Smart Life

17ο Συνέδριο για την Ιστορία της Ελληνικής Φωτογραφίας: To Moυσείο Τηλεπικοινωνιών ήταν εκεί

«Η ιστορία των Τηλεπικοινωνιών σε ένα κουτί παπουτσιών του ’70/ Συλλογή Φωτογραφιών ΟΤΕ»

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
thumbnail_syndrio_chania_690.jpg

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ συμμετείχε στο 17ο Συνέδριο για την Ιστορία της Ελληνικής Φωτογραφίας και ανέδειξε το πλούσιο φωτογραφικό υλικό του.

To 17ο διήμερο Συνέδριο για την Ιστορία της Ελληνικής Φωτογραφίας διεξήχθη στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου και σε άλλους πολιτιστικούς χώρους της πόλης των Χανίων ( 1 & 2 Απριλίου) υπό την αιγίδα του Δήμου Χανίων και της Περιφέρειας Κρήτης, με την υποστήριξη του Goethe-Zentrum Chania σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen. Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ συμμετείχε ενεργά στο συνέδριο δείχνοντας για μια ακόμη φορά, το πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν οι φωτογραφίες για την ενδυνάμωση της εμπειρίας του επισκέπτη.

syllogi_fotografion_ote-7_page-0001.jpg
Συλλογή φωτογραφιών ΟΤΕ


Με ομιλητές την κα Λιακοσταύρου Νικολέττα, προϊσταμένη του Μουσείου και τον κ. Δημήτρη Μουζακίτη, επιμελητή της συλλογής του φωτογραφικού Αρχείου, αναδείχθηκε το εύρος των θεματικών του Αρχείου και η χρονική έκταση που καλύπτει. Πλούσιο φωτογραφικό υλικό δεκαετιών που με την πάροδο των χρόνων αποκτούν ακόμη σπουδαιότερη αξία. Το φωτογραφικό υλικό του Αρχείου μέσω των δράσεων του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ έχει πλέον τεκημεριωθεί και ψηφιοποιηθεί, ενώ μάλιστα έγινε μεγαλύτερο ποτέ χάρη στις εξωτερικές πηγές.

syllogi_fotografion_ote-14_page-0001.jpg
Συλλογή φωτογραφιών ΟΤΕ


Ο λόγος γίνεται για 6.000 φωτογραφίες από το 1950 μέχρι το 1980. Έργα σημαντικών φωτογράφων όπως o Σπύρος Μελετζής και οι Αφοι Μεγαλοκονόμου, συνθέτουν τη Συλλογή Φωτογραφιών του Μουσείου και πλέον επικοινωνούνται με τον πλέον σύγχρονο τρόπο, μέσα από πρωτότυπα stories επικοινωνίας και φυσικά από τα social media.

Το αρχείο του Μουσείου, πιο σύγχρονο και πιο μεγάλο από ποτέ περιλαμβάνει πλέον 37.000 τεκμήρια, ενώ το συνολικό φωτογραφικό αρχείο αποτελείται από 19.091 τεκμήρια που συνεχώς ψηφιοποιούνται, ερευνώνται και εμπλουτίζονται. 

syllogi_fotografion_ote-28_page-0001.jpg
Συλλογή φωτογραφιών ΟΤΕ


Κτίρια, εγκαταστάσεις, εκδηλώσεις & κυρίως άνθρωποι σε δράση, δημιουργούν την ταινία της ανάπτυξης των τηλεπικοινωνιών στη χώρα μας εικονοποιώντας την Ανάπτυξη, τον Εκσυγχρονισμό, την Τεχνολογία της Επικοινωνίας, ιστορικών στιγμών που στηρίζουν αυτό που ζούμε σήμερα.

syllogi_fotografion_ote-55_page-0001.jpg


Στόχος του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών Ομιίλου ΟΤΕ είναι πια η εξοικείωση του κοινού με το μνημειώδες αρχείο του. Μια στρατηγική ανανέωσης που έχει ξεκινήσει και αναζητά συνεχώς την εξέλιξη των τηλεπικοινωνιών την εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης. Οι φωτογραφίες, όπως φάνηκε στο 17ο Συνέδριο για την Ιστορία της Ελληνικής Φωτογραφίας, στα Χανιά σηματοδοτούν τη γέφυρα μεταξύ της ιστορίας και του μέλλοντος και το Μουσείο σχεδιάζει ένα ζωντανό αρχείο για τις επόμενες γενιές.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ