Market

Νέα Πιστοποιημένα Δομικά Συστήματα Ενεργειακής Αναβάθμισης BIOCLIMA® από τον Όμιλο Druckfarben

Τα Πιστοποιημένα Δομικά Συστήματα Ενεργειακής Αναβάθμισης BIOCLIMA® είναι τα πρώτα ελληνικά συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης με «Πράσινη» Πιστοποίηση EPD

Market News
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Νέα εποχή στα δομικά συστήματα ενεργειακής αναβάθμισης BIOCLIMA® από τον Όμιλο Druckfarben.

Ο Όμιλος Druckfarben, ανταποκρινόμενος στη σύγχρονη πραγματικότητα και τις επιταγές της κοινωνίας, εξέλιξε τα Πιστοποιημένα Δομικά Συστήματα Ενεργειακής Αναβάθμισης BIOCLIMA®, που σχεδιάστηκαν με γνώμονα την ελληνική πραγματικότητα που είναι πλούσια σε μικροκλίματα και αρχιτεκτονική παράδοση. 

Τα ολοκληρωμένα δομικά συστήματα ενεργειακής αναβάθμισης BIOCLIMA® προσφέρουν ολοκληρωμένη λύση για τη θωράκιση ενός κτηρίου καλύπτοντας ολικά σαν μανδύας τόσο σε κάθετες επιφάνειες (ClimaWall®) όσο και στα δώματα (ClimaRoof®). Με αυτόν τον τρόπο, αποτελούν κομμάτι μιας νέας ανθρωποκεντρικής και περιβαλλοντικής αρχιτεκτονικής κουλτούρας που συμβάλλει στην εξοικονόμηση χρημάτων και ταυτόχρονα στην προστασία του περιβάλλοντος, κυρίως μέσω της μείωσης των εκπομπών CO2 λόγω μειωμένης χρήσης μονάδων θέρμανσης / ψύξης.

Πρόκειται για έξυπνα συστήματα, ικανά να ανταποκρίνονται στις κλιματικές και περιβαλλοντολογικές μεταβολές, καθώς περιορίζουν τους ρύπους, συμβάλλουν στην υγιεινή ατμόσφαιρα στο εσωτερικό περιβάλλον (indoor environmental quality), παρέχουν στεγανότητα, αξιοποιούν τη θερμική χωρητικότητα και βελτιώνουν την ενεργειακή συμπεριφορά του κάθε κτηρίου είτε αυτό είναι σπίτι, σχολείο, ξενοδοχείο ή ακόμα και δημοσία δομή. Αποτέλεσμα όλων αυτών, η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, η ανακαίνιση των κτιρίων, καθώς και η μείωση του ενεργειακού κόστους.

Με όραμα να δημιουργήσει αξία και να κάνει πιο προσιτό το πράσινο μέλλον που μας αφορά όλους, τα Πιστοποιημένα Δομικά Συστήματα Ενεργειακής Αναβάθμισης BIOCLIMA® είναι τα πρώτα ελληνικά συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης με «Πράσινη» Πιστοποίηση EPD (Environmental Product Declaration), εξασφαλίζοντας την ανώτερη «οικολογική» ταξινόμηση των κτηριακών κατασκευών σύμφωνα με τα συστήματα βαθμονόμησης διεθνούς κύρους, όπως τα LEAD, BREEM &WELL. Επιπλέον, τα προϊόντα BIOCLIMA® είναι πλήρως εναρμονισμένα με όλους τους σύγχρονους Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς Κανονισμούς, σχετικά με τη θερμομόνωση και την πυροπροστασία των κτηριακών κατασκευών.

Τα Δομικά Συστήματα Ενεργειακής Αναβάθμισης BIOCLIMA® παράγονται στη νέα, σύγχρονη, αυτοματοποιημένη μονάδα παραγωγής στον Ασπρόπυργο Αττικής, η οποία ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2022 και ήταν μέρος του τριετούς επενδυτικού πλάνου του Ομίλου ύψους 5,4 εκ. ευρώ, από τα οποία η συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων ανήλθε σε 3,5 εκ. ευρώ. Οι νέες, υψηλού τεχνολογικού εξοπλισμού εγκαταστάσεις, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν τη γραμμή παραγωγής έτοιμων τελικών επιχρισμάτων εξωτερικής θερμομόνωσης, καθώς και την αυτοματοποιημένη γραμμή παραγωγής & συσκευασίας κονιαμάτων, θα εξυπηρετήσουν την υφιστάμενη προϊοντική γκάμα, αλλά και θα διευρύνουν τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης του Ομίλου.

Με αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα την κυκλική οικονομία και τη βιωσιμότητα, ο Όμιλος Druckfarben εξελίσσεται διαρκώς έχοντας σταθερά στο επίκεντρο τις ανάγκες των καταναλωτών και των συνεργατών του, εξασφαλίζοντας όφελος για την επιχείρηση, την κοινωνία και το περιβάλλον, δημιουργώντας ένα καλύτερο μέλλον για όλους.