Smart Life

Εσύ γιατί τρέχεις;

Μια ιστορία που άρχισε στην καραντίνα και συνεχίζεται ακόμη

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
afnative3.jpg

Η καινούργια καμπάνια της ΑΜΣΤΕΛ FREE «Άνοιξε βήμα» με πρωταγωνιστή τον Μιχάλη Σεΐτη μας καλεί να μοιραστούμε το δικό μας λόγο που το τρέξιμο ήρθε στη ζωή μας

Μένω στο κέντρο της πόλης. Μια ανάσα από την Πατησίων. Η Πατησίων… αυτή η πολύβουη αστική αρτηρία που πριν λίγους μήνες έμεινε σχεδόν χωρίς ήχο. Δεν ξέρω πώς κυλούσε η ζωή του lockdown στα προάστια της Αθήνας, στο κέντρο της, όμως, όπου οι μόνιμοι κάτοικοι είναι πολύ λιγότεροι από τους τουρίστες, επικρατούσε ερημιά. Ήταν ένα σκηνικό που μόνο με έναν τρόπο μπορούσα να ξορκίσω: αντιστρέφοντας το. Βλέποντας τα θετικά του σημεία.

afnative2.jpg
Μιχάλης Σεΐτης

Έτσι ξεκίνησα να τρέχω. Λίγο από ανάγκη εκτόνωσης, λίγο από φόβο. Στην αρχή δειλά. Είχα καιρό να φορέσω τα αθλητικά μου παπούτσια. «Κι αν έχω ξεχάσει να τρέχω;» σκεφτόμουν. Κάπως έτσι επέλεξα την ώρα εκείνη που θα ήταν λιγότερο πιθανό να με δει κάποιος, ακόμη και σε αυτή την –πλέον- ερημική πλευρά της πόλης. Κάθε μέρα 6 το πρωί έβαζα τα αθλητικά μου, έκλεινα την πόρτα πίσω μου και έβγαινα στον δρόμο. Περίμενα μια στιγμή μέχρι να δω τον ήλιο να ανατέλλει πίσω από τον Λυκαβηττό κι ύστερα άρχιζα να τρέχω. Στη μέση ακριβώς της Πατησίων, μόνος μου, έτρεχα προς την Ακρόπολη, κοιτώντας την. Σε ποιο άλλο παράλληλο σύμπαν θα μπορούσε να συμβεί αυτό; Ήταν κάτι το μαγικό.

Άνοιξα βήμα και σύντομα έγινα πιο δυνατός. Οι ανάσες μου επέστρεψαν, το σώμα μου δυνάμωσε, το άγχος για όλο αυτό που συνέβαινε γύρω μας άρχισε να καταλαγιάζει. Δεν θα είχα καταφέρει να το διώξω χωρίς το τρέξιμο. Κι ευχαριστώ την περίοδο που πέρασε γιατί έφερε αυτή την ξεχασμένη από καιρό συνήθεια ξανά στη ζωή μου. Γιατί δεν έχω σταματήσει ακόμα και τώρα, 4 μήνες μετά, να τρέχω (άλλαξα, βέβαια, λίγο τη διαδρομή μια που η Πατησίων βρήκε τη συνηθισμένη της όψη). Τρέχω γιατί έτσι νιώθω καλά. Και δεν είμαι ο μόνος.

afnative4.jpg
Μιχάλη Σεΐτη

Αυτή είναι η δική μου ιστορία. Και τη γράφω γιατί πρόσφατα είδα ένα βίντεο που μου τράβηξε το ενδιαφέρον.  Η νέα καμπάνια της AΜΣΤΕΛ FREE «Άνοιξε βήμα», με πρωταγωνιστή τον παραολυμπιονίκη πρωταθλητή στίβου Μιχάλη Σεΐτη, μας καλεί όλους (δρομείς και μη) να θυμηθούμε τι είναι αυτό που μας δίνει ώθηση και δύναμη να ανοίξουμε το βήμα μας, και να προχωρήσουμε μπροστά, κατακτώντας κάθε στόχο. Στην καμπάνια, εκτός από τον Μιχάλη, εμφανίζονται άνθρωποι της καθημερινότητας και όλοι δίνουν τη δική τους απάντηση στην ερώτηση «Εσύ γιατί τρέχεις;».

ΑΜΣΤΕΛ Free - #Anoiksevima

«Τρέχω για να γίνω αυτός που θέλω», «Γιατί μου δίνει δύναμη», «Νιώθω καλύτερα», «Πιο σίγουρος», «Αδειάζω», «Γεμίζω», «Ηρεμώ», «Νιώθω ελεύθερος»… Οι φωνές των δρομέων γίνονται ένα, σε κάνουν να ταυτίζεσαι μαζί τους, να τρέχεις μαζί τους. Μία φωνή ξεχωρίζει. Είναι εκείνη του Μιχάλη που λέει: «Τρέχω, γιατί δεν θα ήμουν εγώ, αν δεν το έκανα». Πόσο αληθινό είναι αυτό;

Εσύ, λοιπόν, γιατί τρέχεις; Μπες στο www.amstelfree.gr, μοιράσου τον λόγο για τον οποίο τρέχεις καθημερινά και άσε την ιστορία σου να γίνει έμπνευση για ακόμα περισσότερους δρομείς εκεί έξω. Το χρειάζονται.

afnative8.jpg

AΜΣΤΕΛ FREE είναι η πρώτη μπίρα ελληνικής παραγωγής με 0.0% αλκοόλ και έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για εκείνους που ακολουθούν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Με μόλις 25 θερμίδες/100ml και πλούσια σε βιταμίνη Β, είναι μια μπίρα με αντιοξειδωτικές ιδιότητες που βοηθούν το σώμα να επανέλθει μετά από κάθε προπόνηση, παραμένοντας ταυτόχρονα απολαυστική και άκρως δροσιστική επιλογή.

#Anoiksevima 

#Amstelfree

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ