Smart Life

Είδαμε το «To the Lake» μέσω της νέας λειτουργίας Chromecast

Η ρώσικη σειρά που βασίζεται σε μια φονική πανδημία και άρεσε στον Στίβεν Κινγκ

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
to-the-lake.jpg

Γιατί όλοι μιλάνε για τη ρώσικη σειρά «To The Lake»; Είδαμε τη σειρά μέσω της νέας υπηρεσίας του WIND VISION app, το Chromecast.

Όταν μου μετέφεραν για πρώτη φορά το σενάριο της ρώσικης σειράς «To The Lake», όπως όλοι, ψιλοπάγωσα. Η σειρά του Πάβελ Κοστομάροβ που αποθέωσε ο Στίβεν Κινγκ, έχει για σενάριο μια φονική πανδημία που θερίζει τη Ρωσία και αναγκάζει τους πολίτες να ζήσουν πρωτόγνωρες συνθήκες, είτε έγκλειστοι, είτε –όσοι προλάβουν- μακριά από τη Μόσχα, που βρίσκεται στο επίκεντρο της νόσου.

Hanging Out With Doxi

Κάποιος θα πίστευε ότι η σειρά εμπνεύστηκε από την πανδημία του κορωνοϊού, όμως η αλήθεια είναι αρκετά διαφορετική αφού τα γυρίσματα ξεκίνησαν το 2018 ενώ το πρώτο επεισόδιο της σειράς κυκλοφόρησε την προηγούμενη χρονιά. Στη σειρά που πρωταγωνιστούν οι ρώσοι ηθοποιοί Κίριλ Κάρο, Μαριάνα Σπίβακ και Αλεξάντρ Ρόμπακ, δύο και... κάτι οικογένειες ετοιμάζουν εσπευσμένα ένα ταξίδι εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την Μόσχα, με προορισμό ένα απομακρυσμένο από τον πολιτισμό σπίτι σε μια λίμνη. Αυτή η σειρά αποτέλεσε και την πρώτη ευκαιρία να δοκιμάσω τη λειτουργία Chromecast που πρώτη έφερε στην Ελλάδα το WIND VISION App.

Το Chromecast είναι η δυνατότητα προβολής/μετάδοσης φωτογραφιών, βίντεο και περιεχομένου εφαρμογών από το smartphone στην οθόνη τηλεόρασης που υποστηρίζει αυτή τη δυνατότητα. Έτσι, μπόρεσα με λίγα λόγια να παρακολουθώ το περιεχόμενο του smartphone, στην τηλεόραση, χωρίς καλώδια ή συνδέσεις, απλά με τη χρήση του ίδιου WiFi. Χωρίς ούτε αποκωδικοποιητή ή Internet σύνδεση στη WIND, αλλά με 3 απλά βήματα ήμουν έτοιμος να παρακολουθήσω τα πάντα μέσω του smartphone μου στην τηλεόραση! Ποια ήταν αυτά;

  • Εγκατάσταση της εφαρμογής WIND VISION app στο smartphone ή/και tablet
  • Επιλογή του προγράμματος που επιθυμώ μέσα από τα 60 συνδρομητικά κανάλια. Το πρόγραμμα μπορεί είτε να είναι live, είτε να έχει προβληθεί μέχρι και 7 ημέρες πριν, είτε να βρίσκεται στις εγγραφές του.
  • Στη συνέχεια επιλέγω να γίνει Cast, χωρίς αποκωδικοποιητή με οποιαδήποτε σύνδεση Wi Fi, και η εμπειρία μεταφέρεται στην οθόνη της τηλεόρασης.

Με λίγα λόγια μέσω του WIND VISION App μπόρεσα να έχω εκατοντάδες παραγωγές, ακόμα και εκτός Netflix (για παράδειγμα αμέσως μετά το «To The Lake» ξεκίνησα στο FOX την σειρά «next», ενώ την ίδια στιγμή μπορούσα να βλέπω χωρίς καν αποκωδικοποιητή, σε απευθείας μετάδοση τους αγώνες Euroleague της ομάδας μου. Από το κινητό, χωρίς καμία καθυστέρηση στην τηλεόραση! Ας επιστρέψουμε όμως στα της σειράς...

to-the-lake-2.jpg

Οι πρωταγωνιστές εγκαταλείπουν βίαια την καθημερινότητά τους και μπροστά στον τρόμο του θανάτου γίνονται άλλοι άνθρωποι. Εγκαταλείπουν αρχές και χαρακτηριστικά του εαυτού τους και κάνουν τα πάντα για να σωθούν. Όταν μάλιστα γίνεται αντιληπτό ότι εχθρός δεν είναι μόνο ο ιός αλλά και μια σκοτεινή ομάδα εκτός Ρωσίας, τότε η υπόθεση γίνεται ακόμα πιο περίεργη.

Θα υπάρξουν στιγμές που θα αναρωτηθείτε αν τα πράγματα θα μπορούσαν να εξελιχθούν έτσι κι εδώ, ενώ οι συμβολισμοί στο πως αντιμετωπίζουν οι πρωταγωνιστές τα θέματα σχετικά με την πανδημία είναι δεκάδες. Οι συσχετισμοί με την πανδημία του κορωνοϊού είναι αναπόφευκτοι, και η τραγικότητα των ηρώων θα μας θυμίσει ότι σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, η ψυχραιμία και η υπευθυνότητα είναι αρετές που πρέπει να κυνηγάμε. Όσοι ζουν την περιπέτεια με τέτοιο τρόπο, αυτόματα έχουν και το πλεονέκτημα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ