Smart Life

Οδηγός για ξέγνοιαστες διακοπές, ακόμα και τον Σεπτέμβρη!

Προνοητικότητα, προγραμματισμός, λίγη τύχη και έφυγες!

Λήδα Πυλαρινού
Λήδα Πυλαρινού
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οδηγός για ξέγνοιαστες διακοπές, ακόμα και τον Σεπτέμβρη!
© Unsplash

5 χρήσιμα tips για προετοιμασία πριν την αναχώρηση για τις καλοκαιρινές διακοπές

Από όταν ήμουν παιδί θυμάμαι ότι περίμενα με τις ώρες τους γονείς να ολοκληρώσουν τις τελευταίες ετοιμασίες για να «κλείσουμε» το σπίτι και να αναχωρήσουμε για τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Τότε δεν κατανοούσα τι ήταν όλα αυτά που είχαν να διευθετήσουν πριν το ταξίδι μας. Όταν ξεκίνησα να μένω μόνη μου, αντιλήφθηκα τον όγκο των υποχρεώσεων και ομολογώ πως αρχικά πανικοβλήθηκα. Από τότε και στο εξής ξεκίνησα να χρησιμοποιώ την πρακτική της δημιουργίας μιας λίστας, στην οποία καταγράφω όσα πρέπει να κάνω, ώστε να φύγω ξέγνοιαστη για τις διακοπές μου. Έχω επιλέξει από την λίστα αυτή τα πέντε βασικότερα tips που δεν παραλείπω ποτέ και σας τα παραθέτω παρακάτω.

Έβγαλα την τοστιέρα από την πρίζα;
Όλοι όταν βγαίνουμε έξω έχουμε συχνά την έγνοια, ότι έχουμε αφήσει κάποια ηλεκτρική συσκευή στην πρίζα. Αυτή η ανησυχία δημιουργεί στη συνέχεια διάφορα φανταστικά σενάρια του τύπου: έχει πάρει φωτιά το σπίτι. Επειδή, λοιπόν, σίγουρα δεν θέλεις, ενώ είσαι στην ξαπλώστρα ενός beach bar να σκέφτεσαι την πρίζα της τοστιέρας, φρόντισε πριν αποχωρήσεις από το σπίτι να βεβαιωθείς ότι αποσύνδεσες όλες τις πρίζες. Άλλωστε, η παραπάνω πρακτική θα συμβάλλει και στην εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων.

Έβγαλα την τοστιέρα από την πρίζα;
© Unsplash

Σαν ταινία του σινεμά
Ποτέ δεν θα ξεχάσω εκείνη τη σκηνή στην ταινία που το ταβάνι στο σπίτι άρχισε να στάζει και ανακάλυψαν ότι το διαμέρισμα του επάνω ορόφους είχε γίνει… πισίνα, γιατί τότε συνειδητοποίησα ότι καλό είναι να κλείνω την παροχή νερού του διαμερίσματος όταν πρόκειται να λείψω μερες. Ακολούθησε το παράδειγμά μου για να μην κάνεις καταλάθος την πολυκατοικία νεροτσουλήθρες!

Σαν ταινία του σινεμά
© Unsplash

Επιχείρηση: καθάρισμα ψυγείου
Το καθάρισμα του ψυγείου από τρόφιμα, τα οποία δεν χρειάζεσαι, είναι μια χρονοβόρα άλλα απαραίτητη διαδικασία. Αν προγραμματίσεις το ξεσκαρτάρισμα αυτό πριν τις διακοπές δεν θα χρειαστεί να έρθεις αντιμέτωπος με νεα είδη ζωής στο ψυγείο όταν γυρίσεις. Βάλε λίγη μουσική, έλεγξε τις ημερομηνίες λήξης κάθε συσκευασίας, αποθήκευσε στην κατάψυξη ό,τι αντέχει και πρόσφερε σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς και τοπικές κουζίνες όσα πρόκειται να έχουν λήξει μέχρι να επιστρέψεις.

Επιχείρηση: καθάρισμα ψυγείου
© Unsplash

Παστίτσιο στην κατάψυξη
Αν κατάφερνες να ξεκλέψεις λίγο χρόνο ανάμεσα στις άλλες υποχρεώσεις πριν το ταξίδι σου, θα ήταν πολύ χρήσιμο να προετοιμάσεις ένα γεύμα φαγητού και να το τοποθετήσεις στην κατάψυξη ώστε να μπορείς να το μαγειρέψεις άμεσα κατά την άφιξη σου πίσω στο σπίτι. Γιατί ποιος δε είναι πεινασμένος όταν επιστρέφει μετά από ταξίδι και το ψυγείο είναι σοκαριστικά άδειο;

Παστίτσιο στην κατάψυξη
© Unsplash

Άσε και κάτι στην τύχη!
Όπως έχεις ήδη καταλάβει, μου αρέσει να έχω τον έλεγχο των πάντων και να μην βρίσκομαι προ εκπλήξεων. Η μόνη έκπληξη που επιτρέπω στον εαυτό μου είναι αυτή του να κερδίσω το ΤΖΟΚΕΡ! Έτσι, πριν φύγω για διακοπές, είτε αρχές καλοκαιριού είτε αρχές Σεπτέμβρη, επισκέπτομαι το κατάστημα ΟΠΑΠ της γειτονιάς μου και συμπληρώνω ένα δελτίο με συνεχόμενες κληρώσεις για να παίρνω μέρος σε όλες τις κληρώσεις όσο λείπω. Έτσι, μπαίνω σε mood διακοπών που μπορεί και να παραταθεί με ένα τυχερό δελτίο ΤΖΟΚΕΡ! Πού ξέρεις μπορεί κάποτε να γυρίσω και να είμαι εκατομμυριούχος…

Άσε και κάτι στην τύχη!
© Pexels

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ