Smart Life

Έξι ιδέες για να περάσετε «Χριστούγεννα μαζί», από απόσταση

Στείλτε την αγάπη και τα δώρα σας με ασφάλεια, και ελάτε πιο κοντά με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, έστω και μέσω Διαδικτύου!

Μαρία Αλεξίου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ιδέες για να περάσουμε «Χριστούγεννα μαζί», ακόμα και από απόσταση.

Τα Χριστούγεννα είναι η πιο όμορφη γιορτή του χρόνου για τους περισσότερους ανθρώπους, και αυτή που θέλετε πάντα να περνάτε μαζί με τους αγαπημένους σας. Φέτος όμως, καθώς η πανδημία έχει αλλάξει τις περισσότερες από τις συνήθειές μας, θα χρειαστεί να αλλάξουν και οι γιορτές μας. Μία μικρή απογοήτευση μπορεί να την έχετε, καθώς οι περιορισμοί στα ταξίδια και τις μετακινήσεις δεν θα σας επιτρέψουν να περάσετε τις γιορτές με κάποια αγαπημένα πρόσωπα. Όμως, μπορείτε να περάσετε «Χριστούγεννα μαζί» και από απόσταση! Σίγουρα, η φυσική παρουσία και η αγκαλιά δεν μπορούν να αντικατασταθούν με τίποτα, αλλά, καθώς οι συνθήκες δεν αλλάζουν, μπορείτε να βρείτε τρόπους να έρθετε κοντά με τους αγαπημένους σας, έστω και αν δε βρίσκεστε στο ίδιο σπίτι. Ακολουθούν, λοιπόν, έξι ιδέες για «Χριστούγεννα μαζί» αυτή την ιδιαίτερη χρονιά.

1. Μαγειρέψτε …την ίδια συνταγή από απόσταση
Μπορεί να μην είστε μαζί, έχετε τη δυνατότητα όμως να γευτείτε τις ίδιες λιχουδιές. Η τεχνολογία θα σας βοηθήσει και σε αυτό το κομμάτι, καθώς, χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή όπως το Zoom, το Skype ή το Messenger, μπορείτε να μαγειρέψετε μαζί με τους φίλους σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε μία συνταγή που αγαπάτε εσείς και οι φίλοι σας και να την μαγειρέψετε ταυτόχρονα online. Αν είναι μια συνταγή που αγαπούν να απολαμβάνουν στο σπίτι σας, θα έρθουν πιο κοντά σας μαγειρεύοντάς την. Μπορείτε ωστόσο να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας σε μια καινούρια για όλους συνταγή! Για ακόμη περισσότερο παιχνίδι, βαθμολογήστε το αποτέλεσμα (έστω και αν μπορείτε να το δείτε μόνο από video) και αναδείξτε το νικητή.

2. Συναγωνιστείτε online στο αγαπημένο σας επιτραπέζιο
Μπορεί να μην έχετε τη δυνατότητα να βρεθείτε στο ίδιο σπίτι για βραδιές γεμάτες γέλια και αγαπημένα επιτραπέζια, μπορείτε ωστόσο να συναγωνιστείτε σε αυτά online. Υπάρχουν sites όπως το boardgamearena.com, τα οποία σας επιτρέπουν να οργανώσετε βραδιές με επιτραπέζια με τα άτομα που επιθυμείτε μέσα από μία μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών. Παίξτε με τους φίλους σας, όπου και αν βρίσκονται στον κόσμο, αγαπημένα παιχνίδια όπως τα 7 θαύματα του κόσμου, τα Κάστρα του Μυστρά ή ένα κλασικό και επίκαιρο Σκάκι, και ζήστε τον όμορφο ανταγωνισμό που σας έχει λείψει κατά τη διάρκεια και αυτής της καραντίνας.

3. Δείτε μαζί την αγαπημένη σας χριστουγεννιάτικη ταινία
Οι γιορτινές μέρες είναι ιδανικές για «χουχούλιασμα» και πολλές-πολλές ταινίες, ωστόσο, ακόμη και αν είστε «μόνοι στο σπίτι», δεν χρειάζεται να είστε μόνοι και στην παρακολούθηση της αγαπημένης σας ταινίας ή σειράς. Υπάρχουν τρόποι, μέσω εφαρμογών όπως το Zoom, το Skype ή το Houseparty, να δείτε την ταινία παρέα, να σχολιάζετε μαζί και να αισθάνεστε - κατά μία έννοια - σαν να βρίσκεστε στον ίδιο καναπέ. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε εξειδικευμένα apps όπως το Gaze ή extensions όπως το Teleparty που θα σας βοηθήσουν στο συντονισμό και θα σας κάνουν να νιώσετε μία εμπειρία που δεν περιμένατε, ακόμη και από απόσταση.

4. Παίξτε online «Secret Santa»
Είναι το παιχνίδι που χαρακτηρίζει όσο κανένα άλλο τα Χριστούγεννα και τα καλά νέα είναι ότι, αυτή την ιδιαίτερη ανταλλαγή δώρων με τους αγαπημένους σας, μπορείτε να την κάνετε και online, ακόμη και αν βρίσκεστε μακριά ο ένας από τον άλλο. Υπάρχουν sites όπως το DrawNames.com που θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε το τέλειο online Secret Santa, όπου και αν βρίσκεστε. Δείτε ποιος φίλος σας είναι εκείνος στον οποίο σας ανατίθεται να κάνετε δώρο, δώστε tips και ιδέες για την αγορά του δικού σας και κάντε τη φετινή ανταλλαγή πραγματικά αξέχαστη. Τα δώρα μπορούν να είναι και ηλεκτρονικά, όπως μια αγαπημένη φωτογραφία, μια ταινία που θα δείτε μαζί, μια συλλογή τραγουδιών ή ένα αστείο meme!

5. Μην ξεχνάτε τα δώρα!
Είναι η κατάλληλη περίοδος για δώρα και εκπλήξεις και, ακόμη και αν δεν μπορείτε να δείτε τους φίλους σας, μπορείτε να τους κάνετε να αισθανθούν κοντά σας κάνοντάς τους δώρα και εκπλήξεις που θα φτάσουν στην πόρτα τους. Φροντίστε, βέβαια, αυτή τη χρονιά να κάνετε νωρίτερα τις παραγγελίες σας, καθώς υπάρχει αυξημένη κίνηση στις υπηρεσίες ταχυμεταφορών, ή επιλέξτε ηλεκτρονικά αγαθά που δεν χρειάζονται αποστολή. Μια πολύ καλή ιδέα είναι και η online αγορά δωροκαρτών, οι οποίες θα μπορούν να εξαργυρωθούν και αργότερα. Η φετινή προσφορά του προγράμματος €πιστροφή μέσω του €πιστροφή app σάς δίνει 10% €πιστροφή σε online αγορές από επιλεγμένους συνεργάτες όπως η IKEA, ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ, η COSMOTE και τα Ζakcret Sports, για δώρα που θα δώσουν χαρά στους δικούς σας ανθρώπους. Πρόκειται για μία ενέργεια που αφορά πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες Eurobank οι οποίες συμμετέχουν στο Πρόγραμμα και ισχύει για αγορές από 15 έως και 31 Δεκεμβρίου 2020.

6. Κάντε ένα online ταξίδι… μαζί
Ένα από τα πράγματα που σας έχουν λείψει περισσότερο κατά τη διάρκεια του lockdown είναι τα ταξίδια και οι εμπειρίες που σας προσφέρουν και μοιράζεστε με τους αγαπημένους σας. Μπορεί να μην έχετε τη δυνατότητα εύκολα αυτή την περίοδο να πάρετε το πρώτο αεροπλάνο και να ζήσετε τη μοναδικότητα ενός νέου προορισμού παρέα με τους δικούς σας ανθρώπους, μπορείτε ωστόσο να βιώσετε νέες εμπειρίες online. Σε sites όπως το earthcamtv.com μπορείτε να ανοίξετε τα μάτια σας σε νέες εικόνες του πλανήτη, να τις μοιραστείτε με όσους αγαπάτε και να αισθανθείτε ότι βρίσκεστε εκεί, κάνοντας υπομονή μέχρι το επόμενο πραγματικό ταξίδι.