Smart Life

Η βιωσιμότητα είναι πολλά περισσότερα από την ανακύκλωση

Η INTERSPORT επενδύει στο μέλλον με sustainable επιλογές αγοράς και στήριξη σε εκείνους που έχουν ανάγκη

Ζένια Πιττακή
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η INTERSPORT επενδύει σε ένα βιώσιμο μέλλον με sustainable επιλογές αγοράς, gender equality και στήριξη σε όσους έχουν ανάγκη.

Ποτέ πριν δεν ήταν τόσο σημαντικό για τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές να «αγκαλιάσουν» τη βιωσιμότητα. Ευτυχώς, πολλοί είναι εκείνοι στον τομέα της μόδας που ακούν τις ανάγκες του πλανήτη και κάνουν πιο «πράσινες» επιλογές. Μία από τις εταιρείες που στηρίζουν το sustainability με πολλούς τρόπους είναι η INTERSPORT, η οποία πιστεύει ότι η βιωσιμότητα είναι πολλά περισσότερα από την ανακύκλωση.

Sustainable επιλογές αγοράς

Κάποτε όσοι ήθελαν να προστατέψουν το περιβάλλον στρεφόντουσαν στις DIY μεταποιήσεις προκειμένου να παρατείνουν τον κύκλο ζωής ενός υφάσματος ή αντικειμένου. Σήμερα το κάνουν για εμάς γνωστά brands, δημιουργώντας ρούχα και παπούτσια που αποτελούν την τελευταία λέξη της μόδας, από ανακυκλωμένα ή πλήρως ανακυκλώσιμα υλικά. Στα INTERSPORT μπορεί να βρει κανείς περισσότερους από 1000 κωδικούς σε ανδρικά, γυναικεία και παιδικά αθλητικά κομμάτια που σέβονται τη φύση και τον άνθρωπο.

Επειδή όμως η βιωσιμότητα δεν εξαρτάται μόνο από την ανακύκλωση αλλά και από το ανθρακικό αποτύπωμα που αφήνουμε ο καθένας στον πλανήτη, η επιλογή του τρόπου μετακίνησής μας θα πρέπει να είναι εξίσου «πράσινη». Οι καιρικές συνθήκες στη χώρα μας ευτυχώς ευνοούν τη μετακίνηση με ποδήλατο ή ηλεκτρικό πατίνι που στη συνέχεια μπορείς να βάλεις στο μετρό αν θέλεις να κινηθείς στο κέντρο της πόλης. Στα καταστήματα INTERSPORT θα βρεις μεγάλη ποικιλία σε τέτοια προϊόντα ώστε να μπορείς να διαλέξεις εκείνο που σε διευκολύνει και σε εκφράζει περισσότερο.

Gender equality

Η ισότητα των δύο φύλων θεωρείται εδώ και χρόνια δεδομένη, όμως καθημερινές περιπτώσεις που έρχονται στο φως αποδεικνύουν ότι εξακολουθούν να υφίστανται διακρίσεις, ειδικά στον εργασιακό τομέα. Η INTERSPORT πιστεύει στην ισότητα και τις στηρίζει σε κάθε ευκαιρία, ενώ το 52% των εργαζομένων της εταιρείας είναι γυναίκες. To 2019 η εταιρεία εγκαινίασε τη δράση #womanism, η οποία εμπνέεται από τις σύγχρονες γυναίκες που καλούνται να ανταπεξέλθουν ταυτόχρονα σε πολλούς ρόλους και «ντύνει» τα κομμάτια της με φράσεις ενδυνάμωσης, όπως «στήριξε τις επιλογές σου». Στόχος είναι το #womanism να αποτελέσει το σημείο αναφοράς κάθε γυναίκας που, μέσα από την καθημερινότητά της, καλείται να γίνει κυρίαρχος του εαυτού της και να κατακτήσει ό,τι της ανήκει.

Στο πλαίσιο αυτό, το 2020 προχώρησε σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ” και υποστήριξε ένα νέο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης του Συλλόγου. Τον Οκτώβριο του 2020, υλοποίησε τη δράση “ΧΑΡΙΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΖΩΗ” προσφέροντας 10% από τις πωλήσεις της γυναικείας συλλογής ρούχων Energetics για την υλοποίηση της ομάδας online Pilates του Συλλόγου το διάστημα Νοέμβριος 2020-Απρίλιος 2021.

No Poverty

Βιωσιμότητα σημαίνει επένδυση στο μέλλον, σε ένα αύριο καλύτερο για την κοινωνία, χωρίς ανισότητες, γι’ αυτό και η INTERSPORT στηρίζει ανθρώπους κι οργανισμούς που το έχουν ανάγκη. Μία από τις συνεργασίες της ήταν με την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία «ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΟΣ» προσφέροντας αθλητικά είδη προς συνεργαζόμενους με τον οργανισμό φορείς που στηρίζουν ευπαθείς ομάδες. Συγκεκριμένα, δώρισε 1.386 τεμάχια αθλητικών ειδών ρουχισμού και υπόδησης στην ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση, προκειμένου να προωθηθούν στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην Κω και στην Ορεστιάδα, για τις ανάγκες ασυνόδευτων ανηλίκων. Είδη απεστάλησαν επίσης και στον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Γυναικών Δροσερού Ξάνθης “Η Ελπίδα” για τις ανάγκες του μειονοτικού πληθυσμού της περιοχής.