Market

Praktiker Hellas: Προωθεί τον συμπεριληπτικό σχεδιασμό προϊόντων δημιουργώντας πετσέτες με γραφή Braille

Στηρίζει πρωτοβουλίες και διαδραματίζει ενεργό ρόλο στην προώθηση των δικαιωμάτων των ΑμεΑ και των εμποδιζόμενων ατόμων στην ελληνική αγορά.

115151-718269.jpg
Market News
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
praktiker_31625

Praktiker Hellas: Προωθεί τον συμπεριληπτικό σχεδιασμό προϊόντων δημιουργώντας πετσέτες με γραφή Braille, στηρίζει πρωτοβουλίες και διαδραματίζει ενεργό ρόλο στην προώθηση των δικαιωμάτων των ΑμεΑ και των εμποδιζόμενων ατόμων στην ελληνική αγορά.

Η Praktiker Hellas, το No. 1 ελληνικό δίκτυο καταστημάτων Home Improvement DIY, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία δηλώνει με υπερηφάνεια τη δέσμευσή της στη εφαρμογή του προγράμματος συμπερίληψης και προσβασιμότητας «Σπίτι Ανοιχτό», με στόχο να γίνει το σπίτι ένας χώρος άνεσης και ευκολίας με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Η Praktiker μέσα στο 2023 ανέπτυξε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων με σκοπό να “ξεκλειδώσει” τη σκέψη και τις δυνατότητες όλων, να ευαισθητοποιήσει το οικοσύστημα της, συμβάλλοντας με όλα τα μέσα που διαθέτει στη δημιουργία λειτουργικών κατοικιών που να μπορούν να φιλοξενήσουν όλους τους ανθρώπους εφ’ όρου ζωής. Μέσα στη χρονιά, ανακαίνισε το 60% των καταστημάτων της, προσαρμόζοντάς τα για να γίνουν φιλικά προς τα άτομα με αναπηρίες ενώ συγχρόνως εκπαίδευσε το 100% των εργαζομένων της αλλά και μεγάλη μερίδα συνεργατών-προμηθευτών της σε θέματα συμπερίληψης και προσβασιμότητας με βιωματικό τρόπο.

Επίσης, πρόσθεσε δυο νέες καινοτόμες υπηρεσίες σε όλα τα καταστήματά της, την «Υπηρεσία Διερμηνείας Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας» για άτομα με ακουστική αναπηρία αλλά και την υπηρεσία «Μελέτης Μπάνιου για ΑμεΑ& Εμποδιζόμενα Άτομα» για τα άτομα περιορισμένης κινητικότητας, δίνοντας σε όλους τα εργαλεία για να κάνουν την καθημερινότητά τους ποιοτικότερη και πιο άνετη.

Η διαφοροποίηση της Praktiker συνίσταται όχι μόνο στο ότι δεν σταματά να εμπλουτίζει την προϊοντική της γκάμα με λύσεις φιλικές προς ΑμεΑ αλλά και στο γεγονός πως επικοινωνεί τις επιλογές που παρέχει σε όλα τα κανάλια επικοινωνίας της, κάτι που αλλάζει την αγοραστική εμπειρία όλων μας.

Παράλληλα, πριν από λίγες μέρες ολοκλήρωσε τον 1ο κύκλο του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού “Σπίτι Ανοιχτό – The Challenge’’ που αφορά στην πλήρη αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση ενός αστικού διαμερίσματος AirBnB, ώστε αυτό να γίνει φιλικότερο και προσβάσιμο σε ΑμεΑ, άτομα τρίτης ηλικίας, εμποδιζόμενα άτομα και να καλύπτει τις ανάγκες όλων των πιθανών του ενοίκων σε οποιαδήποτε ηλικιακή ομάδα και αν ανήκουν, είτε έχουν κάποια κινητική, οπτική, ακουστική βλάβη είτε όχι. Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα όταν ολοκληρωθεί και η διαδικασία αξιολόγησης από την ειδική επιτροπή.

Τέλος, ενισχύοντας τις δράσεις ουσίας η Praktiker, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες της εποχής για συμπεριληπτικά προϊόντα σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «Με Αλλα Μάτια», δημιούργησε την σειρά πετσετών Ionion Arya, ένα εγχείρημα που επιτρέπει στα άτομα με οπτική αναπηρία να αντιληφθούν το χρώμα των πετσετών (γκρι, μπλε, ροζ, και λευκό) «αγγίζοντάς το» καθώς διαθέτουν σχεδιασμένο πάνω τους κώδικα Μπράιγ (Braille). Η βελτίωση της καθημερινότητας, η εργονομία και η αναβάθμιση της αγοραστικής εμπειρίας αποτελούν πρωταρχικό μέλημα της Praktiker, η οποία σε καμία περίπτωση δεν εφησυχάζεται αφού ψάχνει διαρκώς νέες μεθόδους και τρόπους που θα δημιουργήσουν τις βάσεις για ένα καλύτερο, βιώσιμο και συμπεριληπτικό μέλλον για όλους.

Μάλιστα, o Eυάγγελος Αυγουλάς, ιδρυτής της ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια» είπε για τη συνέργεια αυτή: «Σήμερα, η αυτονομία των τυφλών καταναλωτών περιορίζεται από πολλά εμπόδια όπως η πρόσβαση στην πληροφορία. Το να αναγράφει μία πετσέτα τι χρώμα είναι, στη γραφή braille των τυφλών ατόμων, δίνει αυτονομία στον τυφλό καταναλωτή κατά την επίσκεψή του στο κατάστημα, αλλά ταυτόχρονα, δίνει και ανεξαρτησία σε κάθε τυφλό άνθρωπο, κατά τη διαχείριση μικρών καθημερινών δραστηριοτήτων στο ίδιο του το σπίτι! Αυτή η κίνηση δεν είναι απλά ένας συμβολισμός, αλλά μια πολύ πιο ουσιαστική κίνηση ισότιμης αντιμετώπισης αναπήρων και μη αναπήρων καταναλωτών».

Συνεπώς, η Praktiker μέσα από το πρόγραμμα «Σπίτι Ανοιχτό», πέρα από τις σύγχρονες πρακτικές λύσεις που παρέχει, επιδιώκει να διαμορφώσει την κουλτούρα και τη νοοτροπία της κοινωνίας. Έχοντας αντιληφθεί την αναγκαιότητα των ανθρώπων με αναπηρία να ενταχθούν ισότιμα και να απολαμβάνουν την καθημερινότητά τους, στηρίζει πρωτοβουλίες και διαδραματίζει ενεργό ρόλο στην προώθηση των δικαιωμάτων των ΑμεΑ και των εμποδιζόμενων ατόμων στην ελληνική αγορά. Γιατί για την Praktiker Σπίτι είναι οι Άνθρωποι. Όλοι οι Άνθρωποι!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ