Smart Life

4 προσιτά ταξίδια για να δεις τις αγαπημένες σου ταινίες και σειρές από μέσα

4 ταξίδια στα αγαπημένα σου locations και μαζί μία έκπληξη

Φίλιππος Κόλλιας
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ταξίδια στα locations των αγαπημένων σου σειρών και ταινιών: Εσύ θα το ζούσες;

Πώς είναι άραγε να βαδίζεις στα βήματα των αγαπημένων σου πρωταγωνιστών; Έχεις σκεφτεί να βρεθείς ποτέ στον χώρο που γυρίστηκε το Game of Thrones ή στα μυστηριώδη κτίρια του Oxford University που έκανε τα μαγικά του ο Χάρι Πότερ; Τα περισσότερα από τα ταξίδια στα εντυπωσιακά locations των αγαπημένων σειρών είναι δαπανηρά, αφού ως επί το πλήστον μιλάμε για τις ΗΠΑ. Ωστόσο υπάρχουν ορισμένες λύσεις αρκετά πιο προσιτές και εξίσου instagrammable, με κινηματογραφικά στούντιο που κόβουν την ανάσα.

Game of Thrones – Ισπανία
Η Ισπανία είναι η χώρα της δημοφιλούς σειράς. Τα γυρίσματα έχουν γίνει σε μεσαιωνικά κάστρα σε διάφορες πόλεις της Ισπανίας, όπως η Χιρόνα, η Βαλένθια, η Σεβίλλη και η Βαρκελώνη και τα σημεία από όπου πέρασε το καστ του Game of Thrones ήρθαν για να προσθέσουν κι άλλες ατραξιόν στις πόλεις αυτές. Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε το Castell de Santa Florentina, στην Βαρκελώνη το οποίο χτίστηκε τον 11ο αιώνα στα θεμέλια μιας Ρωμαϊκής έπαυλης. Το συγκεκριμένο location είναι αρκετά μεγάλο, καθώς έχει κήπους και κελλάρια και παραπέμπει σε αρκετά κτίρια που περιγράφονται στα βιβλία. Στην 6η σεζόν της σειράς, το κάστρο γίνεται η έδρα του House Tarly (Horn Hill). Το Castell de Santa Florentina περιτριγυρίζεται από πράσινο και έχει αναπαλαιωθεί με τη φροντίδα του αρχιτέκτονα της Αρτ Νουβό Lluis Domenech I Montaner. Τα πακέτα για Βαρκελώνη είναι σχετικά οικονομικά και η βόλτα στην έδρα του House Tarly τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει πόντους!

Χάρι Πότερ – Ηνωμένο Βασίλειο
Η πιο ιστορική σειρά ταινιών έχει και αυτή ρίζες στο Ηνωμένο Βασίλειο με πληθώρα σκηνών να έχουν γυριστεί στο Λονδίνο και στα πέριξ και αρκετές ακόμη στην Σκωτία. Οι σκηνές στην τραπεζαρία έχουν γυριστεί μέσα στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, σε μια αίθουσα με τίτλο Great Hall, την οποία μπορείς να επισκεφθείς. Οι περισσότερες σκηνές γυρίστηκαν βέβαια στα στούντιο της Warner Bros, επίσης στην Αγγλία, ενώ σκηνές έχουν γυριστεί μέχρι και στον Καναδά. Ένα ταξίδι στο Λονδίνο μπορεί να πάρει τροπή από Χόγκουαρτς, που δεν ειχες φανταστεί.

Grey’s Anatomy – Σιάτλ
Οκ, αντιλαμβάνομαι ότι με περνάς για τρελό που σου προτείνω ως οικονομικό ένα ταξίδι στο Σιάτλ, όμως η αλήθεια είναι αρκετά διαφορετική. Γιατί εάν το ταξίδι στο location, όπου έγινε ο κακός χαμός για 16 και πλέον σεζόν, είναι δωρεάν τότε αλλάζουν τα δεδομένα. Bλέπεις, η WIND VISION και το FΟΧ Life κληρώνουν για 2 τυχερούς συνδρομητές WIND ONE και WIND VISION, υφιστάμενους αλλά και νέους, ένα ταξίδι στο Seattle. Εκεί μπορείς να δεις από κοντά όλα τα μέρη στα οποία γυρίστηκε η σειρά, να κάνεις βόλτα με το ferry όπως η Meredith, να απολαύσεις gourmet coffee roasting tour και πολλές άλλες θεματικές δραστηριότητες.

Τα εισιτήρια για σένα κι άλλο ένα άτομο της επιλογής σου, η διαμονή σας σε πολυτελές ξενοδοχείο, η μεταφορά σας από και προς το αεροδρόμιο, γεύμα σε gourmet εστιατόριo του Tom Douglas, όλα πληρωμένα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχεις ή να αποκτήσεις συνδυαστικό πρόγραμμα κινητής, σταθερής, internet & τηλεόρασης WIND ONE και συνδρομή WIND VISION (και να δηλώσεις συμμετοχή).

Σέρλοκ – Λονδίνο
Η ιστορία του θρυλικού ντετέκτιβ, Σέρλοκ είναι συνυφασμένη με την αγγλική πρωτεύουσα, αφού εκεί βρίσκεται και το μουσείο του. Όσον αφορά τώρα τα γυρίσματα της σειράς του BBC, και εκείνα εκτυλίχθηκαν σε μεγάλο βαθμό στο Λονδίνο. Το σπίτι των Χολμς και Γουάτσον στην οδό Μπέικερ που περιγράφει ο Άρθουρ Κόναν Ντόυλ στα βιβλία του, βρίσκεται στην πραγματικότητα πάνω από ένα σαντουιτσάδικο με όνομα «Speedy». Στην αγγλική πρωτεύουσα και στο μουσείο του Σέρλοκ μπορείς να μάθεις περισσότερες πληροφορίες και για τα υπόλοιπα locations, ενώ διοργανώνονται και εκδρομές.