Smart Life

Παπαστράτος: Για έναν κόσμο προς το καλύτερο

Η Παπαστράτος είναι η πρώτη Smoke-Free εταιρία και με πιστοποίηση EQUAL SALARY στην Ελλάδα

32014-72458.jpg
A.V. Guest
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ivana-cajina-7jwxbebb4gy-unsplash.jpg
© Ivana Cajina

Οι πιστοποιήσεις Smoke-Free και EQUAL SALARY και η συνεργασία με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης είναι κάποια βήματα της Παπαστράτος #prostokalytero

Ο κόσμος μας αλλάζει όταν ο καθένας μας αλλάζει προς το καλύτερο. Αυτό πιστεύουμε εμείς, οι άνθρωποι της Παπαστράτος. Και πρώτοι εμείς, αλλάζουμε #prostokalytero. Ξεκινήσαμε σταματώντας να παράγουμε τσιγάρα και μετατρέψαμε το εργοστάσιό μας στον Ασπρόπυργο σε αποκλειστικό κέντρο παραγωγής θερμαινόμενων ράβδων καπνού για το νέο μας προϊόν IQOS. Πιστοποιηθήκαμε ως η 1η Smoke-Free εταιρία στην Ελλάδα.

Και κάθε μέρα εργαζόμαστε #prostokalytero δημιουργώντας ένα εργασιακό περιβάλλον με ίσες ευκαιρίες για κάθε έναν από τους 1.000 ανθρώπους μας. Τον Φεβρουάριο του 2019, η Παπαστράτος έλαβε την πιστοποίηση EQUAL SALARY –ίση αμοιβή χωρίς διακρίσεις φύλων- και γίναμε ο πρώτος εργοδότης στην Ελλάδα που διαθέτει επίσημα αυτή την αναγνώριση.

Με τον ίδιο τρόπο που φροντίζουμε τους ανθρώπους μας, φροντίζουμε για την κοινωνία. Με ένα πολυσχιδές πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, για το οποίο από το 2009 έχουν δαπανηθεί περισσότερα από 3,5 εκατομμύρια ευρώ, συμβάλλουμε #prostokalytero, αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο εκεί που η κοινωνία το χρειάζεται περισσότερο. Ενδεικτικά, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομάδας Διάσωσης προσφέραμε πρόγραμμα ενημέρωσης 7.000 συμπολιτών μας σε 18 περιοχές της Ελλάδας σε θέματα αυτοπροστασίας και πρόληψης σε καταστάσεις φυσικών καταστροφών. Επίσης, δωρίσαμε 20 ειδικού τύπου πυροσβεστικά οχήματα συνολικής αξίας 1 εκατομμυρίου ευρώ στο Πυροσβεστικό Σώμα για την αντιμετώπιση πυρκαγιών.

Είναι όμως αυτό το καλύτερο που μπορούμε; Η κοινωνία περιμένει από εμάς να ενεργούμε με υπευθυνότητα. Έχουμε ένα  ανατρεπτικό όραμα: να σταματήσουμε να πουλάμε τσιγάρα. Με επίκεντρο την επιστήμη και την τεχνολογία, εξελισσόμαστε #prostokalytero. Η Philip Morris International, μητρική εταιρία της Παπαστράτος, με αυστηρά επιστημονικά πρότυπα,  430 επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων στο διεθνές Κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης και περισσότερα από 6 δισεκατομμύρια δολάρια επένδυσης τα τελευταία χρόνια, αναπτύσσει καλύτερες εναλλακτικές σε σχέση με το τσιγάρο, μια σειρά από τεχνολογικά εξελιγμένα προϊόντα –χωρίς καύση– που αποτελούν μια αλλαγή #prostokalytero για όσους επιθυμούν να συνεχίζουν να καπνίζουν.

Η αρχή μας είναι απλή: Αν δεν καπνίζεις, μην το ξεκινήσεις. Αν καπνίζεις, να το διακόψεις. Αν δεν το διακόψεις, άλλαξε.

Στηρίζουμε #prostokalytero την καθολική εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, γιατί είναι ζήτημα σεβασμού και πολιτισμού

Όσο πιο σύντομα η κοινωνία αφήσει πίσω της το τσιγάρο, τόσο το καλύτερο. Προς αυτή την κατεύθυνση, στηρίζουμε #prostokalytero πρωτοβουλίες που λένε OXI στο τσιγάρο πρωτοβουλίες Smoke-Free όπως η ΔΕΘ και η Αστυπάλαια. Στηρίζουμε #prostokalytero την καθολική εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, γιατί είναι ζήτημα σεβασμού και πολιτισμού.

Αλλάζουμε #prostokalytero. Συνεχώς. Τα προϊόντα μας, τον τρόπο που δουλεύουμε, την συνεισφορά μας στην οικονομία της χώρας, τον ρόλο μας στην κοινωνία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ