Smart Life

Saguaro, δεν χρειάζεται να πας στην πηγή για να πιεις φρέσκο νερό

Η ΒΙΚΟΣ και το LIDL σε φέρνουν πιο κοντά στις πηγές των Ζαγοροχωρίων

Ελένη Μπεζιριάνογλου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Οι φυσικές πηγές των Ζαγοροχωρίων, τα 26 χρόνια παράδοσης στην εμφιάλωση φυσικού μεταλλικού νερού της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων Α.Ε. (ΒΙΚΟΣ Α.Ε.) και οι υψηλές προδιαγραφές της Lidl αποτελούν τα ιδανικά συστατικά για την παραγωγή του νέου εμφιαλωμένου νερού Saguaro. Από τη Δευτέρα 12 Μαρτίου, οι καταναλωτές μπορούν να προμηθευτούν από όλα τα καταστήματα Lidl, το νέο φυσικό μεταλλικό νερό Saguaro στην τιμή του 1,29€ (6X1,5 lt), το οποίο παράγει αποκλειστικά η ΒΙΚΟΣ για την Lidl Hellas και προέρχεται απευθείας από τις πηγές των Ζαγοροχωριών.

Πριν λίγες ημέρες, η ΒΙΚΟΣ άνοιξε τις πόρτες της στη ΒΙ.ΠΕ., την Περίβλεπτο και το Καλπάκι Ιωαννίνων σε μια μικρή ομάδα εκπροσώπων των Μέσων. Η Athens Voice βρέθηκε εκεί, ξεναγήθηκε στο εργοστάσιο προπλασμάτων φιαλών και πλαστικών πωμάτων, στις κεντρικές εγκαταστάσεις καθώς και στο εργοστάσιο παραγωγής του Φυσικού Μεταλλικού Νερού «Βίκος» και παρακολούθησε τις γραμμές παραγωγής και εμφιάλωσης αναψυκτικών και νερών.

Ο κ.Πέτρος Σεπετάς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΒΙΚΟΣ ΑΕ, επεσήμανε ότι «η εταιρεία ΒΙΚΟΣ συνεργάζεται με τη Lidl από την πρώτη κιόλας μέρα παρουσίας της στην Ελλάδα με σταθερά ανοδική πορεία. Γνωρίζαμε ότι θα είναι απαιτητικοί, αλλά το ίδιο είμαστε κι εμείς από τους εαυτούς μας».

Ας το πάρουμε από την αρχή. Τις ημέρες που βρισκόμασταν στα Ιωάννινα κι ενώ στην Αθήνα ο ήλιος έλαμπε, εκεί δεν σταμάτησε να βρέχει. Αυτή η εικόνα σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα φυσικά χαρακτηριστικά της Ηπείρου για τα οποία έχω διαβάσει πολλές φορές, καθιστούν αρκετά σαφή το λόγο που η περιοχή φημίζεται για το νερό της.

Ο Πέτρος Σεπετάς και η σύζυγός του

Αυτό το φυσικό πλεονέκτημα διέκρινε και ο Πέτρος Σεπετάς κι αποφάσισε να επενδύσει σε αυτό. Όπως άλλωστε δήλωσε κι ο ίδιος χαρακτηριστικά «παρά τις σπουδές μου ως πολιτικός μηχανικός, είχα όνειρο από μικρός να γίνω βιομήχανος. Και πιστεύω ότι ακολουθώντας τα όνειρά μας μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα». Κάτι που φαίνεται κι από το γεγονός ότι η επιχείρησή του ξεκίνησε με μόλις 15 στρέμματα γης στην Περίβλεπτο και 2 πηγές φυσικού μεταλλικού νερού. Σήμερα οι αριθμοί αποδεικνύουν την σταθερά ανοδική πορεία της ΒΙΚΟΣ, η οποία έχει 223 στρέμματα σε ιδιόκτητες εκτάσεις, 7 πηγές νερού και 30 γραμμές παραγωγής.

Πρώτη στάση στην ξενάγηση η Petcom Plastics στην ΒΙΠΕ Ιωαννίνων. Φορώντας ειδικά προστατευτικά στο κεφάλι και το σώμα, μπήκαμε στο χώρο παραγωγής πλαστικών προπλασμάτων από PET και πώματα για τη συσκευασία νερού, αναψυκτικών και γάλακτος. Ή πιο απλά, τις φιάλες -που θυμίζουν κάπως δοκιμαστικούς σωλήνες, οι οποίες αργότερα μετατρέπονται στα πλαστικά μπουκάλια που ξέρουμε όλοι.

Την ίδια στιγμή, λίγο πιο δίπλα ειδικά καλούπια διαφορετικού μεγέθους και σχήματος παρήγαγαν πλαστικά καπάκια με ταχύτητες βλεφαρίσματος. «Η επιτυχία μας οφείλεται σε τρεις πυλώνες: σωστές πρώτες ύλες τις οποίες εισάγουμε κυρίως από την Ευρώπη, κορυφαίες μηχανές στο είδος τους εισαγόμενες από τον Καναδά και φυσικά πλήρως εκπαιδευμένο και ενημερωμένο προσωπικό», δήλωσε ο κ. Σαβαντίδης, Υπεύθυνος Προμηθειών Εργοστασίου. Λοιπόν, τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους: 2,5 εκατ. προπλάσματα και 4,5 εκατ. πώματα παραγωγή την ημέρα.

Σειρά είχε το εργοστάσιο στην Περίβλεπτο που είναι και οι κεντρικές εγκαταστάσεις της επιχείρησης. Μια χαλαρή συζήτηση με τον κ.Σεπετά και τη σύζυγό του προηγείται της επίσκεψης στο χώρο παραγωγής. «Το 2000, ένας από τους οδηγούς των φορτηγών μου λέει "κ.Πέτρο για δες λίγο στη Θεσσαλονίκη γιατί γίνεται μια μεγάλη αποθήκη". Και παίρνω τηλέφωνο. Στη LIDL. Στείλαμε δείγματα και σε 3 μήνες ξεκινήσαμε με το Βίκο. Η LIDL μας τέσταρε στην δυνατότητα παραδόσεων, στην αξιοπιστία, στη διασφάλιση ποιότητας και 3 χρόνια αργότερα μας έδωσε το private label. Το 2005, προτείναμε στη LIDL να αναλάβουμε την παραγωγή και συσκευασία των αναψυκτικών της κι έτσι προέκυψε το εργοστάσιο στο Καλπάκι. Μια επένδυση 17 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς ρήτρες, στηριζόμενη στην την αμοιβαία εμπιστοσύνη και τη στρατηγική συνεργασία με τη Lidl Ελλάς», εξηγεί ο κ.Σεπετάς και δέχεται με χαμόγελο τα σχόλια και τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Είναι ωραίο να μαθαίνεις τα inside stories μιας επιτυχημένης συνεργασίας θα σχολιάσω εγώ.

Πληροφορηθήκαμε επίσης την εξαγορά της Natura, στους Καλιάνους Κορινθίας, που σημαίνει ότι στην επιχείρηση προστίθεται ακόμη ένα εργοστάσιο και 2 πηγές. Ακολουθεί ξενάγηση στο χώρο παραγωγής εμφιαλωμένων νερών και αναψυκτικών, όπου όπως πολύ σωστά μας προειδοποίησε ο κ.Σεπετάς, ήταν τόσο γρήγορες που δεν προλαβαίναμε να δούμε τα μπουκάλια! Όλα τα προϊόντα της εταιρείας παράγονται σύμφωνα με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα. Τα φυσικά μεταλλικά νερά της ΒΙΚΟΣ εμφιαλώνονται με υπερσύγχρονα μηχανήματα, χωρίς καμία παρέμβαση από ανθρώπινο χέρι και χωρίς να υφίστανται καμία επεξεργασία σε όλη τη διαδικασία, από την άντληση έως και τη διάθεση του προϊόντος στον τελικό καταναλωτή.

Σε αυτό το πλαίσιο, η LIDL συνεργάστηκε με τη ΒΙΚΟΣ και δημιούργησε την εξαιρετικής ποιότητας σειρά αναψυκτικών Freeway και το φυσικό μεταλλικό νερό Saguaro, για να προσφέρει στον καταναλωτή προϊόντα υψηλής ποιοτικής αξίας αντάξια των δικών της απαιτήσεων «όπως κανείς άλλος».