Market

Journeys to Believe in: Μοναδικές διαδρομές στα θρησκευτικά και πολιτιστικά αξιοθέατα της Κρήτης & του Νοτίου Αιγαίου

Όλα αναμένουν τον επισκέπτη να τα ανακαλύψει, να τα περιηγηθεί, να τα απολαύσει!

115151-718269.jpg
Market News
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
8_agia_varvara_church_at_andros

Journeys to Believe in Greece: See the Unseen: Διαδρομές στα θρησκευτικά και πολιτιστικά αξιοθέατα της Κρήτης & του Νοτίου Αιγαίου

Μέσα στο καταγάλανο, λουσμένο στο φως, Αιγαίο, τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, μαζί με την Κρήτη και την Κύπρο, αποτελούν γεωγραφικά ορόσημα και πολιτιστικά σταυροδρόμια, ήταν πάντα τόποι συνάντησης διαφορετικών πολιτισμών και ένα αμάλγαμα βυζαντινής χριστιανικής παράδοσης και αρχαίων και δυτικών πολιτισμών.

6_holy-triad-monastery-in-mesochori-2023-02-13-22-59-46-utc

Μοναστήρια, εκκλησίες, ιεροί τόποι, που συγχρόνως αποτελούν μερικά από τα σημαντικότερα προσκυνήματα για τους ορθόδοξους χριστιανούς, χτισμένα σε υπέροχες τοποθεσίες, συχνά πάνω σε ερείπια αρχαίων ιερών και ναών, εμπνέουν και προσελκύουν επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο και τους επιτρέπουν να εξερευνήσουν και να αλληλεπιδράσουν την Ορθόδοξη ιστορία και κουλτούρα και τα πανάρχαια ήθη και έθιμα του κάθε τόπου, που είναι χτισμένα.

Όλα τα θρησκευτικά και πολιτιστικά αυτά αξιοθέατα που είναι διάσπαρτα σε ερημικές ή κοσμικές τοποθεσίες στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου καθώς και την Κρήτη και την Κύπρο, είναι προσβάσιμα και διαθέσιμα για επίσκεψη και εξερεύνηση. Υπάρχουν καταγραμμένες διαδρομές, στην Ελλάδα και στην Κύπρο, στις οποίες ο επισκέπτης μπορεί να βρει άπειρα σημεία ενδιαφέροντος είτε προσέρχεται καθαρά με σκοπό τον Θρησκευτικό ή Προσκυνηματικό τουρισμό, είτε με πιο…. γενικό τουριστικό και εναλλακτικό, ενδιαφέρον.

Διαδρομές γεμάτες από την ιστορία του τόπου, μονοπάτια που οδηγούν σε εκκλησίες και μοναστήρια χτισμένα με μοναδική αρχιτεκτονική, ο τρόπος ζωής και οι συνήθειες των ανθρώπων μιας μακρινής εποχής, μουσεία που περιλαμβάνονται στους ναούς και αναδεικνύουν τις συνήθειες των ανθρώπων της εκάστοτε εποχής, όλα αποτελούν ‘σημεία’ εξαιρετικής και επιβλητικής ομορφιάς, ενός τοπίου που ούτως ή άλλως δεν υστερεί χρωμάτων – ήχων – μυρωδιών – εικόνων.

7_cyclades-greece-small-white-church-and-belfry-ag-2023-03-28-21-12-06-utc

Τα περισσότερα από τα μοναστήρια – εκκλησίες – ξωκλήσια είναι αφιερωμένα στην Παναγία και στην Αγία τριάδα και κατά τον εορτασμό τους, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, συνοδεύονται από παραδοσιακά πανηγύρια, άρρηκτα δεμένα με τη θρησκευτική ελληνική παράδοση, τα οποία συγκεντρώνουν πλήθος κόσμου, οι οποίοι παράλληλα με την ιστορία θα γνωρίσουν και τις κατά τόπους ιδιαίτερες «γεύσεις».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ