το εύρος της κίνησης ανθρώπων και αντικειμένων μπροστά από την κάμερα και ο προηγμένος αλγόριθμος προσαρμόζει την ταχύτητα κλείστρου καταγράφοντας στιγμιαία λήψεις, με γρήγορη κίνηση. Ένα άλμα για σουτ στο γήπεδο μπάσκετ, τα χαμόγελα των παιδιών που τρέχουν προς το μέρος μου, το οικογενειακό τραπέζι, η θεαματική βουτιά στη θάλασσα, όλα μπορούν να αποτυπωθούν εύκολα και γρήγορα. Ιδανικό για εμένα που λατρεύω να ποστάρω στα social media, το βίντεο διπλής προβολής εμφανίζει στην οθόνη μπροστινές και πίσω αμφίδρομες εικόνες ταυτόχρονα. Κατά τη διάρκεια της εγγραφής βίντεο, υποστηρίζεται η συνεχής μπροστινή/πίσω εγγραφή και μια μεγάλη ποικιλία ενσωματωμένων προτύπων βίντεο επιτρέπουν τη δημιουργία βίντεο με ένα κλικ. Εκτός από τη ζωντανή μετάδοση γεγονότων στη δουλειά ή στις αγορές, αυτή η λειτουργία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως ισχυρό εργαλείο βίντεο κατά τη μαγνητοσκόπηση μαθημάτων οικιακής μαγειρικής και το vlog σε συγκεντρώσεις οικογένειας και φίλων.

Smartphone, όπως λέμε επαγγελματικό εργαλείο
Μιλώντας για δουλειά, πρέπει να αναφέρω κάπου εδώ ότι οι κλήσεις και βιντεοκλήσεις έχουν γίνει δεύτερη φύση μου, ειδικά μετά τον καιρό που πέρασα δουλεύοντας τηλεργασία. Καθημερινά δέχομαι δεκάδες τηλεφωνήματα και χρειάζομαι ένα smartphone που να μπορεί να ανταποκριθεί στον όγκο των εργασιακών αναγκών μου. Eξοπλισμένο με το λειτουργικό σύστημα EMUI 12, το HUAWEI nova Y90 υποστηρίζει απόλυτα τη λειτουργία πολλαπλών κλήσεων HUAWEI MeeTime, επιτρέποντας έως και 12 παράλληλες βιντεοκλήσεις HD με υψηλής ταχύτητας καρέ. Επιπλέον, επιτρέπει συνδέσεις πολλαπλών συσκευών, όπως με τηλέφωνα Huawei, tablet, ηχεία, Visions και έξυπνα ρολόγια, τα οποία μπορούν όλα να συνδεθούν ελεύθερα μέσω της εύχρηστης λειτουργίας Super Device. Ακόμη, το τηλέφωνο υποστηρίζει το Distributed File System για τη δημιουργία υπερσύνδεσης με υπολογιστή, με την οποία μπορώ να έχω πρόσβαση στα αρχεία που είναι αποθηκευμένα στο τηλέφωνο και να κάνω αλλαγές απευθείας μέσω του υπολογιστή.

Μεγάλη μπαταρία και τεράστιος αποθηκευτικός χώρος
Εκτός από τη δουλειά, υπάρχει και ο ελεύθερος χρόνος όμως και ένα από τα αγαπημένα μου χόμπι είναι το gaming. Με ενδιαφέρει πολύ λοιπόν το smartphone ου θα επιλέξω να μου δίνει τη δυνατότητα να παίζω τα αγαπημένα μου παιχνίδια με την άνεση και την ταχύτητα που θέλω απολαμβάνοντας παράλληλα τα γραφικά, τον ήχο και τη διάδραση με άλλους χρήστες. Το HUAWEI nova Y90 είναι εξοπλισμένο με μεγάλη μπαταρία 5000mAh, που εξασφαλίζει  τη συνεχή και πολύπλοκη χρήση της συσκευής όλη μέρα και χάρη στον φορτιστή 40W Pyramid Structure HUAWEI SuperCharge, χρειάζεται μόλις 10 λεπτά φόρτισης για να μου προσφέρει 2-3 ώρες παιχνιδιού. Επιπλέον, χάρη στον μεγάλο αποθηκευτικό χώρο 128GB μπορώ να αποθηκεύω όσες φωτογραφίες, τραγούδια, αρχεία, παιχνίδια και εφαρμογές θέλω χωρίς να χρειάζεται να «ελευθερώνω» χώρο στη μνήμη κάθε τρεις και λίγο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Huawei ή τα linksFacebook: HuaweimobileGRInstagram: huaweimobilegrHuawei Community