Κοπέλα ξαπλωμένη στην παραλία
© Unsplash/ Arturo Rivera
Smart Life

Πώς θα αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά το ηλιακό έγκαυμα

Σε πήρε ο ύπνος στην ξαπλώστρα ή ξέχασες το αντηλιακό; Δες πώς θα το σώσεις
341667-710504.jpg
Ζένια Πιττακή
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Uniburn® After Sun: Καταπραϋντική γέλη για τα ηλιακά εγκαύματα.

Όσο εσύ είχες πιάσει κουβέντα με τα παιδιά στη διπλανή ξαπλώστρα, έπαιζες μπάλα στη θάλασσα και άραζες στην ηλιόλουστη πολυθρόνα με τις ώρες πίνοντας μοχίτο, ο αγαπημένος μας ήλιος έκαιγε μεθοδικά την επιδερμίδα σου και σε προετοίμαζε για στιγμές πόνου και ταλαιπωρίας. Η αλήθεια είναι ότι έπρεπε να προσέχεις περισσότερο, αλλά ακόμα και τώρα υπάρχει ο σωστός και ο λάθος τρόπος να αντιμετωπίσεις το έγκαυμα.

Βήμα 1ο

Απομακρύνεσαι άμεσα από τον ήλιο. Κάνεις ντους για να απομακρύνεις το θαλασσινό νερό από το δέρμα σου. Το νερό πρέπει να είναι κρύο ώστε να μειώσει τη θερμότητα στην ερεθισμένη περιοχή και να σε ανακουφίσει. Μην χρησιμοποιήσεις σφουγγάρι και σκούπισε το σημείο ταμποναριστά με την πετσέτα.

Κοπέλα ξαπλωμένη στην παραλία
© Unsplash/ Vasiliki Theodoridou

© Unsplash/ Vasiliki Theodoridou

Βήμα 2ο

Πιες άφθονο νερό. Το ηλιακό έγκαυμα απορροφά υγρά από το σώμα και την υπόλοιπη επιφάνεια του δέρματος, τα οποία πρέπει να αναπληρώσεις άμεσα για να βοηθήσεις στην επούλωση. Απόφυγε για 1-2 μέρες αλκοόλ, τσάι και καφέδες που είναι διουρητικά και ευνοούν την αφυδάτωση.

Βήμα 3ο

Δοκίμασε να πάρεις αμέσως παυσίπονο και επανέλαβε μετά από 4-5 ώρες για να απαλύνεις τον πόνο της φλεγμονής και να ενισχύσεις τη διαδικασία επούλωσης.

Κοπέλα με μαγιό πίνει νερό από μπουκάλι
© Unsplash/ Christopher Campbell

© Unsplash/ Christopher Campbell

Uniburn τζελ της Uni-pharma
Uniburn

Βήμα 4ο

Άπλωσε στο ερεθισμένο δέρμα ένα after sun προϊόν κατάλληλο για ελαφρά εγκαύματα, που θα σε δροσίσει, θα καταπραΰνει τους ερεθισμούς, αλλά και θα δώσει στο δέρμα σου τη χαμένη του υγρασία. Το Uniburn® After Sun της Uni-pharma για πρόσωπο και σώμα, είναι η κορυφαία επιλογή για την περίπτωσή σου. Πρόκειται για μία καταπραϋντική γέλη που συνδυάζει gel υαλουρονικού οξέος και σουκραλφάτης με φυσικό γιαούρτι σε ένα καινοτόμο ιατροτεχνολογικό προϊόν. Το gel υαλουρονικού οξέος και σουκραλφάτης, δημιουργεί ένα προστατευτικό φιλμ που απομονώνει την πάσχουσα περιοχή και εξασφαλίζει άμεσα την ισορροπία της υγρασίας του δέρματος, επιταχύνοντας τη φυσική διαδικασία αποκατάστασης του. Παράλληλα, το γιαούρτι, με τις γνωστές καταπραϋντικές του ιδιότητες, έχει αντιφλογιστική δράση και καταπραΰνει ερεθισμούς, προσφέροντας άμεση ανακούφιση από το κάψιμο και την κοκκινίλα.

Uniburn τζελ της Uni-pharma
Uniburn

Uniburn

Βήμα 5ο

Το Uniburn® After Sun της Uni-pharma θα σε ανακουφίσει και θα επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης του εγκαύματος, αν είναι 1ου ή 2ου βαθμού. Αν όμως το δέρμα σου έχει εμφανίσει ήδη φουσκάλες ή έχει κάνει πληγή, η λύση που ζητάς βρίσκεται σε έναν δερματολόγο που θα εκτιμήσει κατάλληλα την περίπτωση και θα σε καθοδηγήσει για την αντιμετώπιση.

Κοπέλα με φόρεμα περπατάει σε παραλία
© Unsplash/ Tamara Bellis

© Unsplash/ Tamara Bellis

Βήμα 6ο

Όσα γιατροσόφια κι αν εφαρμόσεις σε ένα ηλιακό έγκαυμα, οι πιθανότητες να ξεφλουδίσεις είναι πολλές αφού ο οργανισμός έχει ανάγκη να απαλλαγεί από τα νεκρά κύτταρα. Είναι πολύ δελεαστικό να αρχίσεις να τραβάς τα σημεία που ξεφλουδίζουν αλλά θα πρέπει να αντισταθείς και να αφήσεις το δέρμα να πάρει το χρόνο που χρειάζεται για να επουλωθεί. Επίσης, πρόσεξε τα ρούχα που θα φορέσεις τις επόμενες ημέρες, ιδανικά προτίμησε τα αέρινα βαμβακερά υφάσματα.

Δειτε περισσοτερα