Smart Life

Η ανάπτυξη της ομαδικής κουλτούρας στο εργασιακό περιβάλλον είναι το μέλλον των επιχειρήσεων

Η ομαδική λειτουργία στον χώρο εργασίας και τα οφέλη της

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Kaizen Gaming

Kaizen Gaming: Η εταιρεία που δίνει μεγάλο βάρος στην δημιουργία μιας ομαδικής κουλτούρας στο εργασιακό περιβάλλον και συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 10 με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον παγκοσμίως.

Οι ημέρες και ώρες, που περνάμε στο εργασιακό περιβάλλον είναι αρκετές, οπότε είναι σημαντικό να ανοίγουμε την πόρτα του γραφείου και να βρίσκουμε έναν χώρο, όπου επικρατεί καλό κλίμα μεταξύ εκείνων που το απαρτίζουν. Μπορεί να μην το σκεφτόμαστε διεξοδικά, όμως το καλό εργασιακό περιβάλλον κρύβει πίσω του πολλά οφέλη. Η διάθεσή μας αυξάνεται, μαζί με την παραγωγικότητα, ενθαρρύνεται η συνεργασία και τονώνεται το ηθικό των εργαζομένων. Αν υπάρχει μία εταιρεία στην οποία μπορούμε να συναντήσουμε όλα τα παραπάνω είναι με βεβαιότητα η Kaizen Gaming.

Kaizen Gaming

Ο ιδρυτής μίας εκ των μεγαλύτερων αυτοκινητοβιομηχανιών στον κόσμο, Χένρυ Φόρντ, πριν από αρκετές δεκαετίες είπε ότι «Αν προχωράμε όλοι μαζί και όχι μόνοι, τότε η επιτυχία θα έρθει δεδομένα». Αυτή η άποψη μπορεί να εκφράστηκε μακριά από τη δική μας εποχή αλλά επιβεβαιώνεται και στο «σήμερα». Με την ομαδικότητα, η παραγωγικότητα κορυφώνεται μαζί με την ικανοποίηση για την εργασία και την ατομική επίδοση του κάθε εργαζόμενου. Αυτά μπορεί για κάποιους να μην αποτελούν προτεραιότητα αλλά υπάρχουν εταιρείες που τα λαμβάνουν σοβαρά υπόψη.

Οι εταιρείες αποσκοπούν με τη λειτουργικότητά τους στο να δημιουργούν νέες τεχνολογίες, να κατακτούν νέες αγορές και να επενδύουν στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού. Κάποιοι δεν δίνουν τόση σημασία στο τελευταίο αλλά τα τελευταία χρόνια πολλοί είναι εκείνοι, που το τοποθετούν μέσα στις κεντρικές στρατηγικές μία εταιρείας. Η Kaizen Gaming δεν δίνει βάση μόνο στο άνοιγμα θέσεων συνεργασίας αλλά και στη δημιουργία μίας κουλτούρας συνεργασίας, μαζί με τη συνεχή εξέλιξη των μελών της εταιρείας από το πρώτο ως το τελευταίο.

Kaizen Gaming

Όλοι έχουμε την ανάγκη να νιώθουμε μέρος κάτι πολύ μεγαλύτερου. Σε μια εργασία αυτό μπορεί να τονώσει το ηθικό και τη διάθεση όλης της ομάδας. Είναι πάντα καλό να ξέρεις ότι οι συνάδελφοί σου θα βοηθήσουν σε περίπτωση που προκύψει κάποια δυσκολία εν ώρα καθήκοντος και ότι μπορείς να βασίζεσαι στην ομάδα σου.

Εξίσου σημαντικό είναι να αισθανόμαστε ότι υπάρχει η δυνατότητα να μιλήσουμε με τους ανώτερούς μας στον χώρο εργασίας, οι οποίοι θα ακούσουν προσεκτικά το πρόβλημα. Πόσες φορές έχει τύχει να ακούσουμε φίλους ή γνωστούς να παραπονιούνται ότι δεν τους καταλαβαίνουν στη δουλειά; Στην Kaizen οι εργαζόμενοι συνομιλούν απευθείας με τον CEO ή την ηγετική ομάδα με διαδικτυακές συζητήσεις, που λαμβάνουν χώρα ανά δίμηνο, εκφράζοντας έτσι οποιαδήποτε απορία ή προβληματισμό. Εκτός από τις όποιες ερωτήσεις, υπάρχει ενημέρωση για ό,τι νέο μπορεί να τους αφορά, με όλους όσους θέλουν να παίρνουν μέρος.

Kaizen Gaming
Kaizen Gaming

Τέλος, στο πλαίσιο  συνεχούς βελτίωσης, η Kaizen εφαρμόζει ένα πρόγραμμα αξιολόγησης του περιβάλλοντος εργασίας το οποίο πραγματοποιείται 4 φορές τον χρόνο και στο οποίομπορούν να συμμετέχουν όλοι χωρίς εξαίρεση. Η ηγετική ομάδα της εταιρείας εξετάζει τα αποτελέσματα και κρίνει αναλόγως τι χρειάζεται για να βελτιωθούν περαιτέρω οι συνθήκες εργασίας. Όλα τα παραπάνω, συνιστούν στην κατάταξη την Kaizen Gaming μέσα στα 10 καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα της Ευρώπης και της έχει αποφέρει το βραβείο Europe’s Best Workplaces® 2021.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ