Market

Υποδεχτείτε την άνοιξη με τα εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης από το ΠΙΟΠ

Η συμμετοχή σε όλα τα εργαστήρια και τα υλικά είναι δωρεάν.

115151-718269.jpg
Market News
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
piop_2

Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ): Υποδέχεται την άνοιξη με εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης για μικρούς και μεγάλους.

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) υποδέχεται την άνοιξη και οργανώνει εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης, για μικρούς και μεγάλους, στο κτήριο του Ιδρύματος, στον Ταύρο.

Αναλυτικότερα:

Τετάρτη 1η Μαρτίου 

  • Εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης, για ενήλικες, με την αρχαιολόγο Βούλα Καλλιώδη (ώρες 11:00-13:00). Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για το έθιμο και τις παραδόσεις που συνδέονται με την πρώτη μέρα του Μαρτίου στην Ελλάδα αλλά και γενικότερα στην περιοχή των Βαλκανίων. Στη συνέχεια, θα φτιάξουν τον δικό τους «Μάρτη» με τον παραδοσιακό τρόπο, με στριφτό άσπρο και κόκκινο νήμα, αλλά και με πιο περίτεχνα σχέδια. 

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στη διεύθυνση Tourvav@piraeusbank.gr, γράφοντας το ονοματεπώνυμό σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

piop3
  • Οικογένειες, με παιδιά, ηλικίας 8 έως 12 ετών, ετοιμάζουν με απλές τεχνικές και ποικίλα υλικά τον «Μάρτη», στο εργαστήρι «Άσπρη και κόκκινη κλωστή» με την καθοδήγηση της εικαστικού Στέλλας Κοβογλανίδη (ώρα 17:00). Το γνωστό βραχιολάκι, από στριμμένη άσπρη και κόκκινη κλωστή, ήταν για τους μύστες των αρχαίων Ελευσινίων μυστηρίων «η κρόκη»ˑ την έδεναν στα άκρα τους για να τους προστατεύσει από κάθε κακό. Στη λαϊκή μας παράδοση, τα «μαρτάκια» προστατεύουν από τον ήλιο της άνοιξης κι αφήνονται στις τριανταφυλλιές για να κτίσουν μ’ αυτά τις φωλιές τους τα πρώτα χελιδόνια. 

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής, στο τηλέφωνο 210 3418051, Δευτ.-Παρ. 10:00-17:00.

piop1

Τετάρτη 8 Μαρτίου

Εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης για ενήλικες. Η αρχαιολόγος Βούλα Καλλιώδη δείχνει στους συμμετέχοντες πώς να δημιουργούν πολύχρωμα λουλούδια, με νήματα και αυτοσχέδιους αργαλειούς από χαρτόνι,  για να διακοσμήσουν τις τσάντες τους και τα καπέλα τους ή να τα χαρίσουν σε αγαπημένα τους πρόσωπα (ώρες 11:00-13:00). 

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στη διεύθυνση Tourvav@piraeusbank.gr, γράφοντας το ονοματεπώνυμό σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

Η συμμετοχή σε όλα τα εργαστήρια και τα υλικά είναι δωρεάν.

ΠΙΟΠ | Ιστορικό Αρχείο| Βιβλιοθήκη
Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος
Τ: 210 3418051| 210 3739651-2 | www.piop.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ