Smart Life

Ποτέ δεν υπήρχε καλύτερη στιγμή για ένα τουρ στην Ήπειρο

Η πανδημία μας έδωσε την ευκαιρία να πάρουμε το αμάξι και να γυρίσουμε σε 5 μέρες την μαγική Ήπειρο

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
bridge-2577876_1280.jpg

5 μέρες στην Ήπειρο αρκούν για να δεις λίμνες, βουνά και φοβερά απόκρυφα μέρη. Με σύμμαχο τα καταστήματα ViaLider κάθε ταξίδι στην Ελλάδα γίνεται πιο εύκολο.

Η αλήθεια είναι ότι λόγω καταγωγής, συνηθίζω τα ταξίδια προς την Ήπειρο, κυρίως την περίοδο των διακοπών. Όταν άκουγα από τους ντόπιους να μου λένε ότι η καλύτερη περίοδος είναι off season φυσικά άλλαζα κουβέντα, αφού ποτέ δεν βόλευε το ταξίδι, όταν όλα τα υπόλοιπα έτρεχαν. Να όμως που φέτος όλα άλλαξαν. Η πόλη έχασε τους ρυθμούς της και είναι πολύ προτιμότερο να μεταφέρω όλη μου τη ζωή στο βουνό, έστω και για μια βδομάδα. Παίρνω λοιπόν το αμάξι, παίρνω και την παρέα και ξεκινώ για Κόνιτσα. Τηλεργασία από τον τόπο μου!

Το πρόγραμμα όπως το είχα στο μυαλό μου, ήταν άψογο. Θα σηκωνόμουν πρωί για δουλίτσα και μετά θα έβαζα δραστηριότητες εντός και εκτός του χωριού. Η Ήπειρος είναι γεμάτη δραστηριότητες, αν την αναζητήσεις όπως πρέπει. Έτσι, το πρώτο απόγευμα είχα κανονίσει να βρεθώ στις Πηγές της Λίμνης Αωού, στο Μέτσοβο. Η διαδρομή ήταν μαγική, με τη θέα να σε δυσκολεύει από μία εύκολη οδήγηση, αφού το άγριο τοπίο ανάμεσα στα βουνά, σε συνεπαίρνει.

Επιστροφή, πριν νυχτώσει για τα καλά, μια βόλτα κοντινή με την παρέα και ήδη από το βράδυ, έχουμε φτιάξει το πρόγραμμα της επόμενης. Θα είχα το πρωινό free, οπότε επιλέξαμε τον Σμόλικα, που ήταν κοντά στα 10 χιλιόμετρα από το χωριό. Η ανάβαση στο δεύτερο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας, θα ήταν κανονικά αυτό που θα μας απασχολούσε σε όλη τη διαδρομή, όμως ένα πρόβλημα στα ελαστικά μας ήταν αρκετό για να ανησυχήσουμε για τα πρώτα... τρία λεπτά.

Μόλις στα δύο χιλιόμετρα από το σημείο που βρικόμασταν εκείνη τη στιγμή, λειτουργεί κατάστημα της Vialider, ένα από τα 33 σε όλη τη χώρα! Φυσικά δεν τους είχα πει τίποτα και μέχρι να τους βγάλω έξω από την πόρτα του καταστήματος που είναι πιστοποιημένο από την Michelin, είχαν σχεδόν πάθει αμόκ. «Πού τρέχουμε άμα δεν ξέρουμε ότι είμαστε ασφαλείς; Πώς θα γυρίσουμε; Κλπ».

thumbnail_vialider_banner_805x805_final_new2.jpg

Φυσικά εγώ γνωρίζω πριν από κάθε διαδρομή ότι είτε στην πόλη, είτε στην επαρχία, κάπου κοντά μου θα υπάρχει  ένα αξιόπιστο κατάστημα – μέλος του ViaLider για να τσεκάρω τα ελαστικά μου και άλλα εξαρτήματα του οχήματός μου όταν το χρειαστώ. Μπορεί να τους το έπαιζα κουλ, αλλά ειδικά στον τόπο μου, ήξερα τη λύση. Το κατάστημα που βρίσκεται ανάμεσα σε Κόνιτσα και Γιάννενα, είναι βραβευμένο όπως και τα υπόλοιπα 32 καταστήματα σε όλα σχεδόν τα μήκη της χώρας με το Responsible Business Award καθώς ενθάρρυνε τη συνεργασία μεταξύ μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αυτό το βραβείο αυξάνει την αξιοπιστία του δικτύου. Τα καταστήματα ViaLider είναι πιστοποιημένα απο τη Michelin ως προς την τήρηση των αυστηρών ποιοτικών πρότυπων με βάση τα οποία θεωρεί ο όμιλος Michelin ότι πρέπει να λειτουργεί ένα σημείο πώλησης ελαστικών. Και πιστέψτε με είναι αρκετά αυστηρά, ώστε τελικά να αποφασίσουμε να αφήσουμε για εκείνη τη μέρα τον Σμόλικα.

thumbnail_vialider2.jpg

Φυσικά το τουρ στην Ήπειρο δεν τελείωσε άδοξα! Τις επόμενες μέρες και νύχτες βρεθήκαμε από το Φαράγκι του Βίκου, στο Πάπιγκο και από εκεί στα κρυμμένα δάση του Ζαγορίου. Για μια βδομάδα απομακρυνθήκαμε εντελώς από τα νέα με τα κρόυσματα και το ωράριο της Αθήνας μέσα στην πανδημία και ζήσαμε από κοντά την απόλυτη εμπειρία της φύσης. Γιατί αυτό είναι η Ήπειρος. Μπορείς να βρεθείς μέσα σε μερικά χιλιόμετρα από την θάλασσα σε μια δρακόλιμνη και από εκεί να συνεχίσεις την ανάβαση για μερικές από τις ψηλότερες κορυφές της Ελλάδας. Όρεξη να έχεις και καλή παρέα και δεν γίνεται να μην σε αποζημιώσει. Για ό,τι άλλο προκύψει, όπως και στην υπόλοιπη χώρα, το ViaLider, ένα νέο δίκτυο συνεργατών της Michelin που συγκεντρώνει κορυφαίους ειδικούς των ελαστικών στην Ελλάδα, θα είναι πιθανότατα εκεί να σε σώσει.


Στα 33 σημεία εξυπηρέτησης του ViaLider, που καλύπτουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας, εξειδικευμένοι επαγγελματίες είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν άμεσα στις ανάγκες κάθε οδηγού, σε σύντομο χρονικό διάστημα, μέσα σε ένα ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ποιοτικά προϊόντα από όλες τις γκάμες, ενώ απολαμβάνουν εξαιρετικές υπηρεσίες (τοποθέτηση, ζυγοστάθμιση, ευθυγράμμιση κ.ά.), ενημερώνονται με κάθε λεπτομέρεια για την κατάσταση του οχήματός τους και λαμβάνουν πλήρη αναφορά για όλες τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν. Ως μέλη του δικτύου ViaLider, κορυφαίοι μεταπωλητές ελαστικών σε όλη τη χώρα, έρχονται κοντά, δημιουργώντας μία ομάδα που μοιράζεται κοινές αξίες: κορυφαία εξυπηρέτηση των πελατών, επαγγελματισμό, ποιοτικές υπηρεσίες και απόλυτη διαφάνεια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ