Smart Life

Τα Goody’s Burger House είχαν την καλύτερη ιδέα για τον Βαλεντίνο

Ένας τοίχος αγάπης αφιερωμένος στα άτομα της LGTBQ+ κοινότητας

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
valentinegoodys-40.jpg

Η ενέργεια των Goody’s Burger House “Love with Pride” ήταν το καλύτερο πράγμα που έγινε την ημέρα των Ερωτευμένων

Την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είχα date. Με τον κολλητό μου. Ο οποίος και με πήγε στο λιγότερο ρομαντικό σημείο που μπορούσα να σκεφτώ: στα Goody’s Burger House της Γλυφάδας. Μην παρεξηγηθώ, πιστεύω ότι η στιγμή ανάμεσα σε εσένα και το burger σου δεν είναι απλά ρομαντική, είναι ιερή! Απλώς σε αυτήν τη στιγμή δεν χωράει τρίτος. Ο φίλος μου, όμως, είχε πολύ συγκεκριμένο λόγο που με έφερε ως εδώ… Γιατί για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου τα Goody’s Burger House είχαν ετοιμάσει μια ενέργεια πολύ σημαντική. Λεγόταν “Love with Pride”..

valentinegoodys-8.jpg

Ήταν ένας τοίχος. Σταθήκαμε μπροστά του και κυριολεκτικά δακρύσαμε. Ήταν ολόκληρος καλυμμένος με ομοφοβικά σχόλια, μηνύματα μίσους που διατυμπάνιζαν ότι τα άτομα της LGTBQ+ κοινότητας δεν έχουν δικαίωμα στον έρωτα, δεν έχουν δικαίωμα πουθενά. Στο κέντρο του, όμως, ξεχώριζε η επιγραφή “Love with Pride” και από κάτω με μικρότερα γράμματα η προτροπή: «Σβήσε το μίσος και γιόρτασε τον έρωτα». Η σκέψη των Goody’s Burger House ήταν να καλύψει αυτό τον τοίχο με μηνύματα αγάπης. Έτσι με την παραγγελία σου, έπαιρνες μαζί και αυτοκόλλητα με αισιόδοξα συνθήματα και χρώματα υποστήριξης. Τα δικά μας έλεγαν: «Αποδέξου τον εαυτό σου. Ο έρωτας δεν έχει φύλο», «Σ’ αγαπώ όπως είσαι», «Η ομοφοβία σκοτώνει, η υποστήριξη σώζει». Αφού φάγαμε τα πληθωρικά μας burgers, σηκωθήκαμε και με χέρια τρεμάμενα κολλήσαμε τα αυτοκόλλητα στον τοίχο. Παρακολουθήσαμε κι άλλους να κάνουν το ίδιο, μέχρι που δεν υπήρχε κανένα αρνητικό μήνυμα πια στον τοίχο.

valentinegoodys-17.jpg
valentinegoodys-50.jpg

Σκέφτηκα πως αυτός ο τοίχος είναι η κοινωνία μας. Μπορεί να είναι ομοφοβική, εχθρική και, ναι, πολλές φορές γεμάτη μίσος. Όμως είναι στο χέρι μας να την αλλάξουμε. Με αγάπη και θετική στάση μπορούμε να κρύψουμε όλο αυτό το μίσος και να μετατρέψουμε τον κοινωνικό ρατσισμό σε αλληλεγγύη. Η αλλαγή αρχίζει με απλά πράγματα (που τελικά δεν είναι και τόσο απλά…), όπως αυτή η πρωτοβουλία των Goody’s Burger House που μετέτρεψε τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου από κάτι στερεοτυπικό σε μια όμορφη κοινωνική ενέργεια. Θέλουμε περισσότερες τέτοιες ενέργειες, χρειαζόμαστε περισσότερες τέτοιες ιδέες! Μέχρι όλοι οι τοίχοι μίσους να εξαφανιστούν και να γεμίσουν με αγάπη!

Love With Pride - Valentine's Day - Goody's Burger House

www.goodys.com, Fb: @goodysburgerhouse, Instagram: @goodysburgerhouse

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ