Smart Life

5 ίδιες συνήθειες που έχει η παρέα σου με την παρέα του μπαμπά σου

Κάποια πράγματα απλά δεν αλλάζουν!

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Photo by Wil Stewart/ Unsplash
Photo by Wil Stewart/ Unsplash

Όλες οι διαχρονικές φιλίες μοιράζονται κάποια κοινά χαρακτηριστικά. Δες 5 από αυτά

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν το χάσμα των γενεών υπάρχει στα αλήθεια. Ναι, προφανώς δεν έχουμε τις ίδιες απόψεις με τους γονείς μας, ούτε μοιραζόμαστε τους ίδιους προβληματισμούς. Κάποια πράγματα έχουν αλλάξει από την εποχή που εκείνοι βρίσκονταν στην ηλικία μας, κάποια άλλα όμως όχι. Λίγη… έρευνα θα σου αποκαλύψει όσα δεν θες να παραδεχτείς: κι όμως ο μπαμπάς σου υπήρξε νέος, σου έμοιαζε, και πιθανότατα η παρέα του είχε τις ίδιες συνήθειες με τη δικιά σου. Παρακάτω θα διαβάσεις πέντε. Υπάρχουν όμως (σίγουρα) δεκάδες.

photo-2_native-2.jpg

1. «Πλακώνεστε» πάνω από το λογαριασμό
Ίσως όχι με την ίδια ζέση, ίσως όχι για τον ίδιο «φουσκωμένο» λογαριασμό, αλλά το κάνετε. Το «θα πληρώσω εγώ!» - «όχι εγώ θα πληρώσω!» είναι κάτι σαν εθνικό έθιμο. Ή απλά μια συνήθεια που κληρονομείται από γενιά σε γενιά.

2. Πάτε για μπάλα
Αυτό το σκηνικό πρέπει να είναι καρμπόν. Μπορεί ο μπαμπάς σου να μην το έλεγε 5Χ5 και να το έλεγε «αλάνα», αλλά αυτή η συνήθεια δεν θα αλλάξει ποτέ ανάμεσα στα αγόρια όσα χρόνια και αν περάσουν, όσες γενιές κι αν αλλάξουν.

untitled-7.jpg

3. Έχετε τους ίδιους κολλητούς
Και αυτοί θα είναι από το σχολείο ή τον στρατό. Είναι αυτές οι γνήσιες αντρικές φιλίες που δεν χαλάνε ποτέ, γιατί τους συνδέουν πολλές κοινές εμπειρίες. Μήπως και ο μπαμπάς σου δεν κάνει παρέα ακόμα με τον «Γιαννάκη» από το Γ2;

4. Πηγαίνετε στο ίδιο μπαράκι
Τουλάχιστον αυτό συμβαίνει με τη δική μου παρέα μια που το στέκι μας υπάρχει ίδιο και απαράλλαχτο από το 1978. Αλλά δεν είναι το μόνο μπαρ της Αθήνας που μετράει δεκαετίες. Αν ψαχτείς λίγο, θα δεις ότι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να έχεις το ίδιο στέκι με τον μπαμπά σου στα νιάτα του!

untitled-6-edit.jpg

5. Πίνετε την ίδια μπίρα
Και μάλιστα στην ίδια συνθήκη. Σε ένα τραπέζι γεμάτο αγαπημένα ελληνικά μεζεδάκια ή στο σπίτι βλέποντας μπάλα. Μοιράζεστε την ίδια αγάπη για τη FIX Ελλάς, που από το 1864 είναι το απαραίτητο συστατικό στα ραντεβού της παρέας.  

Πόσα βράδια έχεις περάσει με τους φίλους σου γύρω από ένα τραπέζι να μοιράζεστε ιστορίες και να τσουγκρίζετε τις FIX σας, στις επόμενες περιπέτειες που θα έρθουν. Γιατί ακόμη κι αν τα χρόνια περάσουν και αλλάξει η εμφάνιση, η καρδιά μένει πάντα ίδια και οι δυνατές φιλίες αντέχουν στο χρόνο και δυναμώνουν, ωριμάζουν και γίνονται καλύτερες. Γιατί οι δυνατές φιλίες… είναι FIX!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ