Smart Life

Πώς να μείνεις ενυδατωμένος όλη μέρα

Μερικά χρήσιμα tips για να τα καταφέρεις, ακόμα κι αν δεν σου αρέσει το νερό

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτογραφία: Bruna Branco/ Unsplash
Φωτογραφία: Bruna Branco/ Unsplash

5 τρόποι να μείνεις ενυδατωμένος όλη μέρα

Κάθε οργανισμός για να λειτουργήσει σωστά, χρειάζεται νερό. Όταν δεν ενυδατώνεις επαρκώς το σώμα σου, τότε εκείνο αντιδρά με πονοκεφάλους, μειωμένη ενέργεια, εξασθένηση του ανοσοποιητικού και αύξηση του σωματικού βάρους. Όλοι ξέρουμε ότι πρέπει να πίνουμε 8 ποτήρια νερό την ημέρα. Και ενώ στη θεωρία αυτή η οδηγία φαντάζει απλή, στην πράξη είναι πολύ δύσκολο να την ακολουθήσεις. Για αυτό κι εμείς συγκεντρώσαμε εδώ 5 εύκολους τρόπους που θα σε βοηθήσουν να μένεις ενυδατωμένος κάθε στιγμή της ημέρας.

Δώσε γεύση στο νερό σου

mae-mu-ynmjgipgd_c-unsplash.jpg

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που –όσο περίεργο κι αν ακούγεται- δεν τους αρέσει η γεύση του νερού. Αν το ίδιο συμβαίνει κι σε εσένα, άλλαξε τη γεύση στο νερό σου, προσθέτοντας μυρωδικά (όπως δεντρολίβανο, μένα, βασιλικό) ή φρούτα (όπως φράουλες, λεμόνι ή lime). Η γεύση θα αλλάξει αμέσως, ενώ τα δροσερά αρώματα θα κάνουν το νερό πολύ πιο… θελκτικό στα μάτια σου.

Υπάρχει νερό που… τρώγεται;

jonathan-pielmayer-uipazkzjv64-unsplash.jpg

Αν σου είναι δύσκολο να πίνεις νερό, δοκίμασε να πάρεις τα υγρά που χρειάζεσαι από τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. Αν και αυτό σου είναι δύσκολο, δοκίμασε τις σούπες. Στο internet θα βρεις πολλές, νόστιμες συνταγές, διάλεξε μία που σου ταιριάζει και βάλε τη στο διαιτολόγιό σου.

Περιόρισε το αλκοόλ και την καφεΐνη

tyler-nix-c-fkulkdh4c-unsplash.jpg

Μπορεί να σκέφτεσαι ότι ένα μεγάλο ποσοστό του καφέ ή της μπίρας είναι νερό, όμως εδώ κρύβεται μια παγίδα. Παρότι αυτό είναι αλήθεια, ο καφές και το αλκοόλ έχουν υψηλές διουρητικές ιδιότητες πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη αποβολή υγρών από όσα έχεις καταναλώσει. Για αυτό φρόντισε να συνοδεύεις τον καφέ σου με νερό ή ένα μπουκάλι Perrier.

Δοκίμασε το ανθρακούχο νερό

manhattan-bar-georgia-collins.jpg

Ένα φυσικό μεταλλικό νερό με προσθήκη διοξειδίου του άνθρακα, όπως είναι το Perrier, θα σε ξεδιψάσει πολύ γρηγορότερα από ένα ποτήρι νερό και θα σε κρατήσει ενυδατωμένο για αρκετή ώρα. Για ακόμη μεγαλύτερη απόλαυση, δοκίμασέ το παγωμένο σε ένα ποτήρι χωρίς πάγο μαζί με μία φέτα λεμόνι. Ή απλά διάλεξε το Perrier με γεύση λεμόνι ή lime με 0 θερμίδες.

Άκου το σώμα σου

jernej-graj-rlnibgiqi4o-unsplash.jpg

Το ήξερες ότι όταν νιώθεις το αίσθημα της δίψας ο οργανισμός σου έχει ήδη αρχίσει να αφυδατώνεται; Ή ότι αν αισθάνεσαι το δέρμα σου ξηρό αυτό είναι ένδειξη αφυδάτωσης; Προσπάθησε να δεις τα σημάδια που στέλνει το σώμα σου και να τα προλάβεις υιοθετώντας έναν ή και όλους τους παραπάνω τρόπους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ