Market

Μοναδικές κυκλαδίτικες γεύσεις στο Rada του Cove Paros με Consultant Chef τον Γκίκα Ξενάκη

Τιμώντας τα προϊόντα της εποχής και τους θησαυρούς της κυκλαδίτικης γης, το εστιατόριο προσφέρει πιάτα γεμάτα άρωμα και συναίσθημα

Market News
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Στο εστιατόριο Rada, στο ξενοδοχείο Cove Paros, ο σεφ Γκίκας Ξενάκης δημιουργεί πιάτα με προϊόντα της εποχής και τους θησαυρούς της κυκλαδίτικης γης.

Τιμώντας τα προϊόντα της εποχής και τους θησαυρούς της κυκλαδίτικης γης, το εστιατόριο Rada στην παραλία των Αγίων Αναργύρων στη Νάουσα της Πάρου προσφέρει πιάτα γεμάτα άρωμα και συναίσθημα και απαράμιλλη φιλοξενία.

Δίνοντας έμφαση στην πληθωρική γεύση σε όλο το μενού, ο Consultant Chef Γκίκας Ξενάκης προτείνει πιάτα που έχουν τις ρίζες τους στην παράδοση, τις οποίες έχει αποδώσει με φαντασία και σύγχρονο τρόπο.

Οι εμπνευσμένες επιλογές του μενού ξεδιπλώνονται ξεκινώντας από τα ωμά και περιλαμβάνουν λαβράκι σεβίτσε μαριναρισμένο με βερίκοκο-λάιμ, βανίλια και σχοινόπρασο, αλλά και παλαμίδα πλακί, ημίπαστη με τοματοσαλάτα, φρέσκια ρίγανη και βασιλικό. Το ταρτάρ μοσχαράκι χουνκιάρ με κρέμα μελιτζάνας είναι επίσης ένα εξαιρετικό πιάτο βασισμένο σε μια παραδοσιακή συνταγή με ρίζες από την ανατολή, που έχει εκφραστεί με σύγχρονο τρόπο.

Η πλούσια επιλογή από πιάτα που μπορούν να τοποθετηθούν στην μέση του τραπεζιού για να απολαύσει όλη η παρέα περιλαμβάνει μια πλούσια, γεμάτη μελιτζανοσαλάτα, ένα πολύ ενδιαφέρον χταπόδι με καπαροσαλάτα Σίφνου, όπως επίσης και ένα ιδιαίτερα ξεχωριστό πιάτο με ελληνικά μάνγκο και καρότα στη σχάρα, ντρέσινγκ σουσαμιού και γιαούρτι με μυρωδικά. Από τις επιλογές με τα πράσινα και τις σαλάτες, αξίζει να δοκιμάσει κανείς τα βλίτα στη σχάρα με σκορδαλιά αμυγδάλου – ένα άκρως καλοκαιρινό και γευστικό πιάτο. Στα κυρίως, το μελωμένο αρνάκι είναι μία από τις πιο εμβληματικές προτάσεις του σεφ που και σε αυτή την εκδοχή του με μελιτζανοσαλάτα και Κατίκι Δομοκού προκαλεί επιφωνήματα απόλαυσης.

Σε όλο το μενού ιδιαίτερη σημασία έχει δοθεί στην παρουσία αρκετών χορτοφαγικών πιάτων καλύπτοντας τις διατροφικές συνήθειες όλων των καλεσμένων χωρίς να στερούνται σε γεύση και δημιουργικότητα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το πιάτο με το ριζότο, μια πολύ νόστιμη πρόταση με σπανάκι και άνηθο που αντλεί έμπνευση από το κλασσικό σπανακόριζο.

Όλα τα πιάτα έχουν εμφανή την φαντασία του σεφ σε κάθε στάδιο. Οι επεξεργασίες γίνονται στο εστιατόριο όπως επίσης και τα χειροποίητα ψωμιά και γλυκά του μενού. Μέσα από την κουζίνα ο σεφ Δανιήλ Παπατριανταφύλλου στη εκτέλεση του μενού, βγάζει τα πιάτα που παίρνουν έμπνευση από την Ελλάδα, με έμφαση στα προϊόντα της εποχής και τις τοπικές πρώτες ύλες και συστατικά.  Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί και στην επιλογή της λίστας κρασιού, προσφέροντας ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα που ο sommelier του Rada Στάθης Τσώκος θα ταιριάξει με κάθε πιάτο.

Το Rada βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Cove Paros, καλωσορίζοντας από νωρίς πελάτες τόσο του ξενοδοχείου όσο και εξωτερικούς. Σε μια προνομιακή θέση με άμεση πρόσβαση στην παραλία και πανέμορφη θέα προς τη θάλασσα, το Rada εξυπηρετεί με γευστικά σνακ και δροσερά κοκτέιλς όσους θέλουν να περάσουν την ημέρα τους στις αναπαυτικές ξαπλώστρες στην παραλία ή γύρω από την πισίνα. Για όσους προτιμούν τον υπαίθριο χώρο του εστιατορίου και την δροσερή βεράντα, το μενού του Rada είναι διαθέσιμο μεσημέρι και βράδι. 

Για περισσότερες πληροφορίες: radaparos.gr