Smart Life

Οι ειδυλλιακές καλοκαιρινές διακοπές είναι μακριά από κουνούπια

Ήρθε η ώρα να ξεχάσεις έγνοιες και βουητά στο αυτί

Φίλιππος Κόλλιας
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Frezyderm: Με τα προϊόντα Crilen Anti - Mosquito κρατάει μακριά τα έντομα για να απολαύσουμε με ηρεμία τις καλοκαιρινές διακοπές.

Τίποτα δεν συγκρίνεται με το καλοκαίρι στην Ελλάδα. Ο λαμπερός ήλιος, τα καταγάλανα νερά, οι νοστιμιές και η φιλοξενία των ανθρώπων της χώρας μας είναι διαχρονικά πόλος έλξης όχι μόνο για τους τουρίστες αλλά και εμάς τους ίδιους. Δε νομίζω ότι υπάρχει κανείς που δεν ανυπομονεί για την καλοκαιρινή άδεια ώστε να απολαυσει στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας μακριά από τα άγχη της καθημερινότητας. Όπως κι να το κάνουμε, το συναίσθημα του να φορτίζεις τις μπαταρίες σου σε ένα ειδυλλιακό τοπίο δεν μοιάζει με κανένα άλλο.

Υπάρχουν μερικοί όμως «απρόσκλητοι» επισκέπτες στις διακοπές, που ενδέχεται να χαλάσουν αυτές τις στιγμές για εμάς. Ο λόγος φυσικά για τα κουνούπια, τις σκνίπες και άλλων ειδών έντομα, που κάνουν τις δικές τους διακοπές επάνω μας! Δεν είναι λίγοι εκείνοι που καταφεύγουν σε υπερβολές για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Σίγουρα θα έχεις δει κι εσύ ανθρώπους να κυκλοφορούν με μακρυμάνικα ρούχα (ενώ έχει 35 βαθμούς ακόμα και τη νύχτα) για να κρύψουν όσο περισσότερο δέρμα μπορούν από τα κουνούπια. Άλλοι ξεκινάνε το πακετάρισμα των διακοπών από την κουνουπιέρα. Κάποιοι πιο ευέξαπτοι περνάνε ώρες κυνηγώντας κουνούπια και σκνίπες στο δωμάτιο μόνο και μόνο για να ανακαλύψουν ότι τελικά είναι πολύ περισσότερα απ' όσα νόμιζαν. Όλα αυτά είναι αχρείαστα βέβαια αν φροντίσεις να προμηθευτείς εγκαίρως τα Crilen Anti – Mosquito 10% που πιάνουν ελάχιστο χώρο στις αποσκευές σου και είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να απαλλαγείς από τα ενοχλητικά έντομα.

Το ζήτημα με τα κουνούπια και διαφόρων ειδών έντομα εντείνεται τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της ζέστης και αναλόγως την περιοχή (όπως για παράδειγμα αν υπάρχουν καλαμιές και έλη κοντά) μπορεί να κάνει την κατάσταση ανυπόφορη. Τα τσιμπήματά τους προκαλούν έντονη φαγούρα που πολλές φορές μας ξυπνάει τη νύχτα, ενώ εξίσου εκνευριστικό είναι και το βουητό του πετάγματός τους στο αυτί μας. Φυσικά, έρευνες έχουν δείξει ότι τα κουνούπια είναι υπεύθυνα και για τη μεταφορά πολλών ασθενειών όπως ο ιός του Δυτικού Νείλου, ενώ κάποια είναι μολυσμένα με αποτέλεσμα να προκαλούν αλλεργική αντίδραση στο σημείο που μας τσιμπούν. Λίγα ψεκάσματα από το Crilen Anti - Mosquito της Frezyderm αρκούν για να σταματήσουμε να ανησυχούμε για όλα αυτά.

Οι διακοπές για τον καθέναν μας διαφέρουν. Κάποιοι επιλέγουν το βουνό και την ηρεμία της φύσης, άλλοι ένα κοσμοπολίτικο νησί με καταγάλανα νερά και έντονη νυχτερινή ζωή, άλλοι πάλι μένουν «πίσω» και απολαμβάνουν μία καλή ταινία στα θερινά σινεμά, ένα τρέξιμο ή μια ποδηλατάδα στην άδεια πόλη και ένα δείπνο στη βεράντα του σπιτιού με αγαπημένους τους φίλους και συγγενείς. Αν υπάρχει κάτι κοινό βέβαια σε όλα αυτά είναι η παρουσία των κουνουπιών και σκνιπών που δεν φαίνεται να κάνουν διακρίσεις στο είδος των διακοπών. Για εσένα που αναζητάς έναν εύκολο τρόπο να απαλλαγείς από αυτά τα πετούμενα, η απάντηση βρίσκεται σε ένα μπουκαλάκι σπρέι που χωράει σε κάθε τσάντα.

Τα Crilen Anti – Mosquito 10% και Crilen Anti – Mosquito Plus Spray 20% της Frezyderm διώχνουν μακριά τους απρόσκλητους και επικίνδυνους επισκέπτες του καλοκαιριού, που αδιαφορούν για τις στιγμές ξεγνοιασιάς που θέλουμε να απολαύσουμε. Είναι εύκολα στη χρήση και φιλικά για όλα τα μέλη της οικογένειας, από τους γονείς μέχρι τα παιδιά. Το πιο σημαντικό ίσως που πρέπει να αναφέρουμε όμως είναι η διάρκεια της προστασίας που προσφέρουν. Τόσο το Crilen Anti – Mosquito 10% όσο και το Crilen Anti - Mosquito Plus Spray 20% διαρκούν έως και 8 ώρες! Είναι πλήρως δερματολογικά ελεγμένα (όπως άλλωστε όλα τα προϊόντα της Frezyderm) επιτρέποντάς μας να ξαναβάλουμε όσες φορές χρειαστεί μέσα στην ημέρα - ειδικά μετά από μία βουτιά στη θάλασσα ή κάποια ώρα άσκησης που ιδρώσαμε πολύ.

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που έχουμε περισσότερο χρόνο να ασχοληθούμε με όλα εκείνα που απολαμβάνουμε και να περάσουμε ξέγνοιαστες στιγμές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Ας μην αφήσουμε τα μικροσκοπικά κουνούπια και τις σκνίπες να δημιουργούν μεγάλα προβλήματα! 

Χρησιμοποιείτε τα εντομοαπωθητικά με ασφαλή τρόπο. Να φυλάσσονται μακριά από παιδιά. Να διαβάζετε πάντα την ετικέτα και τις πληροφορίες για το προϊόν, πριν από τη χρήση. Η εφαρμογή σε παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών, θα πρέπει να γίνεται από ενήλικα.