Smart Life

Ναι, υπάρχει τρόπος να μαγειρεύεις τέλεια στο σπίτι και τον βρήκα

Πώς θα σου φαινόταν να είχες καθημερινά λίγη βοήθεια στην κουζίνα από έναν… επαγγελματία;

341667-710504.jpg
Ζένια Πιττακή
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γυναίκα με μαύρα ρούχα στέκεται μπροστά από φούρνο AEG που λειτουργεί

Ο νέος φούρνος SteamPro της AEG αλλάζει εντελώς την εμπειρία μαγειρικής και γεύσης. Μαγείρεψε τέλεια χωρίς να σε αγχώνουν οι θερμοκρασίες και οι χρόνοι.

Δεν γίνεται να μην έχεις αναρωτηθεί ποτέ πώς καταφέρνουν οι σεφ στα εστιατόρια να σου σερβίρουν φαγητά που δείχνουν και είναι υπέροχα σε εμφάνιση και γεύση. Τα δικά τους λαχανικά έχουν έντονα χρώματα ενώ τα δικά σου στο σπίτι έχουν ωραία γεύση αλλά φαίνονται… μαραμένα. Σπάνια θα πετύχεις στα κρέατα και τρυφερό εσωτερικό και τέλεια κρούστα, σωστά; Το μυστικό βρίσκεται συνήθως στην ακριβή θερμοκρασία ψησίματος και στον ατμό –κάτι που χρειάζεται είτε χρόνια γνώσεων και εξάσκησης, είτε μια κουζίνα εστιατορίου. Ούτε που ξέρω πόσες φορές ευχήθηκα να είχα μια επαγγελματική κουζίνα που να με διευκολύνει και να απογειώνει τις μαγειρικές μου ιδέες. Φαίνεται πάντως πως κάποια από αυτές τις φορές με άκουσε η AEG και δημιούργησε το φούρνο των ονείρων μου. Το φούρνο των ονείρων σου.

Ο τροχός εντολών του AEG SteamPro

Ο AEG SteamPro με τον «τροχό εντολών» είναι ένας απλός και εύκολος τρόπος να παραγγείλεις από το φούρνο σου ό,τι θα παράγγελνες από το εστιατόριο. Τι είδους φαγητό μαγειρεύεις; Κρέας; Τι είδους; Πώς το θέλεις ψημένο, rare, medium ή well done; Δε χρειάζεται να ξέρεις θερμοκρασίες και να αναζητάς μανιωδώς συμβουλές σε ιστοσελίδες μαγειρικής. Αρκεί να διαλέξεις πώς θέλεις το φαγητό σου. Μπορεί να λατρεύεις την υγιεινή διατροφή όπως εγώ και να αναζητάς τρόπο να μαγειρεύεις καλύτερα και πιο ελαφριά τα λαχανικά σου. Ίσως να θέλεις απλά να εντυπωσιάσεις το ραντεβού σου με ένα λαχταριστό δείπνο, χωρίς να έχεις μεγάλη εμπειρία στη μαγειρική. Για όλα αυτά και ακόμα τόσα θα αγαπήσεις αυτό το φούρνο.

Άνθρωποι κάθονται γύρω από τραπέζι σε σπίτι

Από την άνεση του καναπέ
Χάρη στην προηγμένη τεχνολογία Cookview® και την ειδική εφαρμογή «My AEG»που συνδέει το φούρνο με το κινητό μου, δεν χρειάζεται πλέον να περνάω ώρες στην κουζίνα για να ελέγχω το ψήσιμο. Βάζω ό,τι έχω ετοιμάσει στο φούρνο, επιλέγω το πρόγραμμα ψησίματος και τοποθετώ τον ειδικό αισθητήρα στο κέντρο του φαγητού –ή απλά στέλνω τη συνταγή στο φούρνο μέσω wifi. Κάθομαι αναπαυτικά στον καναπέ για να απολαύσω την ταινία μου ή στο τραπέζι για να συνεχίσω τη συζήτηση με τους φίλους μου και η εφαρμογή μου στέλνει ειδοποίηση όταν είναι έτοιμο.

Φούρνος AEG SteamPro

Η μαγεία του ατμού
Από πού να αρχίσω; Ζεσταίνω και ξεπαγώνω φαγητό χωρίς να χάνει τίποτα από τη φρεσκάδα του, παραμένει τραγανό εξωτερικά και μαλακό εσωτερικά. Τέλος στα ξεραμένα μακαρόνια και το ψωμί που γίνεται παξιμάδι. Πρόσφατα ανακάλυψα ότι μαγειρεύοντας φιλέτο σολωμού με ατμό στον AEG SteamPro, το αποτέλεσμα υπερβαίνει κάθε προσδοκία: τρυφερός, ζουμερός και με το υπέροχο φυσικό του χρώμα! Το ίδιο ισχύει φυσικά για όλα, από το κοτόπουλο μέχρι το κέικ, αφού μπορώ να προσαρμόσω αυτόματα τον ατμό με το Steamify®. Ατμός για μαγείρεμα, σιγοβράσιμο, τραγανή κρούστα ή αρτοποιία και ψήσιμο; Το μόνο που έχω να κάνω είναι να επιλέξω.

Σε κενό αέρος
Το μαγείρεμα σε κενό αέρος με την ειδική συσκευασία και τη λειτουργία ατμού είναι ο ιδανικός τρόπος να έχεις τέλειο αποτέλεσμα, χωρίς να χάσεις τίποτα από τις βιταμίνες του φαγητού. Μια δοκιμή με φιλέτο πάπιας ήταν αρκετή για με πείσει ότι δε θα ξαναπροτιμήσω το grill, ενώ δεν έχω δοκιμάσει πιο μαλακά, ελαφριά και γευστικά λαχανικά, κάτι που κάνει τις vegetarian επιλογές πολύ πιο εύκολες.

AEG SteamPro

Με τον AEG SteamPro μπορώ να απολαύσω όλα τα τέλεια μαγειρεμένα φαγητά που ονειρευόμουν, στην άνεση του δικού μου σπιτιού. Η δημιουργική διαδικασία του μαγειρέματος παραμένει δική μου, ενώ παράλληλα έχω την βοήθεια ενός… επαγγελματία στο τεχνικό κομμάτι. Δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχώ για τις θερμοκρασίες και τους χρόνους ψησίματος, μόνο για το ποιους θα καλέσω αύριο να φάμε μαζί και να «φλεξάρω» τη μαγειρική μου!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ