Smart Life

Ένας πιο γρήγορος κόσμος για όλους είναι ένας κόσμος καλύτερος για όλους

Ήδη, 650.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα έχουν πρόσβαση σε 100% οπτική ίνα μέχρι το σπίτι

341667-710504.jpg
Ζένια Πιττακή
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
COSMOTE Fiber

COSMOTE Fiber: Το μεγαλύτερο δικτύο οπτικών ινών της χώρας φέρνει την οπτική ίνα και κορυφαίες ταχύτητες ίντερνετ στο σπίτι μας.

Θυμάμαι ακόμη πώς αντιδράσαμε όλοι εμείς που ασχολούμαστε με τα θέματα τεχνολογίας, όταν ανακοινώθηκε από τον Όμιλο ΟΤΕ πως η υποδομή οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι (FTTH) θα φτάσει σταδιακά σε ολόκληρη τη χώρα. Κι επειδή για… Ελλάδα μιλάμε, δεν πιστεύαμε ότι θα γίνουν όλα τόσο γρήγορα. Κι όμως, αυτή τη στιγμή, η επέκταση του FTTH σε νέες περιοχές της επικράτειας υλοποιείται με πρωτοφανείς ρυθμούς, δίνοντας πρόσβαση σε υπερ-υψηλές ταχύτητες Internet σε όλο και περισσότερα σπίτια κι επιχειρήσεις.

Μόνο από τις επενδύσεις του Ομίλου, που ξεπερνούν τα 3 δισ. ευρώ, θα καλυφθούν 3 εκατ. σπίτια και επιχειρήσεις, δηλαδή σχεδόν τα 2/3 των γραμμών της Ελλάδας, με οπτική ίνα μέχρι το σπίτι. Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο με μεγάλη πολυπλοκότητα υλοποίησης, και για τη μεγαλύτερη επένδυση σε τηλεπικοινωνιακές υποδομές που έχει γίνει τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα. Ένα έργο που θα αλλάξει καθοριστικά τις ψηφιακές υποδομές της χώρας για τις επόμενες δεκαετίες και θα την οδηγήσει στην Κοινωνία των Gigabit.

Ήδη, 650.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα έχουν πρόσβαση σε 100% οπτική ίνα μέχρι το σπίτι (FTTH) μέσω του COSMOTE Fiber, του μεγαλύτερου δικτύου οπτικών ινών της χώρας. Μπορείτε να τσεκάρετε αν έχει φθάσει η υποδομή FTTH έξω από την πόρτα σας, με ένα κλικ εδώ.

COSMOTE Fiber

Σε έναν digital κόσμο, δεν σε «παίρνει» να βγαίνεις off, ούτε λεπτό

Σε μία εποχή που δεν μπορούμε να φανταστούμε τη ζωή μας χωρίς Internet, η οπτική ίνα αποτελεί περισσότερο αναγκαιότητα και λιγότερο πολυτέλεια.

Σήμερα, είμαστε περισσότερο connected κι online από ποτέ: για τη δουλειά, την εκπαίδευση, την ψυχαγωγία, ακόμα και για την χαλάρωσή μας. Οπότε η αδιάλειπτη κι απρόσκοπτη σύνδεση στο internet είναι απαραίτητο στοιχείο, ώστε να μην προσθέτει άγχος σε μία ήδη απαιτητική καθημερινότητα. Με το FTTH, το download γίνεται έως και 8 φορές πιο γρήγορο, το upload αρχείων –ακόμα και μεγάλου όγκου-γίνεταιμέσα σε δευτερόλεπτα. Τηλεκπαίδευση, τηλεργασία, HD video streaming, live gaming μπορούν να «τρέχουν» παράλληλα, χωρίς καμία διακοπή ή καθυστέρηση. Κι αυτό γιατί η 100% οπτική ίνα μέχρι την πρίζα σημαίνει και 100% εγγυημένη ταχύτητα Internet 100 & 200Mbps. Οι οπτικές ίνες παρέχουν σταθερή απόδοση & ταχύτητα, χωρίς επιρροές από εξωγενείς παράγοντες, όπως η υγρασία, το κρύο ή τα μαγνητικά πεδία.

Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα μετά την πανδημία, όλοι αρχίσαμε να δίνουμε βάση στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, προϋπόθεση για τον οποίο είναι τα υπερσύγχρονα δίκτυα οπτικών ινών. Με την οπτική ίνα, η χώρα αλλάζει ταχύτητα. Νέες θέσεις εργασίας, digital nomads, brain regain, και υπηρεσίες υγείας βρίσκουν τον κατάλληλο σύμμαχο.

optikes_ines__3_

Σε προνομιακή τιμή, οι εγγυημένες ταχύτητες 100 & 200Mbps

Όσοι ενδιαφέρονται για εγγυημένες υπερ-υψηλές ταχύτητες 100 & 200Mbps, μπορούν να τις αποκτήσουν σε ειδική, προνομιακή τιμή, με τα προγράμματα COSMOTE Fiber 100 & 200Mbps από €28,90 και €31,90 το μήνα, αντίστοιχα. Επιπλέον, για τις επιχειρήσεις, η COSMOTE διαθέτει τα προγράμματα COSMOTE Business Double Play Fiberspeed Basic & Full Pack από €39,90 το μήνα.

Οι τιμές διαμορφώνονται συνδυαστικά με την ειδική επιδότηση συνολικού ύψους €360 της δράσης Superfast Broadband του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η δράση υλοποιείται με τη μέθοδο κουπονιού (voucher), που επιδοτεί το πάγιο των προγραμμάτων COSMOTE Fiber με €13/μήνα, για διάστημα 24 μηνών και το εφάπαξ κόστος σύνδεσης με €48. Για τη διαθεσιμότητα της οπτικής ίνας και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη δράση Superfast Broadband, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το site: www.sfbb.gr.

COSMOTE Fiber

Η επένδυση του Ομίλου ΟΤΕ φέρνει την οπτική ίνα πιο κοντά σε όλους

Εκτός από την ανάπτυξη του FTTH, ο Όμιλος ΟΤΕ απαντά στην ανάγκη της χώρας να αλλάξει ταχύτητα και με μία ακόμη πρωτοβουλία: αναβαθμίζει, εντελώς δωρεάν, τις ταχύτητες του σταθερού internet που απολαμβάνουν σήμερα οι συνδρομητές COSMOTE στις περιοχές που δεν έχει φτάσει ακόμα η οπτική ίνα στο σπίτι κι όπου αυτό είναι τεχνολογικά εφικτό. Έως το τέλος της χρονιάς, θα έχουν αναβαθμιστεί περισσότεροι από 750.000 οικιακοί και εταιρικοί πελάτες, ενώ πάνω από το 30% των συνδέσεων έχει ήδη αναβαθμιστεί.

Με υποδομή FTTH κι αναβαθμισμένες ταχύτητες, η αναβάθμιση της χώρας ξεκίνησε και οι πλέον κατάλληλοι άνθρωποι για να μας το εξηγήσουν με απλά λόγια δεν είναι άλλοι, από τους τεχνικούς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ