Smart Life

Reebok Classic Workout Plus: Το αγαπημένο sneaker των 80s επέστρεψε!

Μια βραδιά ολντσκουλιάς, αφιερωμένη στο iconic sneaker

Ζένια Πιττακή
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το Reebok Classic Workout Plus κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1985 και αγαπήθηκε αμέσως γιατί συνδύαζε το αθλητικό με το streetstyle ύφος της εποχής, ενώ το καινοτόμο χαρακτηριστικό H-strap στο πάνω μέρος το ξεχώρισε και το καθιέρωσε ως διαχρονικό. 33 χρόνια μετά, κάπου στην οδό Λέκκα, απολαύσαμε το revival του. Μια καντίνα με κλασικά και αγαπημένα hot dog στήθηκε στην είσοδο της στοάς, φωτεινές μπλε νέον επιγραφές τοποθετήθηκαν στο χώρο και αμετανόητοι sneakerheads κατέφθαναν κάθε λεπτό. Όλα έδειχναν ότι (στο) ΕΚΕΙ θα γινόταν χαμός!

Τα 80s εισέβαλαν στο πάρτι και κατέκλυσαν το μπαρ, τα ρούχα, το δρόμο, το PANO και το KATO, ακόμη και τη μουσική! Βγήκαν σέλφι με φόντο το «Always Classic» και με το special cocktail «workout reviver» στο χέρι έπαιξε ατελείωτος χορός και lip syncing στο ισόγειο με τους Cult Battles από Θεσσαλονίκη, που μίξαραν φουλ ’80s και ’90s τραγούδια. Στο υπόγειο έγινε χαμούλης με τους djs των STFU Parties, που έδωσαν πόνο με trap, hiphop και dubstep κομμάτια.

Ήταν μια βραδιά ολντσκουλιάς, αφιερωμένη στο Reebok Classic Workout Plus. Το vintage άλλωστε είναι το νέο must και η Reebok Classic το απέδειξε γεμίζοντας το χώρο με τα εμβληματικά λευκά sneakers που ήρθαν να αποκαταστήσουν με ανυποχώρητο attitude την έννοια του κλασικού για τη νέα γενιά.

Μιλήσαμε με τον Γιάγκο Θερψιάδη, ένα από τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από τον ιδιαίτερο χώρο του ΕΚΕΙ.

Τη βραδιά του πάρτι τα 80s εισέβαλαν για τα καλά στο χώρο. Τι αίσθηση σας άφησε αυτό το Vintage vs Contemporary ύφος του πάρτι;
Αρχικά όσοι βρισκόμαστε πίσω από την δημιουργία του project «ΕΚΕΙ» , έχοντας μεγαλώσει με διαφορετικές αισθητικές και έχοντας ηλικιακές διαφορές, έχουμε και διαφορετικά styles, είτε αυτό είναι «vintage» είτε «contemporary». Έτσι και το spot μας έχει την αισθητική τεσσάρων διαφορετικών ανθρώπων, υποστηρίζοντας την διαφορετικότητα και συνδυάζοντας το νέο με το παλιό. Η αίσθηση λοιπόν που μας άφησε το πάρτι ήταν γνώριμη και χαρούμενη διότι κάναμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα. Πιστεύουμε ότι φάνηκε και στα πρόσωπα των ανθρώπων που παρευρέθηκαν στο event.

Πώς συνδυάστηκε όλο αυτό το στήσιμο με το revival του iconic Reebok Classic sneaker των 80s;
Γενικά το revival είναι κίνημα είτε στιλιστικό είτε μουσικό, το οποίο ξαναφέρνει στην επιφάνεια «ρετρό» και αγαπημένα ρούχα, στιλ ντυσίματος αλλά και ήχους φυσικά. Το συγκεκριμένο sneaker είναι η τρανή απόδειξη ότι όλα μπορούν να ξαναγίνουν επίκαιρα και in fashion. Σε συνδυασμό με τα neon signs, τις retro μουσικές του ισογείου και τις new cult του υπογείου του «ΕΚΕΙ», η εμπειρία ήταν ξεχωριστή.

Πώς προέκυψε το workout reviver κοκτέιλ;
Θέλαμε για την συγκεκριμένη μέρα ένα κοκτέιλ διαφορετικό και πιο ιδιαίτερο από τα υπόλοιπα του καταλόγου μας. Ένα που θα ενέπνεε όλη αυτή την αισθητική του ρετρό και θα γινόταν ανάρπαστο. Κάτι που τελικά συνέβη!

Οι σέλφι είχαν την τιμητική τους στο πάρτι. Ποιο installation πιστεύεις ότι κέρδισε τον κόσμο;
Αν και είμαστε κατά των selfie, γιατί πιστεύουμε στην διασκέδαση μακριά από μια οθόνη ενός smartphone, την παράσταση πιστεύω έκλεψε το μεγάλο neon sign «Always Classic» της Reebok σε συνδυασμό με τα sneakers που κρεμόντουσαν γύρω του σαν decoration. Ήταν αυτό το post που την επόμενη μέρα έγινε trending στα social media άλλωστε.


Βρες το Workout Plus στο www.reebok.com/gr/classic_workout και στα καταστήματα 
SNEAKER 10, THE ATHLETE’S FOOT, ALL ABOUT SNEAKERS, KIX / COLLECTIVE, SIMPLE CHARACTER, SNEAKER CAGE, ALTER SHOP, DANGEROUS MINDS, STRATIGOS, SAINT SOLES, NODUS, CERO, SNEAKER MIND, FUEL, ICONICS, FLOORZONE, DREAMDALE, CULT, GRANAZI, SLIDE, NEW CULT, ELEVEN, MUST, GENIUS.