Market

Βιβλιοστάτης: Το νέο στέκι στο Χαλάνδρι για καφέ και διάβασμα

Τα βιβλία δανείζονται για επιτόπια ανάγνωση στους θαμώνες

115151-718269.jpg
Market News
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
screenshot_1

Ο Βιβλιοστάτης είναι μια νέα βιβλιοθήκη-καφέ που άνοιξε στο Χαλάνδρι τον Οκτώβριο του 2023

Ο Βιβλιοστάτης φιλοξενεί 6000 τόμoυς και περιλαμβάνει λογοτεχνικά, φιλοσοφικά, δοκίμια, ιστορικά, ταξιδιωτικά, λεξικά, βιβλία τέχνης σε ελληνική και γαλλική γλώσσα.

Η αρχειοθέτηση των βιβλίων γίνεται σύμφωνα με το πρόγραμμα open ABEKT του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου και διαθέτει ηλεκτρονικό κατάλογο, προσβάσιμο από τον ιστότοπό τους (www.vivliostatis.gr).

Τα βιβλία δανείζονται για επιτόπια ανάγνωση στους θαμώνες, που τα ξαναβρίσκουν με σελιδοδείκτη στο όνομά τους, στη σελίδα που σταμάτησαν την ανάγνωση.

Ο Βιβλιοστάτης διαθέτει πλούσια δισκοθήκη, βινύλια και CDs, από όπου ο επισκέπτης έχει και τη δυνατότητα να επιλέξει τη μουσική που ακούγεται. Στον χώρο υπάρχει και μικρή μουσική σκηνή με πιάνο, για ακουστικές  μουσικές εκδηλώσεις και παρουσιάσεις βιβλίων.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει, εκτός από εκλεκτό καφέ και ροφήματα RICHARD, και μπύρα από μικρή ζυθοποιΐα, κρασί από τα οινοποιεία της Σικίνου και της Ικαρίας, καθώς και σπιτικά συνοδευτικά γλυκά και αλμυρά σνακ.

Ο Βιβλιοστάτης είναι ένας χώρος για διάβασμα, μελέτη, ακρόαση μουσικής, ξεκούραση, φιλοξενία μικρών ακουστικών σχημάτων, παρουσιάσεις βιβλίων, ενημερώσεις και συζητήσεις μικρών ομάδων.

Λειτουργεί στον 1ο όροφο του εμπορικού κέντρου που βρίσκεται επί της οδού Χαϊμαντά 17 στο Χαλάνδρι, από Δευτέρα ως Σάββατο, 10.00-18.00 (Κυριακή και αργίες κλειστά)

Επικοινωνία: τηλ 2106811378, www.vivliostatis.gr, @vivliostatiscafe

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ