Smart Life

Ο καφές που σέβεται το μέλλον…

Πώς ο καφές Nescafé συμβάλλει στην αντιμετώπιση της πλαστικής ρύπανσης

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
enaleia1.jpg

«Με σεβασμό για το μέλλον»: η νέα πρωτοβουλία του καφέ Nescafé για έναν κόσμο με λιγότερο πλαστικό μιας χρήσης

Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που δεν μπορούμε πια να προσποιούμαστε ότι δεν γνωρίζουμε: ο πλανήτης μας υποφέρει από την πλαστική ρύπανση. Αυτή τη στιγμή χιλιάδες τόνοι πλαστικών απορριμμάτων επιπλέουν στις θάλασσες και τους ωκεανούς μας θέτοντας σε κίνδυνο τη θαλάσσια ζωή και κατά συνέπεια το δικό μας μέλλον. Πρόκειται για ένα γεγονός που, αν θέλουμε να ελπίζουμε σε έναν βιώσιμο πλανήτη, πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα – όσο πιο άμεσα γίνεται. Για αυτό και πρωτοβουλίες όπως η δράση «Με Σεβασμό για το Μέλλον» του καφέ Nescafé έχουν τεράστια σημασία.

Η πρωτοβουλία «Με Σεβασμό για το Μέλλον» είναι ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα που εστιάζει στην αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής ρύπανσης από τα πλαστικά μιας χρήσης δουλεύοντας σε 3 άξονες: στη συλλογή απορριμμάτων από τις θάλασσες, σε δράσεις στη στεριά ώστε να προλάβει τα πλαστικά απορρίμματα πριν καταλήξουν στη θάλασσα καθώς και στην ενίσχυση της πρωτοβουλίας για την αντικατάσταση του πλαστικού καλαμακίου μιας χρήσης με περισσότερο φιλικές προς το περιβάλλον εναλλακτικές. Ας δούμε, όμως, τα πράγματα πιο αναλυτικά…

Κανένα πλαστικό στη θάλασσα!

aegeanrebreath1.jpg
aegeanrebreathkalamata2.jpg

Σε συνεργασία με την Aegean Rebreath ο καφές Nescafé προχώρησε στη διεξαγωγή έρευνας σε επαγγελματίες της εστίασης σχετικά με τη διαχείριση των πλαστικών μιας χρήσης στην Καλαμάτα. Τα συμπεράσματα της έρευνας θα κατατεθούν σε αρμόδιους φορείς για περαιτέρω αξιοποίηση. Η συγκεκριμένη έρευνα, όμως, ήταν μόνο η αρχή… Ακολουθεί η εγκατάσταση ενός ειδικού διχτυού/φίλτρου στις εκβολές του ποταμού Νέδοντα στην Καλαμάτα (το οποίο και θα συγκρατεί τα απορρίμματα ώστε να μην καταλήγουν στη θάλασσα), η τοποθέτηση πινακίδων ευαισθητοποίησης σε επιλεγμένα σημεία, σχετικά με τα πλαστικά μιας χρήσης, η περίφραξη αμμοθινικών συστημάτων, η βοτανική σήμανση και η χάραξη μονοπατιών στην παραλία της Βοϊδοκοιλιάς.

«Ψαρεύοντας» πλαστικό

enaleia2.jpg
enaleia3.jpg

Στα πλαίσια του προγράμματος “Mediterranean Cleanup” ο καφές Nescafé και η Εναλεία σε συνεργασία με επαγγελματίες αλιείς και τη συμβολή 6 αλιευτικών σκαφών προχωρούν στην απομάκρυνση πλαστικών απορριμμάτων από τον Θερμαϊκό Κόλπο. Η συγκεκριμένη ενέργεια έχει ήδη ξεκινήσει από τις αρχές Απριλίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάρτιου του 2022.

Πίνουμε καφέ με καλαμάκι από… σιτάρι!

staramaki1.jpg
staramaki2.jpg

Το να προλαμβάνουμε τα πλαστικά πριν καταλήξουν στη θάλασσα ή να τα απομακρύνουμε όταν αυτό συμβεί, δεν είναι αρκετό. Σκοπός είναι να βγάλουμε το πλαστικό μιας χρήσης από τις ζωές μας κι εδώ μπορούμε να συμβάλλουμε όλοι με τον τρόπο μας, προτιμώντας επιλογές πιο φιλικές προς το περιβάλλον. Για αυτό και ο καφές Nescafé υποστηρίζει και ενισχύει το Staramaki μια ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην περιοχή του Κιλκίς και δημιουργεί καλαμάκια από… το ίδιο το φυσικό στέλεχος του σιταριού!

Ας μην ξεχνάμε ότι το μέλλον ενός βιώσιμου πλανήτη βρίσκεται στα χέρια μας και ξεκινάει από αγαπημένες καθημερινές συνήθειες, όπως είναι ο καφές! Πράγματι το πλαστικό μιας χρήσης δεν είναι απαραίτητο και μπορούμε να προστατεύσουμε τον πλανήτη μας επιλέγοντας εναλλακτικές πιο φιλικές προς το περιβάλλον. Με σεβασμό για το μέλλον, ας προσπαθήσουμε, λοιπόν, όλοι μαζί για έναν κόσμο με λιγότερο πλαστικό! Ξεκίνα με τον καφέ σου!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ