Smart Life

Γνωρίσαμε τη γυναίκα που κρύβεται πίσω από την ΙΔΕΑ του Exclusive Fitness Training

Συναντήσαμε την Ιωάννα Λαουμτζή στο κέντρο της Αθήνας και μάθαμε για εκείνη, για το Exclusive training και τις διαφορές του με το Personal training και τα νέα Exclusive projects που ετοιμάζει

Νατάσσα Καρυστινού
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Συναντήσαμε την Ιωάννα Λαουμτζή στο κέντρο της Αθήνας όπου έκανε προπόνηση για τις ανάγκες ενός νέου Exclusive Project. Τη ρωτήσαμε λίγα πράγματα για εκείνη, την ιδιαίτερη φιλοσοφία της γύρω από τη γυμναστική και φυσικά το IL Exclusive Fitness του οποίου είναι ιδιοκτήτρια.

Ποια είναι η Ιωάννα;
Μεγάλωσα στο Ηράκλειο Κρήτης όπου παρέμεινα μέχρι την ηλικία των 18. Ο αθλητισμός για μένα ήταν κάτι εντελώς φυσικό. Στα 8 ξεκίνησα την κολύμβηση, έπειτα συνέχισα με στίβο, στην ηλικία των 12 ασχολήθηκα με το μπάσκετ και αργότερα στα 16 μου με το θαλάσσιο σκι. Στα 18 μου πέρασα στη Γυμναστική Ακαδημία Αθηνών που αποτελούσε το μοναδικό μου επαγγελματικό στόχο. Το 2011 αποφοίτησα έχοντας ολοκληρώσει δύο ειδικότητες, αθλητικό μάρκετινγκ και θαλάσσιο σκι. Άρχισα να δουλεύω άμεσα ως personal trainer σε επιτυχημένα γυμναστήρια του κέντρου και των νοτίων προαστίων, με μοναδικό σκοπό να αποκτήσω την απαραίτητη εμπειρία και γνώση που χρειαζόταν για να αναπτύξω τη δική μου προσωπική φιλοσοφία γύρω από την γυμναστική. Η εξειδίκευση στην προσωπική γυμναστική είχε αρχίσει να γίνεται αποκλειστική υπόθεση.

Ανακαλύπτω λοιπόν ότι με την εμπειρία 8 χρόνων, είμαι έτοιμη να κάνω το επόμενο βήμα και δίνω μορφή στο όνειρό μου ιδρύοντας το IL Εxclusive Fitness by Ioanna Laoumtzi και παρουσιάζοντας στο κοινό το Exclusive Fitness Philosophy. Πιστεύω πως η γυμναστική μπορεί να συνδυαστεί με έναν αποκλειστικό τρόπο ζωής και καθημερινότητας. Κάτι μοναδικό, φτιαγμένο πάνω στα μέτρα σου. Να κάνεις αυτό που σου αρέσει και να το κάνεις με πάθος, ώστε να έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα.

Τι της αρέσει;
Πέρα από τη γυμναστική που είναι πλέον η ζωή μου και αναπόσπαστο κομμάτι μου, αυτό που έχω ως αρχή είναι να περνάω την κάθε στιγμή μέσα στη μέρα μου όσο πιο δημιουργικά μπορώ. Θέλω να βλέπω κόσμο γύρω μου που μπορεί να αλλάζει την καθημερινότητά του και να μη ζει σε μια ρουτίνα. Το σημαντικό στο τέλος της ημέρας είναι να είσαι γεμάτος. Εμένα με γεμίζει να μαγειρεύω, να διαβάζω βιβλία με βάση την ψυχολογία, να ακούω μουσική πάντα παράλληλα με ό,τι κάνω και να περπατάω στο κέντρο της Αθήνας. Ίσως να φαντάζει ιδανικό αλλά πιστεύω ότι όλα μπορούν να συνδυαστούν και να φέρουν καλό αποτέλεσμα κι αυτός είναι ο τρόπος που ζω. Σε μια τέτοια εποχή που όλα είναι ρευστά και σε θέλουν να λειτουργείς συμβατικά, μόνο αν δημιουργείς τις κατάλληλες προϋποθέσεις ζεις πραγματικά. Να καταφέρνεις να κάνεις τους λόγους σου πιο ισχυρούς από τις δικαιολογίες σου. 

Τι είναι το exclusive training και ποια η διαφορά του με το personal training;
Το exclusive training αποτελεί την εξέλιξη του personal training. Είναι ένα μοναδικό πρόγραμμα γυμναστικής φτιαγμένο πάνω στα μέτρα και στις πραγματικές σου ανάγκες. Σκοπός μου είναι να αντιληφθεί ο κόσμος ότι πρέπει να παίρνει κάτι μοναδικό από τη γυμναστική του και αυτό σχεδόν να το απαιτεί. Πρόκειται για μια πολύτιμη ώρα της ημέρας τους που επέλεξαν να την περάσουν μαζί μας. Κάθε ανάγκη και στόχος μπορεί να γίνει πραγματικότητα με την ανάλογη προσπάθεια και τη σωστή καθοδήγηση. Πάνω απ' όλα όμως σημαντικό είναι να νιώθει ο κάθε ένας ξεχωριστός. Κι αυτή είναι η αρχή μας στο IL Exclusive Fitness. Εξετάζουμε την κάθε περίπτωση και αφού συγκεντρώσουμε όλα τα στοιχεία που χρειαζόμαστε χτίζουμε το ανάλογο προπονητικό πλάνο. 

Σε ποιούς απευθύνεται το IL Exclusive Fitness;
Σε κάποιον που απαιτεί να έχει μια ποιότητα στη γυμναστική του. Σε εκείνον που αναζητά το κάτι παραπάνω και δεν του αρέσει να συμβιβάζεται. Στο IL θέλουμε ο κάθε αθλούμενος να νιώθει ότι βρίσκεται σε ένα δικό του χώρο όπου εκτός από τη γυμναστική θα ακούσει ωραία μουσική, θα δανειστεί βιβλία από τη βιβλιοθήκη μας, θα δοκιμάσει από το exclusive food bar και θα βρει ιδιαίτερα, custom made προϊόντα ώστε να φύγει γεμάτος και ανανεωμένος. 

Η σχέση ενός personal trainer με τους αθλούμενούς του δεν πρέπει να σταματάει όταν ο αθλούμενος τελειώνει τη προπόνησή του. Είναι μια σχέση εμπιστοσύνης που χτίζεται κάθε στγμή και με βάση αυτό λειτουργούμε η ομάδα μου και εγώ. Ακούμε κάθε προβληματισμό και απορία και είμαστε εκεί για να τη λύσουμε. Το επάγγελμά μου ίσως είναι από τα πιο σημαντικά. Ασχολούμαστε με το ανθρώπινο σώμα, την υγεία και άρα την ανθρώπινη ψυχολογία. Τι πιο ωραίο και σημαντικό από αυτό;

Το IL έχει κλείσει ήδη ένα χρόνο λειτουργίας. Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον;
Ναι κλείσαμε επιτυχημένα τον πρώτο χρόνο λειτουργίας με ένα μεγάλο event. Αγαπώ να βλέπω τον κόσμο μου να περνάει όμορφα και το πετυχαίνουμε αυτό μέσα από τα συχνά exclusive parties που διοργανώνουμε όπως το pasta party λίγο πριν το μαραθώνιο ή το Exclusive Christmas party. Όλα χρειάζονται για να είναι ένα project ολοκληρωμένο και κάθε μοναδικό κομμάτι συμπληρώνει την εικόνα. Εμείς μένουμε προσηλωμένοι στο αρχικό μας σχέδιο που είναι να μάθει ο κόσμος να γυμνάζεται αποκλειστικά. Η ζωή μας αλλάζει. Γιατί η γυμναστική μας να παραμένει ίδια; Το IL ετοιμάζει νέα exclusive projects. Σήμερα κιόλας μας πετύχατε στο κέντρο της Αθήνας για τις ανάγκες του δικού μας Exclusive Athens Τraining οπότε μείνετε συντονισμένοι. 

Πού μπορούμε να σε βρούμε;
Το IL βρίσκεται στη Βουλιαγμένης 350, στο σταθμό του μετρό της Ηλιούπολης. Μην διστάσετε να κλείσετε μία συνάντηση ώστε να γνωρίσετε το χώρο μας και να κάνετε την πρώτη προπόνηση μαζί μας. Επίσης μπορείτε να επισκεφτείτε το site μας www.ioannalaoumtzi.gr όπου θα βρείτε άρθρα σχετικά με τη γυμναστική και όχι μόνο ή να ακολουθήσετε τις σελίδες μας στα social media: Fb: www.facebook.com/ILExclusiveFitness, ή και στα προσωπικά μου προφίλ Fb: www.facebook.com/ioanna.laoumtzi και Insta: www.instagram.com/il_ioanna_laoumtzi/