Market

«Λαμπιτώ και Λυσιστράτη: όψεις της ζωής των γυναικών στην αρχαία Αθήνα και Σπάρτη»

Διάλεξη και θεματική περιήγηση για ενήλικες

115151-718269.jpg
Market News
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ληκυθος_με_παρασταση_γυναικας_που_κλωθει_μαλλι_απο_τη_συλλογη_του_αρχαιολογικου_μουσειου_πειραια

«Λαμπιτώ και Λυσιστράτη: όψεις της ζωής των γυναικών στην αρχαία Αθήνα και Σπάρτη» - Διάλεξη και θεματική περιήγηση για ενήλικες

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας (8/3), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων, οργανώνει διάλεξη και θεματική περιήγηση με τίτλο «Λαμπιτώ και Λυσιστράτη: όψεις της ζωής των γυναικών στην αρχαία Αθήνα και Σπάρτη», την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2026 (ώρα 11:00), στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά.

Η αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων, Εύη Πίνη, θα παρουσιάσει πτυχές της ζωής των γυναικών στην αρχαία Αθήνα και Σπάρτη, φωτίζοντας τη θέση τους μέσα στο κοινωνικό και πολιτισμικό πλαίσιο της εποχής. Η ομιλία θα αναδείξει τους ρόλους, τα δικαιώματα, τους περιορισμούς αλλά και τη δυναμική παρουσία των γυναικών σε δύο από τα σημαντικότερα αστικά κέντρα της αρχαιότητας.

Μετά τη διάλεξη θα ακολουθήσει θεματική ξενάγηση στους χώρους του Μουσείου. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν επιλεγμένα εκθέματα που αποκαλύπτουν όψεις της καθημερινότητας, της κοινωνικής θέσης και των δραστηριοτήτων των γυναικών στην αρχαιότητα.

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 210 3418066 (Δευτ.-Παρ. 10:00-16:00).

Βιβλιοθήκη

Δωρίδος 2 & Λ.Ειρήνης 14, Ταύρος

Τ: 210 3739651, 3739552 | www.piop.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ