Smart Life

Οι άγνωστες «ελληνικές ρίζες» της μαγιονέζας, της κέτσαπ και της μουστάρδας

Τα νέα προϊόντα της Hellmann’s μας ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
hellmans-anoigma.jpg

Η καινούργια μαγιονέζα, κέτσαπ και οι δύο νέες μουστάρδες της Hellmann’s έχουν ελληνικά συστατικά

Η κυρία Κική Παπαγεωργακάκη είναι φιλόλογος. Κοκέτα, γλυκιά και –κατά πάσα πιθανότητα- παινεμένη μαγείρισσα. Τη γνωρίζουμε στο σαλόνι της, να κάθεται αναπαυτικά σε μια πολυθρόνα. Δίπλα της ένα ξύλινο τραπεζάκι γεμάτο με τα νέα προϊόντα της Hellmann’s. H κυρία Κική με το σίγουρο ύφος της καθηγήτριας εξηγεί γιατί η Hellmann’s είναι ακόμη μία ελληνική ανακάλυψη.  Όσο μιλάει, ο τόνος της φωνής της προειδοποιεί ότι δεν θα δεχτεί την παραμικρή αντίρρηση στα λεγόμενά της γιατί πολύ απλά εκείνη όλα τα ξέρει.

Από πού προέρχεται η λέξη «Gourmet»;

kt-gourmet_b.jpg

Αυτό είναι το νέο τηλεοπτικό σποτ της Hellmann’s για να μας συστήσει τα νέα της προϊόντα. Δεν γνωρίζω αν πράγματι η λέξη “Hellmann’s” προέρχεται από της λέξεις “Hellas” και «μάνα», όπως ισχυρίζεται η κυρία Κική, αν και δεν έχω καμία διάθεση να τη διαψεύσω (ποιος να τα βάλει με μία φιλόλογο του δικού της βεληνεκούς;). Ξέρω όμως ότι τα νέα αυτά προϊόντα της Hellmann’s με ελληνικά συστατικά θα φέρουν μια άλλη διάσταση στο καθημερινό μας τραπέζι. Το ξέρω, γιατί τα έχω ήδη δοκιμάσει όλα και μπορώ να πω ότι και τα τέσσερα προϊόντα κρύβουν μέσα τους ένα συστατικό από Έλληνες παραγωγούς, γεγονός που σε ταξιδεύει κάθε φορά και σε ένα διαφορετικό ελληνικό τόπο.

retouch-mayo.jpg
Θα αρχίσω από τη Hellmann’s μαγιονέζα με τρούφα από έλληνες παραγωγούς καθώς είναι η πλέον αγαπημένη μου. Εδώ, η υπέροχη γεύση της Hellmann’s απογειώνεται από το τρομερό μανιτάρι, χαρίζοντάς μας ένα πολύπλευρο υλικό. Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις για να δέσεις οποιαδήποτε ζεστή ή κρύα σάλτσα, ενώ είναι ιδανική σε ντρέσινγκ σαλάτας. Αλλά, να ξέρεις πως αν αλείψεις μια μαγιονέζα τρούφας σε σάντουιτς, δεν θα μπορείς να την αποχωριστείς ποτέ ξανά. Το χαρακτηριστικό άρωμα της τρούφας και η πλούσια γεύση της μπορούν κυριολεκτικά να μεταμορφώσουν σε gourmet πιάτο ακόμα και το τοστ ζαμπόν-τυρί. Να πω επίσης ότι αυτή είναι μια μαγιονέζα χωρίς γλουτένη.

Νέα Hellmann’s Μαγιονέζα με Τρούφα Ελλήνων παραγωγών!

retouch-meli.jpg
Η Helmann’s Κέτσαπ με θυμαρίσιο μέλι από την Κρήτη από την άλλη φέρνει επανάσταση αντικαθιστώντας τη ζάχαρη με το παγκοσμίως γνωστό θυμαρίσιο κρητικό μέλι. Εκτός, από τους χίλιους δυο τρόπους που μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια κέτσαπ χωρίς ζάχαρη, δοκίμασε επίσης να προσθέσεις λίγη στη σάλτσα για κεφτεδάκια ή σουτζουκάκια ή ακόμα και στον κιμά για μακαρόνια. Η γλυκύτητά της ταιριάζει συγκλονιστικά με τα μπαχαρικά, ισορροπώντας την οξύτητα που συνήθως συναντάμε στις κόκκινες σάλτσες. Συν ότι πρόκειται για μια κέτσαπ χωρίς γλουτένη!

Νέα Hellmann’s Ketchup με Θυμαρίσιο Μέλι Κρήτης!

retouch-florinis.jpg
Η πιπεριά Φλωρίνης είναι μια αγαπημένη ΠΟΠ ποικιλία για όλους τους Έλληνες. Γίνεται λοιπόν η Hellmann’s μουστάρδα με πιπεριές Φλωρίνης να μην απογειώσει κάθε σου συνταγή; Χρησιμοποίησε τη στην πατατοσαλάτα σου, άλειψέ την σε σάντουιτς με χοιρινό, φτιάξε μαζί της ένα ντρέσινγκ σαλάτας που δεν θα μοιάζει με κανένα άλλο. Και μην ανησυχείς, η μουστάρδα της Hellmann’s είναι μια μουστάρδα χωρίς γλουτένη.

Νέες Μουστάρδες Hellmann’s με ελληνικές γεύσεις!

retouch-boukovo.jpg
Αν λατρεύεις τις καπνιστές γεύσεις η Helmann’s Μουστάρδα με καπνιστό μπούκοβο από την Πέλλα φτιάχτηκε ξεκάθαρα για εσένα. Η γεύση του μοναδικού μπούκοβου δίνει μια καπνιστή νότα στα συστατικά της μουστάρδας, χωρίς όμως να την κάνει πολύ καυτερή. Δοκίμασέ την μέσα σε ένα σάντουιτς με ό,τι υλικά θες (ταιριάζει με τα πάντα), και μην ξεχνάς τις… τηγανιτές πατάτες! Ω, ναι… τους πάει υπέροχα.

 

Περισσότερα στο hellmanns.gr καθώς και στα facebook και instagram.

#hellmannsgr
#hellmannsgreekflavors

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ