Smart Life

Ψάχνεις λύση στην υγρασία; Αυτοί είναι οι καλύτεροι αφυγραντήρες!

Επιλέξαμε και σου προτείνουμε τα καλύτερα μοντέλα αφυγραντήρων που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή

Μαρία Αλεξίου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Λύση στην υγρασία: Αυτοί είναι οι καλύτεροι αφυγραντήρες της αγοράς. Εσύ δεν έχεις παρά να επιλέξεις αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες και το budget σου.

Με την ανάπτυξη των αφυγραντήρων, η τεχνολογία δίνει λύση σε ένα βασικό πρόβλημα που ανέκαθεν ταλαιπωρούσε ουκ ολίγα νοικοκυριά: την υγρασία. Μία προϊοντική κατηγορία που ανεβαίνει σταθερά στην εκτίμηση των καταναλωτών στη χώρα μας χρόνο με τον χρόνο, οι αφυγραντήρες έχουν τον τρόπο να δημιουργήσουν την τέλεια ατμόσφαιρα στον χώρο σου, εξασφαλίζοντάς σου υγιεινότερες συνθήκες και κατ’ επέκταση καλύτερη ποιότητα ζωής.

Ρίχνοντας ωστόσο κάποιος μια ματιά στην αγορά, θα διαπιστώσει ότι οι προτάσεις που τον περιμένουν είναι πολλές και διάφορες. Προς αποφυγήν κάθε… σύγχυσης λοιπόν, εμείς επιλέξαμε και σου προτείνουμε τα καλύτερα μοντέλα αφυγραντήρων που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή. Εσύ δεν έχεις παρά να επιλέξεις αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες και το budget σου.

Midea MDDE-10DEN7

 

Οικονομικός και ευέλικτος, ο αφυγραντήρας Midea διαθέτει δυνατότητα αφύγρανσης 10 λίτρων το 24ωρο με αυτόματη επανεκκίνηση σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, αποτελώντας έτσι μία εξαιρετική επιλογή για μικρούς χώρους. Τα επίπεδα θορύβου του δεν ξεπερνούν τα 42 dB ενώ τη διαφορά κάνει η υδρόφιλη επίστρωση τεχνολογίας Golden Fin που αποτρέπει τη συγκέντρωση συμπυκνωμένου νερού και σωματιδίων, μεγεθύνοντας τον χρόνο ζωής της συσκευής. Το δοχείο των 2 λίτρων, τέλος, είναι στο ιδανικό μέγεθος για άνετη μεταφορά.

Inventor Eva Ion Pro EP3-WIFI16L

 

Βάλε τέλος σε υγρασία και μούχλα με τον αφυγραντήρα Inventor Eva Ion Pro. Με δυνατότητα αφύγρανσης 16 λίτρων τη μέρα, είναι κατάλληλος για χώρους έως και 100 τ.μ. και άρα σε θέση να δημιουργήσει ιδανικές συνθήκες σε ένα μέσο σπίτι. Η δε αθόρυβη λειτουργία του (με επίπεδα θορύβου που ξεκινούν από τα 37 dB) σε συνδυασμό με την έξυπνη αφύγρανση (επιλέγονται αυτόματα τα ιδανικά επίπεδα υγρασίας βάσει θερμοκρασίας) θα σου επιτρέψουν να τον χρησιμοποιείς όλο το 24ωρο χωρίς να «φουσκώσει» ο λογαριασμός του ρεύματος.

Toyotomi Tomo TDE-12GP20

 

Συμπαγής και αξιόπιστος, ο Toyotomi Tomo είναι ένας αφυγραντήρας κατάλληλος για χώρους έως 50 τ.μ. Το χαμηλό του βάρος (δεν ξεπερνά τα 12 κιλά) σε συνδυασμό με τα ροδάκια και τη χειρολαβή, θα σου επιτρέψουν να τον μεταφέρεις με άνεση στο δωμάτιο που επιθυμείς. Διαθέτει αντιβακτηριδιακό φίλτρο υψηλής πυκνότητας εμποτισμένο με κατεχίνη για την αδρανοποίηση των σπόρων σκόνης και μούχλας και μάλιστα σε ειδοποιεί όταν έρθει η ώρα της αντικατάστασής του. Διαθέτει έξυπνη λειτουργία επανεκκίνησης και έχει δυνατότητα αφύγρανσης 12 λίτρων τη μέρα.

Izzy IZ-9050

 

Μία πρόταση για μεγάλους χώρους έως και 100 τ.μ., ο Izzy IZ-9050 διαθέτει δυνατότητα αφύγρανσης 20 λίτρων/24 ώρες, εξασφαλίζοντας έτσι άριστες συνθήκες διαβίωσης καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Έρχεται με λειτουργία καθαρισμού αέρα για να απαλλαγείς από τη «βαριά» ατμόσφαιρα και χρονοδιακόπτη για να τον προσαρμόσεις στο πρόγραμμά σου, αν και τα χαμηλά επίπεδα θορύβου (μόλις 41 dB) του επιτρέπουν να περνά μάλλον απαρατήρητος. Το μεγάλο δοχείο των 4 λίτρων, τέλος, του προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία.

Delonghi DEX210

 

Μία από τις πλέον πρακτικές και λειτουργικές λύσεις που θα βρεις στην αγορά, ο Delonghi DEX210 έρχεται με διπλό σύστημα αφύγρανσης που επιτρέπει στο νερό είτε να συγκεντρώνεται στο δοχείο των 2,1 λίτρων, είτε να προωθείται στην αποχεύτεση μέσω του ειδικού σωλήνα. Διαθέτει δυνατότητα αφύγρανσης 10 λίτρων τη μέρα προσφέροντας παράλληλα λειτουργία προσαρμογής ποσοστού υγρασίας για να δημιουργήσεις την ατμόσφαιρα που θες. Θα τον χρησιμοποιήσεις και για στέγνωμα ρούχων, ενώ με θόρυβο γύρω στα 40 dB, δε θα σε προβληματίσει καθόλου.

Toyotomi Sen TDE-16GAP20

 

Δεν είναι μόνο η δυνατότητα αφύγρανσης 16 λίτρων τη μέρα που κάνει τον Sen να ξεχωρίζει. Ο αφυγραντήρας της Toyotomi, βλέπεις, διαθέτει λειτουργία αποστείρωσης του αέρα μέσω υπεριώδους ακτινοβολίας, προστατεύοντας έτσι από σκόνη και μικροοργανισμούς. Ιδανικός για όσους υποφέρουν από αλλεργίες, χρησιμοποιεί ψυκτικό υγρό R290 όντας φιλικός προς το περιβάλλον. Έρχεται με δοχείο 1,8 λίτρων, δύο επιλογές ταχύτητας και αυτόματη επανεκκίνηση έπειτα από διακοπή ρεύματος ώστε να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο 24/7.

Juro-Pro Ruby 25L

 

Ο αφυγραντήρας Juro-Pro Ruby είναι ένα μοντέλο κατάλληλο ακόμα και για χώρους 130 τ.μ. Με δυνατότητα αφύγρανσης 25 λίτρων τη μέρα και χαμηλά επίπεδα θορύβου που φτάνουν και τα 37 dB, αποτελεί επιλογή που θα «μεταμορφώσει» την ατμόσφαιρα του σπιτιού σου -προς το καλύτερο φυσικά. Διαθέτει περιστροφικό συμπιεστή, λειτουργίες ιονισμού και καθαρισμού του αέρα, καθώς επίσης δοχείο 4,8 λίτρων και σωλήνα αποστράγγισης. Τα ροδάκια και η λαβή, τέλος, κάνουν τη μετακίνησή του από δωμάτιο σε δωμάτιο… παιχνιδάκι.

Inventor Power PWR-WIFI-50L

Ό,τι καλύτερο μπορείς να βρεις σε αφυγραντήρα, ο Invertor Power διαθέτει δυνατότητα αφύγρανσης 50 λίτρων/24 ώρες, καλύπτοντας χώρους ακόμα και 190 τ.μ. Θα τον ελέγξεις μέσω κινητού από μακριά χάρη στη συνδεσιμότητα Wi-Fi, τη στιγμή που η έξυπνη λειτουργία θα προσαρμόσει την απόδοσή του στις συνθήκες του χώρου σου, εξοικονομώντας ενέργεια. Το νερό οδηγείται είτε στο δοχείο των 6 λίτρων, είτε στην αποχέτευση μέσω του σωλήνα αποστράγγισης, ενώ η ειδική ένδειξη θα σε ενημερώσει όταν έρθει η ώρα για καθαρισμό του φίλτρου του.