Market

Σymposio Festival: Έρχεται ξανά στη Βαρβάκειο

Επιστρέφει για 4η φορά την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου

115151-718269.jpg
Market News
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
varvakeios-festival

Το Σymposio Festival επιστρέφει με νέες γαστρονομικές εκπλήξεις από 12 διαφορετικά κιόσκια φαγητού σε συνδυασμό με μουσική, performances και την πιό ανατρεπτική ατμόσφαιρα για αναπάντεχες απολαύσεις.

Αυτήν την Κυριακή το φεστιβάλ που άλλαξε την Βαρβάκειο επιστρέφει για 4η φορά και ήδη χιλιάδες Αθηναίοι έχουν σημειώσει την ημερομηνία στο calendar. Άλλωστε, δεν γίνεται να μην κάνεις έστω ένα πέρασμα από το πιο viral event  της πόλης. Από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι και τις 11:30 το βράδυ ο παλμός της Αθήνας θα χτυπά στην Κεντρική Αγορά, όπου για μία ακόμη φορά μας περιμένουν ανατρεπτικές καταστάσεις.

Γαστρονομία

Ξεκινώντας από την γαστρονομική διάσταση του φεστιβάλ,  12 διαφορετικά κιόσκια φαγητού θα στηθούν στην θέση των συνηθισμένων πωλητών για να σερβίρουν elevated street food αλλά και high end εδέσματα. Από χαβιάρι, στρείδια και σούσι -σήμα κατατεθέν πλέον της Αγοράς- μέχρι φρέσκα ζυμαρικά από τον βραβευμένο σεφ Michele και γαμοπίλαφο από Κρήτες που ξέρουν να αναδεικνύουν τις  παραδοσιακές συνταγές. Όλα ακολουθούν την λογική του food  pairing για μια εκρηκτική επίγευση!

Ωστόσο, εάν θέλεις να δοκιμάσεις αυτές τις εξαιρετικές γεύσεις στις οποίες μας έχει συνηθίσει το Σymposio Festival, η οδηγία είναι να φτάσεις στην Βαρβάκειο νωρίς (12:00-17:00). Ο λόγος; Στο Σymposio Ιανουαρίου πέρασαν από την Αγορά περισσότερα από 7.000 άτομα με αποτέλεσμα πολλά food kiosks να κάνουν sold out και να αφήσουν τους αργοπορημένους επισκέπτες... με την όρεξη. Και παρότι η διοργάνωση προετοιμάζεται για ακόμα περισσότερο κόσμο, επειδή η είσοδος είναι ελεύθερη δεν μπορεί κανείς να ξέρεις το πλήθος που αναμένεται να περάσει.

symposio-12_02-1920x1080-2

Μουσική

ToΣymposioFestivalαγαπά τις αντιθέσεις, τις εκπλήξεις και τον αυθορμητισμό. Όταν βρίσκεσαι εκεί γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις κάτι το αναπάντεχο. Την τελευταία φορά, για παράδειγμα, η «κρεαταγορά» μετετράπη σε όπερα διεθνών προδιαγραφών, καθώς 7 κορυφαίοι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, όπως ο τενόρος Δημήτρης Πακσόγλου, ερμήνευσαν μερικά από τα διασημότερα κομμάτια του κλασικού ρεπερτορίου.

Aυτή τη φορά τα stages θα είναι δύο, αφού το φεστιβάλ έχει μεγαλώσει και πλέον καλύπτει δύο στοές της Αγοράς (Αριστογείτονος και Φιλοποίμενος).Δίπλα στους Djs της house και techno σκηνής θα σταθούν συνολικά 20 performers. Τα βινύλια θα πάρουν φωτιά, τα sets θα δεθούν με βιολί και σαξόφωνο, φλογεροί αργεντίνικοι ρυθμοί θα ζεστάνουν το κοινό, ενώ η ατμόσφαιρα θα πλημμυρίσει με  κομμάτια flamenco και metal όπερας!

Φυσικά, το θέαμα δεν σταματά εδώ, καθώς το show θα πλαισιωθεί από χορευτές και ακροβάτες, special effect από αληθινές φωτιές, ενώ ένας μικρός  χώρος τέχνης θα ξεπηδήσει για μια ακόμη φορά σε κάποια «κρυφή» γωνιά της Βαρβακείου.

Η ατμόσφαιρα

H ιστορική Κεντρική Αγορά της Αθήνας με την urban αισθητική αποτελεί από μόνη της ένα hot spot venue για τους απανταχού food, music&art lovers. Τα εκπληκτικά vibes του κοινού προσθέτουν επιπλέον πόντους στην εκπληκτική ατμόσφαιρα, ενώ η πρόβλεψη της διοργάνωσης για προστασία από τις καιρικές συνθήκες με προστατευτικές κουρτίνες, θέρμανση και ζεστό κρασί προσφέρει μια άλλη διάσταση σε ένα outdoor festival στην καρδιά του χειμώνα.

Εάν, λοιπόν, σε ενδιαφέρει να απολαύσεις αναπάντεχες γεύσεις, να ακούσεις μουσικές, να μπλεχτείς με το πλήθος, να χορέψεις, να φλερτάρεις, αλλά και να γίνει μέρος της νέας εμπειρίας της πόλης, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου άσε τα βήματά σου να σε οδηγήσουν στην ιστορική Βαρβάκειο. Ζήσε πρώτος μια μοναδική φεστιβαλική εμπειρία που, όχι μόνο έχει γίνει θεσμός, αλλά μοιάζει διαρκώς να μεγαλώνει και να εξελίσσεται.

Σymposio Festival -Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, 12:00-23:30
Βαρβάκειος Αγορά
Είσοδος Ελεύθερη
Instagram: @symposiofestival

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ