Smart Life

7 tips για να διαλέξεις το τέλειο σακίδιο αυτόν τον Σεπτέμβρη

Τι πρέπει να προσέξουμε στην αγορά σακιδίου

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
thumbnail_pexels-photo-5896487.jpg

7 συμβουλές για να επιλέξεις το κατάλληλο σακίδιο αυτόν τον Σεπτέμβριο.

Ο Σεπτέμβρης είναι ο κατεξοχήν μήνας αλλαγών και νέων ξεκινημάτων. Η αγορά νέου σακιδίου ή τσάντας δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερο τάιμινγκ, φέτος ειδικά αφού όλοι μας ετοιμαζόμαστε για την καλύτερη δυνατή αρχή μετά το καλοκαίρι. Είτε μιλάμε για μαθητές και φοιτητές, είτε για μια αλλαγή στην εργασία, η σωστή επιλογή τσάντας καθημερινής χρήσης, πάντα μας ταλαιπωρεί και για αυτόν το λόγο εμείς σου δίνουμε συμβουλές για την σωστή επιλογή. 

715a8172.jpg

Η μεταφορά της γραφικής ύλης των μαθητών, προκαλεί συνεχή προβληματισμό στην εκπαιδευτική κοινότητα (εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές) αλλά και στον ιατρικό κόσμο, που βλέπουν με ανησυχία τα παιδιά να μεταφέρουν καθημερινά ένα γεμάτο και βαρύ σακίδιο από και προς το σχολείο. Αυτή η ανησυχία δεν θα μπορούσε να μην απασχολεί και την POLO, η οποία εδώ και χρόνια πρωτοπορεί και ειδικεύεται στην προστασία της σωματικής υγείας και ανάπτυξης των παιδιών και ιδίως στην προστασία του μυοσκελετικού συστήματος. Λαμβάνοντας υπόψη μελέτες της Παιδιατρικής Ακαδημίας των ΗΠΑ, τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας και έρευνες ορθοπεδικών.

  1. Το βάρος του σχολικού σακιδίου δεν πρέπει να υπερβαίνει το 15% του σωματικού βάρους του παιδιού. Αν το βάρος του σακιδίου είναι μεγαλύτερο τότε η POLO προτείνει την χρήση των σακιδίων Τρόλεϊ.
  2. Οι ιμάντες ώμου του σακιδίου πρέπει να έχουν εσωτερικές επενδύσεις ώστε να κατανέμεται ομοιόμορφα το βάρος του στις δύο πλευρές του σώματος ακόμα και στα Μονοθεσιακά σακίδια. Οι δύο ιμάντες φοριούνται ο ένας στον κάθε ώμο γιατί η μεταφορά του σακιδίου μόνο στο έναν ώμο δυσκολεύει τους μύες και προκαλεί σκολίωση.
  3. Το σακίδιο πρέπει να βρίσκεται στο κέντρο της μέσης του παιδιού και να εφαρμόζει όσο το δυνατόν καλύτερα στην πλάτη και την λεκάνη. Η ταξινόμηση του περιεχομένου του σακιδίου πρέπει να γίνεται ομοιόμορφα, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η καλύτερη κατανομή του βάρους, με τα βαριά αντικείμενα να τοποθετούνται κοντά στην πλάτη και στο κέντρο. Εάν είναι δυνατό καλό είναι να επιλέγεται μία τσάντα με ρόδες. 
  4. Καλό είναι το σακίδιο να διαθέτει ιμάντα μέσης που επιτρέπει την ομοιόμορφη κατανομή του βάρους, ώστε να μην επιβαρύνονται μόνο οι ώμοι και η σπονδυλική στήλη. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι ιδιαιτέρως σημαντικά για τα Πολυθεσιακά σακίδια.
  5. Η χρήση ατομικών ντουλαπιών στο σχολείο εφόσον υπάρχουν, είναι σημαντική γιατί αποθηκεύονται πράγματα που δεν χρειάζονται στο σπίτι. Ο μαθητής να προβαίνει στην εξορθολογισμό χρήσης των σχολικών βιβλίων και αντικειμένων, σύμφωνα πάντα με το ωρολόγιο πρόγραμμα ώστε να μειώνεται στο ελάχιστο η μεταφορά τους από και προς το σχολείο. 
  6. Πολύ σημαντικός είναι ο τρόπος που σηκώνεται η τσάντα για να μπει στους ώμους. Πρέπει πάντα να λυγίζετε τα γόνατα ή να την ακουμπάτε σε ένα ψηλότερο σημείο (π.χ. θρανίο) και μετά να την φοράτε. 
  7. Οι γονείς δεν πρέπει να αμελούν εάν το παιδί ή ο έφηβος παραπονιέται για πόνους στην πλάτη. Σε τέτοια περίπτωση θα πρέπει να συμβουλεύονται τον παιδίατρο, ειδικό ορθοπεδικό ή τον φυσικοθεραπευτή τους. Συνοψίζοντας, ακόμα και αν καμία από τις παραπάνω συμβουλές δεν ακολουθηθεί, δεν σημαίνει ότι τα παιδιά θα εμφανίσουν κάποιο πρόβλημα καταπόνησης ή σκελετικής παραμόρφωσης. 

befunky-collage.jpg

Όμως σε αρκετές περιπτώσεις οι παραπάνω οδηγίες μπορούν να προλάβουν εμφάνιση κόπωσης, αυχένα, ώμων, προβλημάτων πλάτης, και κλασικού συνδρόμου οσφυαλγίας. Η Polo σχεδιάζει και δημιουργεί σακίδια που ανταποκρίνονται στα «θέλω» των παιδιών και των εφήβων. Δεν περιορίζεται όμως στο «φαίνεσθαι». Εστιάζει τις έρευνες και την παραγωγή της στην επιλογή και χρησιμοποίηση εγκεκριμένων υλικών κατασκευής από παγκόσμιους οργανισμούς, και στον εξειδικευμένο σχεδιασμό, δημιουργώντας μοναδικά προϊόντα που ανταποκρίνονται στην ποιότητα, την άνεση, την ασφάλεια και την προστασία των μικρών και μεγάλων φίλων της.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ