Smart Life

Ταχύτητα και ασφάλεια; Η Alpha Bank απαντά με τα ψηφιακά δίκτυα

Η νέα κανονικότητα απαιτεί ταχύτητα και ασφάλεια και στην Alpha Bank έχουν φροντίσει για αυτό

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Alpha Bank: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της ήταν έτοιμος πριν την πανδημία και πλέον οι πιο ασφαλείς λύσεις είναι εδώ.

Ψηφιακός μετασχηματισμός που δίνει ασφαλείς λύσεις στις καθημερινές συναλλαγές μας

Η πραγματικότητα, όπως έχει εκ νέου οριστεί φέτος, έχει διαφοροποιήσει την καθημερινότητά μας. Αποτέλεσμα είναι όλοι να αλλάζουμε τις συνήθειές μας, καθετί μικρό ή μεγαλύτερο, ώστε να ανταποκριθούμε σε αυτή τη νέα κανονικότητα. Πολλοί από εμάς, βάλαμε την τηλεργασία για πρώτη φορά στη ζωή μας και ξεκινήσαμε -επιτέλους, θα έλεγε κάποιος- να εξυπηρετούμε ηλεκτρονικά πολλές από τις ανάγκες μας. Από αυτή την αλλαγή, δεν θα μπορούσε να λείπει και ο κλάδος της τραπεζικής, που αναπτύσσει συνεχώς τις ψηφιακές του υπηρεσίες, ώστε να προσφέρει εξυπηρέτηση με ταχύτητα και ασφάλεια.

Κάτω από τις συνθήκες που όλοι βιώνουμε τώρα, η προστασία των αγαπημένων μας προσώπων είναι βασική προτεραιότητα και, ευτυχώς, μπορώ να πω πως προσωπικά το καθεστώς της τηλεργασίας με έχει βοηθήσει αρκετά σε αυτό. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν και άλλες καθημερινές υποχρεώσεις και ανάγκες που έως τώρα δεν πίστευα ποτέ ότι θα μπορούσα να διευθετήσω από απόσταση. Και όμως, πλέον μπορώ να πω με βεβαιότητα πως υπάρχουν οι κατάλληλες λύσεις, όπως ανακάλυψα σε πολύ πρόσφατη συνεργασία μου με την Alpha Bank για μια δουλειά που ολοκληρώθηκε σε μόλις λίγα λεπτά.

Φυσικά, η Alpha Bank δεν είναι καινούργια στην ηλεκτρονική τραπεζική, μιας και ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της πραγματοποιείται ήδη από το 2017, με αποτέλεσμα σήμερα να εξυπηρετεί πάνω από το 90% των εγχρήματων συναλλαγών των πελατών της στα ψηφιακά της δίκτυα (web, mobile, ATM και στα Κεντρα Αυτόματων Συναλλαγών ΚΑΣ (ΑPS). Ωστόσο, για εμένα φέτος ήταν η πρώτη φορά που κατάλαβα πόσο ουσιαστική είναι η χρησιμότητά της, όταν αντιλήφθηκα ότι για να ολοκληρώσω τη διαδικασία, δεν χρειάζεται να ανοίξω καν τον υπολογιστή μου, αφού μπορώ να κάνω τόσα πολλά πράγματα από το κινητό μου!

Η αλήθεια είναι ότι μέσω του myAlpha Web και του myAlpha Mobile, μπορούμε όλοι να ολοκληρώσουμε με απίστευτη ταχύτητα τις άμεσες συναλλαγές μας (μεταφορές, online απόκτηση νέων τραπεζικών προϊόντων και πληρωμές λογαριασμών) από τον υπολογιστή και το κινητό μας, αντίστοιχα.

Όμως, εκείνο που πραγματικά με εντυπωσίασε στις ηλεκτρονικές παροχές της Alpha Bank είναι το MyAlpha Ραντεβού. Μέσω αυτής της νέας πρωτοποριακής υπηρεσίας, προγραμμάτισα ηλεκτρονικά το ραντεβού μου με την τράπεζα, χωρίς να απομακρυνθώ στο ελάχιστο από τον χώρο μου! Έτσι, είχα άμεση και ασφαλή εξυπηρέτηση τη στιγμή που το ήθελα, ακριβώς σαν να ήμουν σε ένα κατάστημα της τράπεζας. Με μια βιντεοκλήση, είχα ολοκληρώσει τη διαδικασία χωρίς καθόλου αναμονή και κυρίως μένοντας ασφαλής!

Ακόμη, όμως, και τις φορές που έχει χρειαστεί να κάνω μια συναλλαγή σε κατάστημα, το Apple Pay μου έχει «λύσει» τα χέρια, αφού μπορώ να ολοκληρώσω τις αγορές μου πιο γρήγορα και εύκολα από ποτέ μόνο με το iPhone μου. Και για τις φορές, που… πετάχτηκα στο σουπερμάρκετ χωρίς κινητό; Ευτυχώς, όλες οι Alpha Bank κάρτες μου λειτουργούν με τεχνολογία contactless για εντελώς ανέπαφες αγορές. Αφήστε, που αν ανήκετε σε εκείνη τη μερίδα του κοινού που πλέον παραγγέλνει τα πάντα από το internet (ναι, και το σουπερμάρκετ!), η Alpha Bank έχει θωρακίσει όλες τις online αγορές μας με κάρτα, με την υπηρεσία ειδοποιήσεων Alpha SecureWeb.

Και κάπου εδώ, νομίζω ότι επιβεβαιώνεται και ο αρχικός μου ισχυρισμός… Όπως τόνισα εξαρχής, η νέα κανονικότητα απαιτεί σύγχρονες λύσεις και η Alpha Bank δείχνει να οδηγεί τις εξελίξεις στην τραπεζική και κυρίως στην ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των πελατών της.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ