Smart Life

AI Minds: Η Τεχνητή Νοημοσύνη απαραίτητη δεξιότητα για κάθε νέο

Διαβάστε για τα πλεονεκτήματα που δίνει η Ακαδημία AI Minds στους Έλληνες φοιτητές

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
847519080.jpg

O ΣΕΒ και η SAS δημιουργούν την AI Minds, την Ακαδημία για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Επιστήμη των Δεδομένων

Ο κόσμος γύρω μας αλλάζει ραγδαία και οι προκλήσεις της εποχής είναι ατέλειωτες. Η πανδημία έφερε στο προσκήνιο θέσεις και αξίες που η 4η Βιομηχανική Επανάσταση είχε θέσει και πλέον οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι να τις αντιμετωπίσουμε ευθέως. Οι νέοι τρόποι συνεργασίας μεταξύ της ακαδημαϊκής κοινότητας και των επιχειρήσεων, με ακόμη περισσότερη διάδραση και ανταλλαγή πληροφορίας, απόψεων, και εμπειριών, κρίνονται πλέον απαραίτητοι, όπως επίσης και ο ψηφιακός μετασχηματισμός των εταιριών. Ο ΣΕΒ αντιλαμβανόμενος τις προκλήσεις της εποχής ξεκινά μαζί με την εταιρία SAS, κορυφαία στον κλάδο των Analytics και της Τεχνητής Νοημοσύνης, μια κοινή πρωτοβουλία ανάπτυξης δεξιοτήτων στην Επιστήμη των Δεδομένων και την Τεχνητή Νοημοσύνη (A.I.). Η AI Minds, η Ακαδημία για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Επιστήμη των Δεδομένων, μέσα στα επόμενα τουλάχιστον τρία έτη, θα διαθέτει στα ελληνικά πανεπιστήμια δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό, ευφυείς εφαρμογές και ανοικτά δεδομένα για να ενθαρρύνει τον πειραματισμό των φοιτητών, ερευνητών και καθηγητών στις αναδυόμενες τεχνολογίες της Τεχνητής Νοημοσύνης και την έμπρακτη διασύνδεση των φοιτητών με επιχειρήσεις μέλη του ΣΕΒ και συνεργάτες της SAS για πρακτική άσκηση και επαγγελματικές προοπτικές.

03b63962.jpg


Στην εξαιρετική πρωτοβουλία έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή μέλη ΔΕΠ από κορυφαία τμήματα ελληνικών πανεπιστημίων όπως (με αλφαβητική σειρά) το τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, το τμήμα Πληροφορικής και το τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών, το τμήμα Πληροφορικής και το τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και άλλα.

Γιατί η AI είναι σήμερα πιο απαραίτητη από ποτέ
Τα σύγχρονα εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης και Ανάλυσης Δεδομένων χρησιμοποιούνται κατά κόρον από τους τεχνολογικούς κολοσσούς όλου του πλανήτη και όχι μόνο. Πλέον, ακόμα και μικρομεσαίες επιχειρήσεις αντιλαμβάνονται τις δυνατότητες που παρέχει η AI και κινούνται με βάση αυτές. Όπως σημειώνει ο Ευθύμιος Βιδάλης, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ «οι φοιτητές αποκτούν σημαντικές ευκαιρίες πρόσβασης και πειραματισμού σε τεχνολογίες αιχμής με σύγχρονο εκπαιδευτικό υλικό, αλλά και δυνατότητα γνωριμίας με τις σημαντικότερες επιχειρήσεις της χώρας».

Σε ένα μέλλον που κατευθύνεται με όλο και πιο γρήγορους ρυθμούς σε αυτήν την κατεύθυνση, η απόκτηση σύγχρονων ψηφιακών δεξιοτήτων αποτελεί ουσιαστική προϋπόθεση για την είσοδο στον σύγχρονο κόσμο των επιχειρήσεων και όχι μόνο.

Παράλληλα, ο Γιάννης Παπατσίρος, Regional Lead της SAS για Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία σχολιάζει ότι «στην Ελλάδα υπάρχει ακόμη έλλειψη τέτοιων δεξιοτήτων και ο κίνδυνος να μείνει πίσω η χώρα σε σχέση με ανταγωνίστριες που έχουν αντιληφθεί τις νέες προκλήσεις και τις αντιμετωπίζουν δυναμικά, είναι μεγάλος. Και η από κοινού πρωτοβουλία ΣΕΒ και SAS έρχεται να διασφαλίσει ακριβώς αυτό: Ότι την επόμενη τριετία όλο και περισσότεροι νέοι θα εισέρχονται στην αγορά εργασίας, έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής και θα συμβάλλουν, μέσα από τις γνώσεις που έλαβαν στην Ακαδημία, στην επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού και της περαιτέρω ανάπτυξης της χώρας.»

pexels-negative-space-97077.jpg


Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της ακαδημίας AI Minds και σε ποιους απευθύνεται

Η Ακαδημία AI Minds παρέχει στα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια δωρεάν χρήση του προηγμένου λογισμικού της SAS, εκτενές ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό υλικό (π.χ. ανοικτά δεδομένα, μελέτες περιπτώσεων, εκφωνήσεις ασκήσεων, βιβλία, σημειώσεις θεωρίας, παρουσιάσεις μαθημάτων, ψηφιακά μαθήματα κ.τ.λ.), δωρεάν συμμετοχή στα διεθνή προγράμματα πιστοποιήσεων της SAS, καθώς και τεχνικές συμβουλές από τους διεθνείς εμπειρογνώμονες της SAS για την ένταξη των τεχνολογιών στα προγράμματα σπουδών.

Ξεκινάει προσφέροντας υποστήριξη, εργαλεία και δεδομένα σε μαθήματα όπως Μηχανική Μάθηση (Machine Learning και Deep Learning), Ανάλυση Κειμένου (Text Analytics), Χρονολογικές Σειρές και Προβλέψεις (Time Series Forecasting), Παραδοσιακή Στατιστική Ανάλυση, Επιχειρηματική Ευφυΐα (Business Intelligence), Oπτικοποίηση Δεδομένων (Visualization), Διαχείριση Δεδομένων κλπ. Τα μαθήματα θα εμπλουτίζονται συνεχώς ανάλογα με τις ανάγκες των συνεργαζόμενων πανεπιστημίων.

Η πρωτοβουλία είναι ανοικτή σε όλα τα Eλληνικά ακαδημαϊκά ιδρύματα και διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό από διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα που ενδιαφέρονται να αναβαθμίσουν τις δεξιότητες των φοιτητών τους στα πλέον σύγχρονα εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης και Ανάλυσης Δεδομένων.

Τι προσφέρει η Ακαδημία AI Minds

  • Τη διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση στην Τεχνητή Νοημοσύνη και την Επιστήμη των Δεδομένων με τη χρήση των εργαλείων της SAS
  • Δωρεάν εκπαιδευτικούς πόρους και λογισμικό.
  • Τεχνική υποστήριξη από διεθνείς εμπειρογνώμονες της SAS.
  • Πλήρες και ευέλικτο πλαίσιο προσαρμογής σε υπάρχοντα προγράμματα σπουδών.
  • Εκπαιδευτικές δράσεις για φοιτητές και ακαδημαϊκό προσωπικό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ