Smart Life

Πώς να βρεθείς μέσα σε 47 δευτερόλεπτα από τον online κόσμο στον πραγματικό

Πλέον μπορείς να εκτυπώσεις όπου κι αν βρεθείς

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
thumbnail_selphy_cp_1300_all_colors.jpg

Το σκηνικό είναι γνωστό. Διακοπές με οικογένεια ή παρέα, φωτογραφίες, σέλφι, Instagram και χαμoύλης. Πάντα όμως υπάρχει κι αυτός ο τύπος που θα θέλει να δει τις φωτογραφίες σε απτό αποτέλεσμα. Να τις κρατήσει, να τις κορνιζάρει και να τις δείχνει. Ποια ήταν η διαδικασία για όσους θέλαμε να εκτυπώσουμε τις αγαπημένες μας φωτογραφίες; Αφού ποζάραμε σωστά στον φακό, τις μεταφέραμε με στικάκι στον εκτυπωτή που θα είχαμε συνδεδεμένο με τη συσκευή μας και τις τυπώναμε. Αυτά τελείωσαν, αφού με δυο κλικ πλέον ο καθένας μπορεί να έχει τυπωμένη την σέλφι που πριν από δευτερόλεπτα τράβηξε. Και αυτό γίνεται δυνατό με τον φορητό εκτυπωτή φωτογραφιών SELPHY CP1300. Αυτό ήταν και το δώρο μου στον εαυτό μου για φέτος τα Χριστούγεννα, αφού αυτός ο τύπος για τον οποίο έγραψα πριν, στη δική μου ζωή είναι ο πατέρας μου.

thumbnail_selphy_cp_1300_wifi_connection_with_smartphone.jpg

Στην προσπάθειά μου λοιπόν να τον φέρω πιο κοντά στο 2019 παρά στο 2000, αποφάσισα να του δώσω την ευκαιρία να «μην βγάζει τα μάτια του» προσπαθώντας να δει στο smartphone ή στο tablet της μητέρας μου, τις αναμνηστικές φωτογραφίες αλλά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να τις έχει μπροστά του και να τις χαζεύει. Ο φορητός εκτυπωτής SELPHY CP1300 συνδυάζοντας κορυφαία ψηφιακή τεχνολογία με την μοναδική αίσθηση της παραδοσιακής φωτογραφίας, παράγει εξαιρετικής ποιότητας εικόνες, κάθε φορά που θα χρησιμοποιηθεί, ενώ παράλληλα δίνει τη δυνατότητα να μπορούμε να τυπώσουμε και παντού, χάρη στη συνδεσιμότητα WiFi.

Ακόμη, αν και δεν χρειάζεται να είσαι κανένα τέρας τεχνολογικής μόρφωσης για να τον χρησιμοποιήσεις, η αλήθεια είναι ότι οι δημιουργικές του δυνατότητες, έχουν εκπλήξει όχι μόνο τον πατέρα μου, που δεν θα καταλάβει τι του γίνεται, αλλά και μένα ακόμη.

Με κορυφαία ποιότητα στο λεπτό ο SELPHY CP1300 μεταφέρει την ποιότητα του φωτογραφικού εργαστηρίου στο σπίτι και δίνει σε όλους τη δυνατότητα να μοιράζονται τις αγαπημένες του ιστορίες με την οικογένεια και τα φιλικά τους πρόσωπα. Χάρη στην τεχνολογία Dye Sublimation, ο SELPHY CP1300 μπορεί να αποδώσει μέχρι και 256 τόνους σε κάθε χρώμα, κάτι που συνεπάγεται συνολικά 16,3 εκατομμύρια χρώματα, για την επίτευξη ζωηρών και πιστών στο πραγματικό πρότυπο, φωτογραφιών.

thumbnail_selphy_cp_300_black.jpg

Με το απλό πάτημα ενός κουμπιού, μπορούν όλοι, από τον μπαμπά μου μέχρι τον πιο εξοικειωμένο φωτογράφο, να επιλέξουν μεταξύ glossy (γυαλιστερής) και 3 επιλογών semi-glossy επιστρώσεων, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν κάποιο ειδικό μελάνι ή χαρτί. Μέσα σε μόλις 47 δευτερόλεπτα δηλαδή, μπορούμε να έχουμε στα χέρια μας, πανέμορφες εικόνες εργαστηριακής ποιότητας, οι οποίες θα διατηρήσουν τα χρώματά τους αναλλοίωτα για πολλά χρόνια και θα αντέξουν σε δαχτυλιές, ρύπους ή ίχνη από καφέ.

O SELPHY CP1300 αναγνωρίζει αυτόματα το θέμα και ξεχωρίζει το υπόβαθρο της εικόνας, απομακρύνοντας τον ανεπιθύμητο θόρυβο, ενισχύει τη ζωντάνια των χρωμάτων, για ακόμη καλύτερη καθαρότητα και φωτεινότητα. Ακόμη, μπορεί να εκτυπώσει φωτογραφίες τύπου ταυτότητας εύκολα και γρήγορα, χάρη στη λειτουργία Face Frame Guide, καθώς και μια σειρά από 43 προκαθορισμένα μεγέθη, ενώ ταυτόχρονα οι οδηγοί κοπής εξασφαλίζουν λείες άκρες.

thumbnail_selphy_cp_1300_black_kit.jpg

Εκτύπωση παντού

Η εκτύπωση με τον SELPHY CP1300 είναι παιχνιδάκι, χάρη στη συνδεσιμότητα WiFi, η οποία σας επιτρέπει να τυπώσετε όπου και αν βρίσκεστε, είτε χρησιμοποιείτε φωτογραφική μηχανή, smartphone ή tablet. Ο SELPHY CP1300 συνεργάζεται τόσο με συσκευές Apple iOS™ όσο και Android™2: υποστηρίζει αντίστοιχα τα πρωτόκολλα επικοινωνίας AirPrint™ και Mopria®, για απευθείας εκτύπωση, χωρίς καν να χρειάζεται να κατεβάσετε κάποιο app. Επίσης, διαθέτει μια βολική υποδοχή για κάρτες SD, για υποστήριξη συσκευών χωρίς δυνατότητα ασύρματης επικοινωνίας.

Ο εκτυπωτής μπορεί, εξάλλου, να δεχτεί μπαταρία υψηλής χωρητικότητας, χάρη στην οποία μπορεί να τυπώσει παντού, στην ύπαιθρο, σε πάρτι, στις διακοπές, σε γιορτές και οικογενειακές εκδηλώσεις, άμεσα, γρήγορα και ποιοτικά. Η εφαρμογή Canon PRINT δίνει την επιπλέον δυνατότητα και σε άλλους να συνδεθούν με τον εκτυπωτή και να τον χρησιμοποιήσουν μέσω της λειτουργίας Shuffle Print. Ομάδες χρηστών μπορούν να μοιραστούν πολλαπλές εικόνες, για να δημιουργήσουν μοναδικά φωτογραφικά κολλάζ, αποτελούμενα από μέχρι και 8 εικόνες. Ο εκτυπωτής υποστηρίζει επίσης από καρτ ποστάλ, επαγγελματικές κάρτες, μέχρι και μίνι στίκερ, αλλά και το δημοφιλές τετράγωνο φορμά του Instagram3.

Ο SELPHY CP1300 είναι άμεσα διαθέσιμος στην αγορά με προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης €139 (στην τιμή περιλαμβάνεται ΦΠΑ).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ