Smart Life

Οι φακοί επαφής που άλλαξαν την καθημερινότητά μου

Οι μηνιαίοι φακοί επαφής TOTAL 30® της Alcon είναι τόσο άνετοι που ξεχνάς ότι τους φοράς

Ηλιάνα Κωνσταντακάτου.
Ηλιάνα Κωνσταντακάτου
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φακοί επαφής ALCON
© Θανάσης Καρατζάς

Alcon TOTAL 30®: Μηνιαίοι φακοί επαφής με μεταβλητή περιεκτικότητα σε νερό που προσφέρουν άνεση καθ'όλη τη διάρκεια του μήνα.

Θυμάμαι την ημέρα που ο οφθαλμίατρος μού ανακοίνωσε ότι έχω μυωπία. Ήταν 1 Δεκεμβρίου και ήμουν τρίτη δημοτικού, μικρό παιδάκι, σε μια εποχή που τα γυαλιά δεν θεωρούνταν ούτε «in», ούτε αξιοζήλευτα. Τουναντίον, οι συμμαθητές μου με την «παιδική τους αθωότητα», με κοσμούσαν με μη κολακευτικά επίθετα, μου ζητούσαν να βγάλω τα γυαλιά για να μετρήσω πόσα δάχτυλα έδειχναν με το χέρι τους, για να διαπιστώσουν αν βλέπω, και φυσικά, δοκίμαζαν τα γυαλιά για να πουν με τρόμο «ΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΤΣΙ;». Όπως καταλαβαίνετε, για ένα παιδάκι που μεγαλώνει φορώντας γυαλιά μυωπίας, η ανακοίνωση του γιατρού ότι μπορεί επιτέλους να φορέσει φακούς επαφής, φαντάζει λυτρωτική. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το συναίσθημα της πρώτης φοράς που «είδα με τα μάτια μου». Ήμουν μια 18χρονη φοιτήτρια που ένιωθα ότι οι φακοί επαφής έδιναν άλλη πνοή στην καθημερινότητα μου.

Και όντως, έτσι ήταν. Άλλαξε η ψυχολογία μου προς το καλύτερο. Ωστόσο, υπολόγιζα χωρίς τον ξενοδόχο. Όταν φοράς φακούς επαφής, η ποιότητα είναι καταλυτικός παράγοντας για να μην κουράζεις τα μάτια σου. Οι ατελείωτες ώρες διαβάσματος κατά τη διάρκεια της εξεταστικής αλλά και η μετέπειτα πορεία μου σε έναν χώρο εργασίας που απαιτεί αρκετές ώρες μπροστά από τον υπολογιστή, με οδήγησαν να ψάχνω και να δοκιμάζω φακούς επαφής που δεν θα επιβάρυναν τα μάτια μου, αλλά θα τα ξεκούραζαν.

Φακοί επαφής ALCON
© Θανάσης Καρατζάς

Έψαξα πολύ και η λύση που βρήκα μου προσφέρει το καλύτερο αποτέλεσμα και την ανώτερη εμπειρία χρήσης στους φακούς επαφής. Τους προτείνω ανεπιφύλακτα γιατί μετά από την χρήση τους, σταμάτησαν τα προβλήματα που αντιμετώπιζα σχετικά με την ξηροφθαλμία. Και όπως προδίδει και το όνομα τους, η σειρά φακών της Alcon TOTAL 30® «Feels Nothing, Even At Day 30», δίνει την αίσθηση στα μάτια σου πως ακόμα και την 30η ημέρα χρήσης, είναι σαν να φοράς ολοκαίνουργιους φακούς επαφής.

Φακοί επαφής ALCON
© Θανάσης Καρατζάς

Οι TOTAL 30® το πετυχαίνουν αυτό με την τεχνολογία μεταβλητής περιεκτικότητας σε νερό, με σχεδόν 100% νερό στην επιφάνεια του φακού, οπότε το μόνο που νιώθεις να αγγίζει το μάτι σου είναι ένα απαλό στρώμα ενυδάτωσης. Αυτό που τους κάνει να ξεχωρίζουν από τους άλλους μηνιαίους φακούς επαφής είναι ότι καθ ’όλη τη διάρκεια του μήνα απολαμβάνεις αυτή την αίσθηση άνεσης, μέχρι να αντικατασταθούν από το νέο ζευγάρι.

Φακοί επαφής ALCON
© Θανάσης Καρατζάς

Έτσι, ενσωματώνοντας τεχνολογίες αιχμής, που όμοιες δε συναντώνται σε άλλα προϊόντα της αγοράς, μιμούμενα τη φυσιολογία του ίδιου του ματιού, καθώς προσφέρουν βιοσυμβατότητα με τους ευαίσθητους ιστούς του ματιού, οι φακοί επαφής TOTAL 30® δίνουν σε όσους χρησιμοποιούν ήδη φακούς ή σε όσους σκέφτονται να το δοκιμάσουν, αυτό που αναζητούν: ένα ζευγάρι φακών επαφής που κάνει τη ζωή τους πιο εύκολη και άνετη.

Δοκιμάζωντας τους φακούς από την ALCON.
© Θανάσης Καρατζάς

Και να μην ξεχάσω. Εξίσου σημαντικό και σωτήριο είναι να αφαιρείς σωστά τους φακούς επαφής σου στο τέλος της ημέρας και να τους τοποθετείς στην θήκη με το υγρό διάλυμα μέχρι την επόμενη φορά που θα τους φορέσεις. Το OPTI-FREE PureMoist είναι εξαιρετικά βολικό και εύχρηστο, ενώ αν έχεις ευαίσθητα μάτια ή αλλεργίες, μπορείς να δοκιμάσεις το διάλυμα καθαρισμού και απολύμανσης, χωρίς συντηρητικά, όπως το AOSEPT PLUS με HydraGlyde. Προσωπικά το χρησιμοποιώ για να αποφύγω τα ζητήματα ξηροφθαλμίας που αντιμετώπιζα κατά καιρούς. Και με έχει σώσει. 

Υγρό φακών επαφής.
© Θανάσης Καρατζάς

Επειδή δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ανάγκες, τα προϊόντα της Alcon Vision Care περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ημερήσιους φακούς επαφής (DAILIES® TOTAL1, PRECISION 1® & DAILIES® Aqua Comfort PLUS), φακούς μηνιαίας αντικατάστασης (AIR OPTIX plus HydraGlyde® Family) και έγχρωμους φακούς επαφής (AIR OPTIX® COLORS & FreshLook®). Αυτά τα προϊόντα καθώς και η πλήρης σειρά προϊόντων φροντίδας φακών επαφής της Alcon Vision Care, που θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές φακών και υγρών φροντίδας φακών επαφής παγκοσμίως.

Mάθε περισσότερα για τους μηνιαίους φακούς επαφής TOTAL 30® εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ