Smart Life

«Ώρα να Παίξεις» και αυτές τις γιορτές

Πολλά άλλαξαν από το πρώτο μας PlayStation, ακόμη κι εμείς. Μόνο που εκείνο συνεχίζει να είναι το αγαπημένο δώρο για όλους

Φίλιππος Κόλλιας
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

PlayStation 1994-2019: για 25 χρόνια, κάθε φορά στις γιορτές αποτελεί το ιδανικό δώρο για όλους.

Όσοι ανοίξατε το άρθρο και θυμηθήκατε πώς είναι να είσαι παιδί στα 90s, ίσως καταλάβατε από τον τίτλο σε τι αναφερόμαστε. Όσοι πάλι γεννηθήκατε στα τέλη των 90s και ζήσατε την εφηβεία σας την πρώτη δεκαετία του 2000, αμέσως θυμηθήκατε. Αν πάλι θυμάσαι τον εαυτό σου με την παρέα στο σπίτι να κάνετε μαραθώνιους gaming τα τελευταία χρόνια ή ακόμα περισσότερο αν είδες τα παιδιά σου να ακολουθούν τις συνήθειές σου, τότε πάλι έχεις καταλάβει περί τίνος πρόκειται.

Είναι αλήθεια πώς 3 διαφορετικές γενιές έχουν μεγαλώσει με το PlayStation® και τα Χριστούγεννα αυτή η συνήθεια έγινε κάπως πιο... ανάγκη. Είναι οι μέρες του binge… gaming (μιας που έγινε μόδα ο όρος). Είναι οι μέρες των δώρων (ή μάλλον οι μέρες που μαζεύαμε τα χρήματα από τα καλάντα και από τους συγγενείς για να δούμε πόσα παιχνίδια θα πάρουμε). Είναι μέρες που έχεις «ώρα να παίξεις». Παιχνίδι που δεν έχει ηλικία και μπορεί να καθηλώσει τους πάντες, όπως έχετε πάρει χαμπάρι όλα αυτά τα χρόνια.

Οι πιο μεγάλοι θυμόμαστε το πρώτο PlayStation. Ήταν πιο μικρό, τα γραφικά του τώρα φαίνονται αστεία, αλλά τότε ήταν ό,τι πιο πρωτοποριακό είχαμε δει. Ό,τι πιο δυνατό μέχρι... το PlayStation 2. Τότε είχε έρθει η πρώτη gaming επανάσταση στη ζωή μας. Ή μάλλον έτσι νομίζαμε. Πόσοι από εσάς θυμάστε τον εαυτό σας να κλείνεται μέσα με τις ώρες και να μην ξεκολλάει. Φίλοι μαζευόμασταν, τα «ακούγαμε» από τους δικούς μας που δεν βγαίναμε από το σπίτι, αλλά λίγο οι γιορτινές προσφορές, λίγο ο ελεύθερος χρόνος, νιώθαμε σχεδόν αναγκασμένοι να εξερευνήσουμε κάθε άκρη του νέου παιχνιδιού.

Μετά ήρθε το PlayStation 3. Αυτό κι αν ήταν «αλλού» για την εποχή του. Ο πρώτος που θα το αγόραζε από κάθε παρέα θα είχε την τύχη να μας φιλοξενούσε σπίτι του, μέχρι να ξεπεράσουμε το σοκ. Με την αντροπαρέα θα λιώναμε το FIFA ή το Pro. Ένας ακόμη λόγος για αιτία τσακωμού ανάμεσα στους φίλους. Όλα αυτά αν δεν ανήκαμε σε εκείνους που είχαν μάθει απ’ έξω το Call of Duty. Με τις κοπέλες γινόμασταν πιο ευγενείς όμως. Παίζαμε Buzz και άλλα παιχνίδια γνώσεων ή εξερευνήσεων. Και εκεί τσακωνόμασταν για το ποιος πάτησε πρώτος το buzzer. Ήταν βέβαια διαφορετικός τσακωμός αυτός. Πιο όμορφος.

Διαφορετικές κονσόλες κυκλοφόρησαν και ολόκληρες γενιές συνέχισαν να πορώνονται. Η καθεμία με διαφορετικό τρόπο και με άλλα παιχνίδια. Ή και με τα ίδια, μόνο που αν τα βάλουμε δίπλα-δίπλα θα πάθουμε σοκ με το πόσο έχουμε μεγαλώσει και το πόσο έχουν αλλάξει τα πάντα γύρω μας. Φέτος, τις γιορτές είναι ξανά «η ώρα να παίξεις» και όπως κάθε χρόνο οι προσφορές είναι πολλές.

Το PlayStation 4 διατίθεται από €199,99* και ενώ μαζί με αυτό μεγαλώσαμε και εμείς, εκείνο καταφέρνει να είναι πάντα επίκαιρο. Να είναι πάντα το αγαπημένο δώρο που μας έκαναν και που πλέον κάνουμε εμείς. Θυμάστε άλλη παιχνιδομηχανή να παρέμεινε τόσο διαχρονική; Κι όμως σε έναν κόσμο που όλο αλλάζει και εμείς μαζί του μεγαλώνουμε, το PlayStation® παραμένει το ιδανικό δώρο κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Μήπως έχει έρθει και φέτος η «ώρα να παίξεις»;


*Ενδεικτική Λιανική Τιμή. Ισχύει για περιορισμένο χρονικό διάστημα ή μέχρις εξαντλήσεως των αποθεμάτων.