Smart Life

Μια ιστορία Άνευ αλκοόλ

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κάθε απόγευμα μετά τη δουλειά πηγαίνω για τρεξιματάκι, όχι πολλά πράγματα, 5 με 6 χιλιόμετρα, το πολύ κάνα 40λεπτο δηλαδή, έτσι για να ξεσκάσω και να κάνω και κάτι καλό για τον εαυτό μου. Και μιας και έχει αρχίσει να ζεσταίνει ο καιρός, στην επιστροφή, μετά το ντουσάκι, είναι απόλαυση μια δροσερή μπιρίτσα στο μπαλκόνι. Μια FIX που μ’ αρέσει.

Μια μέρα στη δουλειά, μια από αυτές τις ημέρες που η θερμοκρασία είχε πιάσει τους 30, βγήκαμε με τρεις συνάδελφους να τσιμπήσουμε κάτι απέναντι στο κουτουκάκι, όπως κάνουμε δυο τρεις φορές την εβδομάδα. Έχουμε βρει ένα κουτουκάκι που έχει λίγα και καλά, μαμαδίστικα που λένε, σε πολύ καλές τιμές. Την ώρα της παραγγελίας έπεσε η ιδέα από έναν: «Ρε σεις, δεν πίνουμε καμιά μπιρίτσα να το ευχαριστηθούμε και λίγο παραπάνω;»

Πολύ ευχαρίστως θα χτυπούσα μία μπίρα, αλλά σκεφτόμουν ότι έτσι μεσημέρι όπως ήταν, πού μυαλό για δουλειά μετά. Άσε που ήθελα μετά τη δουλειά να πάω και για τρέξιμο. Μέχρι που μας άκουσε η Μαρία η σερβιτόρα και μας πρότεινε μια FIX Άνευ. «Τι είναι αυτό ρε Μαράκι;» «Μπίρα χωρίς αλκοόλ. Δεν θα το καταλάβετε ότι δεν έχει αλκοόλ» «Για φέρε μας τρεις να τις δοκιμάσουμε».

Εκείνη τη μέρα είχαμε επιλέξει όλοι λαδερά. Κάτι πεντανόστιμα φασολάκια, ντομάτες γεμιστές και κάτι άλλα που τα είχαμε βάλει στη μέση και τα μοιραζόμασταν. Πιάνω τη FIX Άνευ και αρχίζω να την αδειάζω στο ποτήρι. Καμιά διαφορά. Το χρώμα, ο αφρός, όλα ίδια. Τη φέρνω στο στόμα, τη δοκιμάζω, πάλι δεν μου έκανε καμιά διαφορά. «Ρε συ Μαρία, σίγουρα δεν έχει αλκοόλ;» «Ναι, δεν έχει καθόλου. Κι εγώ απ’ αυτή πίνω γιατί είμαι και σε περίοδο δίαιτας και δεν έχει σχεδόν και καθόλου θερμίδες».

Να μην τα πολυλογώ, και μιας και μου αρέσει η μπίρα, ήπια άλλη μία μετά στο γραφείο αντί για καφέ. Μ’ άρεσε κι εκείνη η ρετρό ετικέτα της, που σου φέρνει στο μυαλό εικόνες από τις παλιές, καλές εποχές. Στην επιστροφή οδήγησα μια χαρά. Θα το είχα στα υπόψη κι αυτό αν ήθελα να βγω κανένα βράδυ και να πάρω αυτοκίνητο μαζί.

Το απόγευμα, στο άλσος, οι άλλοι μου κάνανε πλάκα. «Τι τρέχεις; Αφού θα τα κοπανήσεις πάλι μετά». Άσ’ τους να λένε, είπα μέσα μου. Θα την απολάμβανα την μπιρίτσα μου χωρίς ενοχές. Άλλωστε, όπως είδα, κι από θερμίδες σχεδόν τίποτα δεν έχει, 15 θερμίδες μόνο στα 100 ml. Μη σου πω θα έπινα και δύο FIX Άνευ. Άντε, γεια μας!

Info: Η νέα εναλλακτική πρόταση αυθεντικής μπίρας χωρίς αλκοόλ, με αληθινή γεύση μπίρας, την οποία παρουσιάζει η ελληνική FIX, με τεχνογνωσία και εμπειρία ζυθοποίησης που ξεπερνούν τα 150 χρόνια, κυκλοφορεί σε φιάλες 500ml και 330ml, σε κουτί 330ml καθώς και σε 6pack.